YEREL HABERLER - 30 Aralık 2013 Pazartesi 09:42

Konfederasyonlar Topluluğu Dünya Kuruluşu Oldu

A
A
A
Konfederasyonlar Topluluğu Dünya Kuruluşu Oldu

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkan Vekili İsmail Yılmaz, birçok ülkede konfederasyon temsilcilerinin olduğunu belirterek “Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu uluslararası kuruluş olmakla beraber bir dünya kuruluşu olmuştur” dedi.
Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkan Vekili İsmail Yılmaz yapmış olduğu basın toplantısında Konfederasyonlar Topluluğu’nun bir yıllık çalışmalarını ve dış politikasını değerlendirdi. Yılmaz, “2013 yılında Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Avrupa’da, Asya’da, Türk Cumhuriyeti’nde, Afrika’da temsilcilikler açtı ve bu ülkelerde Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu temsilcilerini atadı. Bunları değerlendirdiğimizde Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu bir uluslararası kuruluş olmakla beraber bir dünya kuruluşu olmuştur” diye konuştu.
Konfederasyonun Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından bir olduğunu söyleyen İsmail Yılmaz, “Konfederasyonumuz 2013 yılı içerinde Türkiye’de ve yurt dışında yaşanan gelişmelere sesiz ve kayıtsız kalmamıştır. Başta Ortadoğu’da, Suriye’de, Mısır’da yaşanan olaylar, Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu’nu rahatsız etmiştir ve genel başkanımız Nezaket Emine Atasoy yaşanan olayları yakinen ilgilenmiştir. Yaşanan olaylarla ilgili de Başkanımız Atasoy, ‘Mısır Hükümetine yapılan bir Askeri darbedir.
Suriye’de yaşanan olaylar bir vahşettir aynı zamanda katliamdır. Beşar Esad ve yönetimi görevi bırakmalıdır’ ifadeleriyle özetlemiştir” şeklinde konuştu.
Başkan Vekili Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: ”Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Atasoy, “Ortadoğu’da yaşanan gerginliklerden dolayı Arap Devletler TürkiyeTemsilcisi Büyükelçi Muhammed El Fatih Naciri ile bir diplomatik görüşme yapmıştır. Başkan Atasoy, Büyükelçi Naciri’ye Ortadoğu’da yaşanan olaylar karşısında birlik olması gerekildiğini söylemiştir.”
Öte yandan, Başkan Atasoy, Arap dünyasının diğer büyükelçileriyle de Mısır ve Suriye’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir