KENT HABERLERİ - 28 Nisan 2015 Salı 16:39

Vali Koçak’tan işsizlik ve algı değerlendirmesi | Aydın haberleri

A
A
A
Vali Koçak’tan işsizlik ve algı değerlendirmesi | Aydın haberleri

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da istihdam ve çalışma alanları bakımından bazı vatandaşlarda kötü bir algı olduğunu belirterek bu algının yol edilmesi gerektiğini söyledi.

Aydın’da düzenlenen ‘İl İstihdam Stratejisi’ toplantıları çalışmaları kapsamında basın mensupları ile bir araya gelen Vali Koçak, özellikle Aydın’da gerçek anlamda işsizlik olduğunu düşünmediğini kaydederek “Masa başında oturarak çalışmak sanki daha haysiyetli bir iş yapılıyormuş gibi yanlış bir algı var. Oysa işini daha iyi yapan temizlikçi işini kötü yapan validen daha haysiyetlidir” dedi.

“En büyük sorun arz talep uyumsuzluğu”

Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da istihdam seferberliği başlattıklarını ifade eden Aydın Valisi ömer Faruk Koçak, “Geçen yıl Aydın’da 18 bin civarında kişi işe yerleştirildi. Verilere göre şu anda 35 bin iş müracaatı var. Öte yandan çalıştıracak kişi arayıp da çalışacak kişi bulamayan olduğu gibi çalışmak isteyip de istediği işi bulamayan da çok. Yani Aydın’da bu konuda ciddi bir arz talep uyumsuzluğu var” dedi.
İlin yöneticisi olarak gelen bazı talep ve raporların üzerinde ciddi inceleme ve araştırmalar yaptıklarını bu nedenle bu tür toplantılarda bir madde üzerinde uzun süre tartıştıklarını da ifade eden Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, “Endüstri meslek liselerinde hangi bölümlerin açılması gerektiğinden, iş başı eğitimlerinde kaç kişi olması gerektiğine kadar istihdama yönelik konularda gelen rapor ve talepleri uzun uzun tartışıp görüşüyoruz. O toplantıda bir saat harcamadığımız zaman, insanların binlerce milyonlarca saatinin kaybolmasına neden olabiliyor. Öncelikli olarak Aydın’da iş hayatında ve yatırımlarda bürokrasiyi ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Çünkü yapılan araştırmalara göre bürokraside ciddi zaman kaybı var. ‘Tek durak ofisi’ uygulaması ile bürokrasiyi yok edeceğiz” diyerek Aydın’da insanların mutluluk endeksini daha yukarılara taşımayı hedeflediklerini söyledi.

“İşini iyi yapan temizlikçi işini kötü yapan validen daha haysiyetlidir”

Aydın’da aslında işsizlik olduğunu düşünmediğini ancak bazı imkan ve olanakların doğru kullanılmamasından kaynaklı sıkıntıların yaşandığını kaydeden Vali Ömer Faruk Koçak, “Gerçek anlamda burada işsizlik olduğunu düşünmüyorum. Masa başında oturarak çalışırsan daha haysiyetli iş yapılıyormuş gibi yanlış bir algı var. Şu iyi bilinmelidir ki; Masa başında oturarak çalışmak kişiyi daha haysiyetli yapmaz. İşini daha iyi yapan temizlikçi, işini kötü yapan validen daha haysiyetlidir” diyerek herkesin işini en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olması gerektiğini söyledi. 

İbrahim Kılınç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir