SPOR - 22 Ekim 2017 Pazar 23:26

Veteran futbolcular Arakanlı Müslümanlar için sahaya çıktı

A
A
A
Veteran futbolcular Arakanlı Müslümanlar için sahaya çıktı

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi federasyonu (TMVFL) Türkiye Karması ve Bayburtspor Veteranlar takımı Arakan’da yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla sahaya çıktı.

Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, Bayburt Üniversitesi ve TMVFL Federasyonu’nun organize ettiği ve elde edilen gelirin Arakan'da zulüm gören Müslümanlar için bağışlanacağı müsabakada, Veteranlar Türkiye Karması ve Bayburtspor Veteranlar takımı, Genç Osman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın başlama vuruşunu Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu yaptı. Kıran kırana geçen ve taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmayı Veteranlar Türkiye Karması 4-1 kazandı.

Karşılaşmanın ardından müsabakayı organize eden ve destek olan kurum ve kuruluşlara plaket ve madalya takdim edildi.

Karşılamanın ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu Başkanı Kenan Gürsu, Bayburt halkının karşılaşmaya olan ilgisinden ötürü teşekkür etti.

Genlere örnek olmak ve sosyal mesajlar verebilmek adına bu tür müsabakalar düzenlediklerini kaydeden Gürsu şunları söyledi:

“Türkiye’nin her tarafında takımlarımız var. İlk olarak 17 takımla başladık. Sonra 48 takım, sonra 50 takım derken bu yıl itibariyle 60 takımımız var. Birde sosyal mesaj vermek için Türkiye karması takımı oluşturduk. Gençlerimize geleceğimize örnek olmak için böyle bir organizasyon içerisindeyiz. İlk mesajımız Bayburt’tan verelim istedik. Küçük bir şehrimiz ama yüreği çok büyük. Bayburt’a Bayburt halkına ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” 

Beşir Kelleci
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları başladı Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap müsabakaları, 12 takımın katılımıyla Osmaniye’de başladı. Osmaniye İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü hokey sahasında gerçekleştirilen müsabakalarda, 2 grupta 12 takım 8-12 Mayıs’ta Osmaniye ve Kırklareli’nde yapılacak play-off turuna katılmak için mücadele ediyor. Türkiye’nin ilk hokey sahasının yapıldığı Osmaniye’de olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Türkiye Hokey Federasyonu Başkanvekili Bayram Yüksel, "Süper Lig 1. etap müsabakaları 12 takımla 17-21 Nisan arasında Osmaniye’de başladı. Kızlar Alanya’da, erkekler burada play-off ve play-out çıkacak takımlar belli olacak. 8-12 Mayıs arasında hem Osmaniye’de ve Kırklareli’nde ayrıca bunun ikinci müsabakaları oynanacak. Aynı zamanda milli takımda seçme kriterleri de burada belli oluyor. Sporcular burada izleniyor. Osmaniye’de olmaktan federasyon olarak memnunuz, Türkiye’de ilk hokey sahamız Osmaniye’de yapıldı. Yıllarca buraya gidip geliyoruz, salon müsabakası da yapıyoruz, açık alan yapıyoruz. Osmaniye bizden, biz Osmaniye’den çok memnunuz. Bundan sonra da devam edecek" dedi. Genç bir takıma sahip olduklarını söyleyen Osmaniye Alfa Spor Kulübü antrenörü Bekir Topaloğlu ise, "Bu branşa çocukluğumda sporcu olarak başladım, şimdi antrenör olarak devam ediyorum. Kendi grubumuzdaki 2 maçımızı tamamladık. Önümüzdeki 3 maçımıza bakacağız. İlk önce hedefimiz play-off da yer almak. Sonraki hedefimiz olarak da ilk 3’de dereceye girebilmek için mücadele edeceğiz. Genç bir takımız çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah başarılı olacağımızı ümit ediyorum" dedi.