GÜNDEM - 13 Ekim 2017 Cuma 08:18

Ve Mehmetçik İdlib’te

A
A
A
Ve Mehmetçik İdlib’te

Özel Kuvvetler’in keşif faaliyetlerini tamamlamasının ardından, istihkâm ve mekanize taburu dün gece İdlib’e giriş yaptı.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki kampında konuşan Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekâtı ile açtığımız alanı şimdi de İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileri taşıma gayretindeyiz. Bugün İdlib'te ciddi bir harekât var. Operasyonu şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de, "Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek operasyonun sinyalini vermişti. Genelkurmay Başkanı Hulûsi Akar da Suriye sınırında bulunan Reyhanlı'daki askerî birlikleri denetlemişti. Komutanlara da MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etmişti. Gelen bilgilere göre, TSK'nın çok sayıda askerî araçlarla Suriye'ye girdiği öğrenildi.

Özel Kuvvetler’in keşif faaliyetlerini tamamlamasının ardından, istihkâm ve mekanize taburu dün gece İdlib’e giriş yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait konvoy, saat 22.15 sıralarında İdlib’in doğusundaki Daret İzze bölgesine intikal etti. Öte yandan, Suriye sınırına askerî sevkiyat da devam ediyor. İdlib’deki çatışmasızlık bölgesine yönelik intikal kapsamında Hatay’a gelen çok sayıda askeri araç Türk bayraklarıyla karşılandı. Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar mevkiine yaklaşık 10 araçlık tank sevkiyatı yapıldı. Güvenlik önlemleri altında bölgeye ulaşan araçların, sınırdaki askeri birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

''Erdoğan, Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı gayet iyi biliriz'' demişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) 7. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, sınır ötesi operasyonlara ilişkin, "Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz." demişti.

Kaynak: Türkiye gazetesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir