VOLEYBOL - 24 Nisan 2013 Çarşamba 13:06

Vakıfbank, şampiyonluğunu kutluyor

A
A
A
Vakıfbank, şampiyonluğunu kutluyor

Avrupa’nın namağlup tek takımı VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, tarihindeki yedinci lig şampiyonluğunu kazanmasının ardından ardından basın mensupları ile buluştu.

DOĞAN GÜNDOĞDU
İSTANBUL


Beşiktaş Swiss Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan, "47 maç kazanarak önemli bir başarı kazandık” dedi. Müsabakalarda kazanılan başarılar için oyuncuları canı gönülden kutladığını belirten Aydoğan, “Bu başarıda pay sahibi olan herkese teşekkür ediyorum. Sporda sürekli ve sürdürülebilir başarıdan yanayız. Takım kurarken kısa vadede değil uzun vadede düşünüyoruz. Bir yandan ekiplerimiz ülkemizin 4 bir yanından sporcu taraması yapıyor. Hayallerimizden hiç vazgeçmedik. Bugüne geldiğimizde Vakıfbank olarak bu şampiyonluğu yaşamanın gururuyla devam ediyoruz. Spordaki başarıların imkandan geçtiğini bildiğimiz için başarılar almak en büyük hedefimizdir” diye konuştu.
Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan, Türkiye Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren diğer takımlarla birlikte dünyada voleybola başarılarıyla önderlik yapacak bir ülkede yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti, bu takımın kurulması ile başarının aynı orantıda olduğuna dikkat çekerek, “Ben hangi oyuncuları istediysem takımımda gördüm. Bu da başarıyı getirdi. Başarının bir diğer noktası da takımımız 6 kişiden oluşmuyor. 14 oyuncumuzun hepsi aynı mücadele için çalışıyor. Ayrıca çok yüksek seviyede oyuncularımız var. Kazanmaya odaklı ve kazanan oyuncularla çalıştığım için böyle bir başarı sağladık. Bence dünyanın en iyi takımına sahibiz. Bu sezonu iyi kutlayalım. Böyle sezonlar çok zor yaşanıyor. Önümüzdeki sezonda 5 kupa hedefimiz var. Bunları tabii ki kazanmamız mümkün. İnanıyorum ki 5 kupa kazanacak potansiyelimiz olur” şeklinde konuştu.

Takımı kaptanı Gözde Sonsırma ise 14 sporcu olarak Türk kadınlarını çok iyi temsil ettiklerine inandıklarını belirterek, “Biz dünyanın en iyi teknik ekibine, en iyi oyuncularına ve en iyi yönetimine sahibiz. 47 maçın 47’sini de hiç kaybetmeden yaşamış olmamız çok gurur verici” ifadelerini kullandı.

Sezonun en iyi oyuncusu ödülünü alan Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’nın oyuncusu Malgorzata Glinka, bu ödülü almanın gurur verici olduğunu vurgulayarak, "Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu 3 kupa ve 3 yıl benim için çok önemliydi. Önümüzdeki yıl Polonya’ya dönüyorum. Her şey için çok teşekkür ederim. Çok özel bir takımda oynuyorum. Voleybolu bıraktığımda hep Vakıfbank’ı hayal edeceğim” ifadelerini kullandı.

Glinka’nın konuşmasının ardından salonda duygu dolu anlar yaşanırken, bir anda kokteyl salonuna giren bando takımı oyuncularda şaşkınlık yarattı. Şaşkınlıklarını üzerinden atamayan oyuncular, sahneye davet edildi ve şampiyonluk pastasını hep birlikte kestiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir