SPOR - 03 Nisan 2016 Pazar 17:01

Uysal: '5 sporcuyla Rio’ya katılmak istiyoruz'

A
A
A
Uysal: '5 sporcuyla Rio’ya katılmak istiyoruz'

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Rio Olimpiyatları’na en az 5 sporcuyla katılmak istediklerini söyledi.

Samsun’da düzenlenen olimpiyat puan müsabakası Judo Grand Prix’inde judo ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, “Bu yarışın bizim için önemi olimpiyatlara yüzde 100 puan vermesi. Sporcularımız bu ortamı iyi değerlendirdi. Normalde biz burayı ilk üçte tamamlamayı düşünüyorduk. Bu gün itibariyle ilk iki sıradayız. Bir altın, iki gümüş ve bir bronz madalyayla tamamladık. Sporcularımızın sürekli performansı artıyor. Bu tür organizasyonlar sayesinde hem federasyonun hem de oyuncuların tecrübesi artıyor. Rio Olimpiyatları'na en az 5 sporcuyla katılmayı ve bir de madalya almayı hedefliyoruz. Sporcularımız emin adımlarla ilerliyor. Dünya Federasyon Başkanı buradaki organizasyonun diğer organizasyonlara göre çok daha iyi olduğunu ifade etti. Bu da bizim için çok önemli ve çok gurur verici bir şey. Dört yıl önce bu turnuvaya başladığımızda çok acemiydik. Dört yılın sonunda ise aldığımız yola bakıldığında en üst seviyeye geldik. Bu organizasyon 11 ülkede yapılıyor. Dünya Federasyon Başkanı bu organizasyonu, Japonya, Almanya, Fransa ve benzeri ülkelerden daha iyi yaptığımızı söyledi" şeklinde konuştu.

Uysal: '5 sporcuyla Rio’ya katılmak istiyoruz'

“2020 VE SONRASI İÇİN ÇOK DAHA ELİT ÜST SEVİYEDE SPORCULAR ÇIKACAKTIR
Gençlik ve Spor Bakanlığının başlatmış olduğu Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) kapsamında judonun da olduğunu ifade eden, Uysal, "3 tane ilimizde yatılı, iki tane ilimizde de gündüzlü TOHM'lar var. Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz judoya inanılmaz destek veriyorlar. Orada yatıyorlar, oradan okula gidiyorlar. Antrenmanlarını 4-5 tane hoca eşliğinde yapıyorlar. Konakladıkları yerler çok lüks yerler. Çalıştıkları salonlar mükemmel. O salonların benzerleri sporcu fabrikası adı altında tamamlanmak üzere. Hemen hemen her birinin içinde judo salonu da var. Ümit ediyoruz bu tesislerde 2020 ve sonrası için çok daha elit üst seviyede sporcular çıkacaktır” dedi.

Uysal: '5 sporcuyla Rio’ya katılmak istiyoruz'

“2020'NİN ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK”
Beş tane Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nde 120 sporcunun olduğunu belirten Uysal, "Artı Milli Takımlarda 60-70 sporcumuz var. Toplamda ise 190 kişilik bir havuzumuz var. Mart ayında 2020'nin çalışmalarını başlattık. Bununla beraber ilk oluşturduğumuz kafileyi de Bosna'ya Avrupa Kupası'na yolladık. Orada 60 kişiyle yarıştık. Takım halinde birinci tamamladık. Sporcularımızın öncelikle antrobomik ölçümlerini yapıyoruz. Fiziksel testlerini yapıyoruz. Dört ay aralıklarla yaptığımız bu testler sonucunda çalışmalarını yönlendiriyoruz. 2013 yılının sonunda profesyonel bir firmayla anlaştık. Bu çalışmaları bu şekilde yürütüyoruz. Bundan sonraki süreçte Sağlık Dairesi Başkanlığı tarafından da bu testler ve ölçümler yapılabilecek. Sporcuların mutlaka performans olarak ilerlediğini ve değiştiğini gözlemek için bu testlerin yapılması gerekiyor. Aynı zamanda beraberinde bir sakatlık olduğunda sporcunun emin ellerde tedavisinin yapılması gerekiyor. Şuana kadar biz bu hizmeti profesyonel olarak almıştık. İnşallah bundan sonra da Spor Genel Müdürlüğümüzün bünyesindeki Sağlık Daire Başkanlığı tarafından yapılacak” diye konuştu.

KENAN AKYÜZ 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.