SPOR - 02 Ekim 2018 Salı 12:03

Usta'nın üstlendiği 36 milyon TL, bir önceki yönetiminin alacaklarından tahsil edilecek

A
A
A
Usta'nın üstlendiği 36 milyon TL, bir önceki yönetiminin alacaklarından tahsil edilecek

Trabzonspor'da bağımsız denetim şirketinin raporu sonucu tartışma konusu olan 36 milyon TL'lik paranın kimden tahsil edileceği belli oldu.

Trabzonspor Kulübü’nün geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesinden bağımsız denetim şirketine hazırlatmış olduğu raporu açıklamasıyla, bir önceki dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta'nın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendi üzerlerine düşen rakamı bir önceki yönetim kurulu olarak üstlendiklerini duyurmasının ardından gözler bu rakamın nasıl tahsil edileceğine çevrilmişti.

Trabzonspor Kulübü'nü 44. dönem yönetim kurulu faaliyet raporunda yer alan bildirimde, bir önceki yönetim kurulunda yer alan Muharrem Usta, Gençağa Meriç ve Çoşkun Bülbül'ün toplam 46 milyon 90 bin TL alacağı bulunuyor. Söz konusu alacağın 41 milyon 740 TL'si Muharrem Usta'ya, 2 milyon 770 bin TL'si Çoşkun Bülbül'e ve 1 milyon 580 bin TL'si ise Gençağa Meriç'e ait. Muharrem Usta'nın, "36 milyon TL'yi yönetim kurulu olarak üstleniyoruz" açıklamasıyla bu rakam bir önceki yönetim kurulunda yer alan isimlerin alacaklarından tahsil edilecek.

İş 36 milyon TL'yi mahsup etmekle bitmeyecek 

Muharrem Usta'nın üstlendiği 36 milyon TL, Ersun Yanal, Özer Hurmacı, Aykut Demir ve Mehmet Ekici fesihlerini ve sözleşmelerini kapsıyor. Diğer taraftan Trabzon Basketbol Derneği’ne gönderilen 9 milyon 38 bin 508,92 TL ve 275 bin 400 Dolar (1 milyon 661 bin TL) kur farkından kaynaklanan 3 milyon 242 bin 591 TL’lik zararın yanı sıra ortaya çıkan faizler de kulüpten alacağı olanlardan mahsup edilecek. Bu konuda herhangi bir gelişme olmaması veya bordo-mavili kulübün bu rakamları tahsil edememesi halinde ise daha önce açıklandığı üzere mahkeme yolunu tercih edebilecek.

Gökmen Şahin
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.