ASAYİŞ - 27 Nisan 2015 Pazartesi 16:24

Van'da gıda zehirlenmesi

A
A
A
Van'da gıda zehirlenmesi

Van merkez İpekyolu ilçesinde yedikleri mangal etinden zehirlenen 1’i hamile, 4’ü çocuk toplam 9 kişi hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün gece ilçeye bağlı Eminpaşa mahallesinde meydana geldi. Yedikleri mangal etinden kısa bir süre sonra mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetlerinin başlamasıyla 112 Acil Komuta Merkezi’nden ambulans istendi. Kısa sürede olay yerine giden ambulanslar, zehirlenen 1’i hamile, 4 kişiyi Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. 4 çocuk ise yakınları tarafından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürülürken, şahısların genel durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Akın, sınıf başkanı Ege’nin seçim vaadini yerine getirdi Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Kamil Semizler İlkokulu öğrencisi Ege’nin sınıf başkanlığı seçiminde “Seçilirsem belediye başkanımızı sınıfımıza getireceğim” vaadini yerine getirdi. Turgutlu Kamil Semizler İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Ege Başbostancı’nın sınıf başkanlığı seçimleri öncesinde sınıf başkanlığını kazanmak için arkadaşlarına “Seçilirsem Belediye Başkanımız Çetin Akın’ı sınıfımıza getireceğim” vaadinde bulundu. Başkanlık seçimini kazanan Ege’nin verdiği söz gerçekleşti. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, sınıf başkanı olan Ege’yi, sınıf arkadaşlarını ve öğretmenini tebrik etmek için ziyarette bulundu. Başkan Akın, ayrıca öğrencilerin taleplerini ve isteklerini diledi. Başkan Çetin Akın, ziyareti sonunda öğrencilere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Başkan Akın’ın ziyareti hatıra fotoğrafları çekilmesi ile son buldu. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Hem Ege hem ben sözümüzü tuttuk. Sınıf başkanı seçilen ve en büyük vaadi; ’Başkan Çetin Akın’ı sınıfa getireceğim’ diyen Kamil Semizler İlkokulu 3/A sınıf öğrencisi Ege Başbostancı, sınıf arkadaşlarını ve sınıf öğretmenimizi ziyaret ettik. Taleplerini ve isteklerini can kulağıyla dinledik. Çocuklarımızın neşesi ve enerjisi günümüzü güzelleştirdi. Siz hep gülün çocuklar” dedi.
Aksaray Estetik dolandırıcısı doktor ve ekibi polisin 6 aylık takibiyle yakalandı Aksaray’da kendisine burun ve burun estetiği ameliyatına gelen hastalarından malzeme parası adı altında para talep ederek ortaklarının işlettiği medikal dükkanına yönlendiren ve yaptığı estetik ameliyatlarını sağlık ameliyatı gibi göstererek kamuyu yüksek miktarda zarara uğratan doktor ve ekibi polisin 6 aylık takip sonucu yaptığı operasyonla yakalandı. Edinilen bilgiye göre, 7 ay önce bir hastanın polise şikayetiyle gün yüzüne çıkan dolandırıcılık olayıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçerek olayla ilgili geniş çaplı araştırma ve takip başlattı. Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kulak Burun Boğaz (KBB) branşında sağlık hizmeti verirken istifa eden doktor S.Ç. (41) ve ortakları olduğu belirlenen medikal işletmecileri T.Ö. (50) ve A.V. (44) hakkında teknik ve fiziksel takip başlatıldı. 6 ay süren teknik ve fiziksel takiple şahısların her türlü suçlarını delillerle çıkaran KOM ekipleri bunun üzerine operasyon için düğmeye bastı. Özel muayenehaneye ve medikal dükkanına yönelik yapılan operasyonlarda doktor ve medikal işletmecisi 2 arkadaşı gözaltına alındı. “İrtikap-Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerini Aklama-Kamu Kurumu Aleyhine Dolandırıcılık” suçları ve kendisine burun ve burun estetiği ameliyatına gelen hastalarından malzeme parası adı altında para talep ederek medikal iş yerlerine yönlendirdiği, yapmış olduğu estetik ameliyatlarını sağlık ameliyatı gibi göstererek kamuyu yüksek miktarda zarara uğrattıkları” suçundan gözaltına alınan doktor ve ekibi emniyetteki sorgularının ardından Aksaray Adliyesine sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkarılan 3 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.