GÜNDEM - 05 Eylül 2015 Cumartesi 13:12

Viranşehir’de bir mahalle sular altında kaldı

A
A
A
Viranşehir’de bir mahalle sular altında kaldı

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde taşkına maruz kalan bir mahalle sular altında kaldı.

İlçe merkezine bağlı 9 km uzaklıkta bulunan Sayoba (Tutye) Mahallesi, yaklaşık 1 haftadan beridir yoğunlaşan su baskını yüzünden suya gömüldü.

Her yıl tarım arazilerinden artan suyun taşması yüzünden mahallenin sular altında kaldığını belirten mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek yardım istedi.

Özellikle yaz aylarında artan su baskını nedeni ile zor durumda kaldıklarını ve bu baskınlar yüzünden birçok evin tamamen sular altında kaldığını dile getiren mahalle sakinlerinden İbrahim Kuran, “Önceki yıllarda da sık sık su taşkınları mahallemizi vurdu. Evlerimiz ve arazilerimiz su altında kaldı. Büyük çapta maddi zarar yaşadık. Bu durum karşısında çok çaresiz kaldık ve kendi imkanlarımızla bu olaya çözüm üretmeye çalışmıştık. Suyu tahliye etmek amacı ile kanallar kazdık. Ancak durum şu an çok vahim. Karşımızdaki manzara bir su taşkınından çok bir sel felaketi şeklindedir. Evlerimize giremiyoruz. Etrafımızda biriken sular mini bir göleti andırıyor. Bu sorunun kalıcı çözümü için yetkili makamlara daha önce başvurduk ama sonuç alamadık” ifadelerini kulllandı.

Mahalledeki birçok evin sular altında kaldığı ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Kuran, “Suların kısa sürede tahliye edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde birçok ev yıkılabilir. Bunun için yetkililerden kısa sürede bu duruma kalıcı çözüm üretmelerini istiyoruz. Sular tahliye edilmezse vatandaşlar evsiz kalacak”şeklinde konuştu.

Sular altında kalan Sayoba Mahallesine giderek incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Sorumlusu Sedat Tataş, bilinçsizce ve aşırı sulamadan kaynaklanan suların vadi tapanlarında birikmesi ve ardından hareket etmesi ile taşkınlar yaşandığını kaydetti. Mahallede yaşanan su baskının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma kapsamına girmediğini belirten Tataş, incelemelerin ardından mahalleden ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir