GÜNDEM - 28 Kasım 2014 Cuma 17:18

Vali Tapsız, üniversite öğrencileriyle buluştu

A
A
A
Vali Tapsız, üniversite öğrencileriyle buluştu

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından hazırlanan Kariyer Günleri programında üniversiteli öğrencilerle buluştu.

KYK yurdundan kalan öğrencilerle yurt konferans salonunda bir araya gelen Vali Süleyman Tapsız, üniversite öğrencilerine tecrübelerinden ve hayatından örnekler verdi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen sohbette Vali Tapsız, "Üniversiteye girmekle işiniz bitmedi, daha yeni başlıyor. Üniversite, gereken dönüşüm için son şansınız; burada kendinizi yeniden programlamanız gerekiyor. Üniversite eğitiminiz boyunca pasif kalıp bilgilendirilmeyi beklerseniz fırsatı kaçırırsınız-eğitiminiz kendi sorumluluğunuz. Şimdi üniversite öğrencileri olarak, eğitiminizin sorumluluğunu almalı ve kendinizi hayata hazırlamalısınız.Girişimci olmalısınız. Dünyanın içine düştüğü ekonomik bunalımdan çıkmamızı sağlayacak olan, devletler veya büyük şirketler değil, girişimciler olacak. Ama başarılı bir girişimci olabilmek için de öğrencinin kendisini eğitmesi ve farklılaştırması gerekiyor’’ dedi.

Teknolojiye de değinen Vali Süleyman Tapsız, "Teknoloji ile iç içe büyümelerine karşın yeni kuşakların iletişim ve bilgisayar teknolojisi ile ilişkileri video oyunları, Facebook, Twitter ve SMS ile sınırlı. Google ile basit bir arama yapmayı araştırma yapmak sanıyorlar. Oysa bilgi çağında yaşayan yeni kuşakların en büyük misyonu, doğru kaynağa ulaşabilme ve onca bilgi kirliliğinden doğru bilgileri filtreleyebilme yetisini kazanmak olmalı" İfadelerini kullandı.

Öğrencilere kendilerini başta alanları olmak üzere her konuda geliştirmeleri gerektiğini belirten Vali Süleyman Tapsız, “Herkesin bilmesi beklenen dünkü bilgilerden çok, kurumlara yarın gerekli olacak konulara hakimseniz farklısınızdır. İşte bu yüzden derslerde verilen bilgiler ile yetinmeyip kütüphanedeki magazin ve dergileri takip etmeniz, alanınızdaki kongre ve seminerlere katılmanız ve öğretim üyeleri ile dersler dışında da görüşmelerinin önemlidir” dedi.

Ardından öğrencilerin sorularına cevap veren Vali Süleyman Tapsız, ‘’Sizler; ülkesini seven, hür düşünen, demokratik, insan haklarına saygılı, kendi başına ayakları üzerinde durabilen, araştıran, sorgulayan, rekabet edebilen bireyler olarak ülkemizin aydınlık geleceğisiniz‘’ dedi.
Öğrencilerin memnun kaldığı sohbetin sonunda Vali Süleyman Tapsız, öğrencilerle fotoğraf çektirerek salon dışında da birebir sohbet etti ve öğrencilerin sorunlarını dinleyerek çözüm noktasında talimat verdi. 

MEHMET ALİ DAĞ
KİLİS 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir