EKONOMİ - 27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:04

VİA GYO borsa kotundan çıkarıldı

A
A
A
VİA GYO borsa kotundan çıkarıldı

VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 'Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı' statüsünün sona erdirilerek Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılması ve paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmesi üzerine açıklama yaptı.

VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) A.Ş., gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünün sona erdirilerek Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmasına ve paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verildi. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) 26.07.2016 tarihli ve 2016/24 sayılı bülteninde yer alan kararda, VİA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünün sona erdirilerek Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmasına ve paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verilmesi üzerine şirket bir açıklama yaptı.

VİA GYO'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “SPK’nın kararında belirtildiği üzere; yatırımcıların elinde bulunan geri alım garantisine konu olan şirketimiz paylarının tamamının şirketimiz halka arz izahnamesinin 'Sermaye Piyasası Aracı Notu' bölümünün 7.5. geri alım garantisi kısmında belirlenen hükümler ve pay geri alım sürecine ilişkin takvim doğrultusunda zorunlu olarak Şirketimizce 14,00 TL’den geri alınmasına ve geri alım garantisine konu olmayan şirketimiz paylarına sahip yatırımcılarımıza talepleri halinde pay başına 14,00 TL’den satma hakkı verilmesine, satma hakkını kullanmak isteyen yatırımcılarımıza ait payların şirketimiz tarafından satın alınmasının zorunlu tutulmasına karar verilmiş olup, şirketimizce bu kapsamda yatırımcılarımızın menfaatine olacak şekilde gerekli işlemler yapılacaktır.

Geri alım garantisine konu olan paylar ile satma hakkını kullanmak isteyen yatırımcılarımızın talepleri Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş nezdinde bloke tutulan teminatlardan karşılanacak olup, bu teminatların yetersiz kalması halinde yetersiz kalan bakiye en geç 17.08.2016 tarihine kadar hakim ortaklar tarafından karşılanacaktır. Geri alım garantisi sürecinin takibi ve satma hakkı kapsamındaki işlemler Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Finans Yatırım) tarafından gerçekleştirilecektir.

Açıklamalar ışığında; Sermaye Piyasaları Kurulu’nun aldığı bu kararı doğru olarak yorumladığımızı ve karar doğrultusunda yatırımcılarımızın menfaatine olacak şekilde gerekli işlemleri tesis edeceğimizi belirtir, ülke ekonomisine sağladığımız katkılara hız kesmeden devam edeceğimizi ve yatırımlarımızı tüm hızıyla devam ettirdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız”. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.