SPOR - 26 Eylül 2017 Salı 13:40

Vodafone 39. İstanbul Maratonu çocuklar için koşulacak

A
A
A
Vodafone 39. İstanbul Maratonu çocuklar için koşulacak

Dünyanın kıtalararası tek maratonu olan Vodafone 39. İstanbul Maratonu, bu yıl çocuklar için koşulacak. 12 Kasım’da gerçekleşecek olan İstanbul Maratonu için kayıtlar devam ediyor.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nun basın toplantısı Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Çavuşoğlu katıldı.

ÖZBAYRAKTAR: “HERKES KENDİ ADINA AĞAÇ DİKEBİLECEK”

Vodafone 39. İstanbul Maratonu’yla ilgili bilgi veren Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, bu organizasyonla birlikte İstanbullular’a spor kültürünün yanı sıra sağlık kültürünü de aşılamaya çalıştıklarını belirterek, “Yıl boyunca bu maratona hizmet eden organizasyonlar yapıyoruz. Eğlence koşuları düzenliyoruz. İstanbulluları çipli koşuyla tanıştırıyoruz. Son 3 yıldır çocuklara yönelik maraton düzenliyoruz. Çocukların mutluluğunu hedefliyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu’nda bu yıl çocuklarımız için koşacağız. Bütün sivil toplum kuruluşlarından özellikle çocuklarla ilgili organizasyon yapmalarını talep edeceğiz. Bu yıl Maraton Fuarı’nda 200 bin civarında misafir ağırlayacağız. Her zaman olduğu gibi yine geri dönüşümlü malzemeler kullanıyoruz. Fuara katılan herkes maraton hatıra ormanında kendi ismine özel ağaç sahibi olabilecek. Bu yıl maratonda 1000’e yakın gönüllümüz görev alacak. Maratona son kayıt tarihi 30 Eylül. Fuarda geç kayıt yaptırılabilecek. Halk koşusu kayıtları ise 30 Ekim’de başlayacak. Altın Kategori için katılım ve seyirci önemli. Bu yüzden, herkesin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: “HER ZAMAN BU YARIŞLARIN İÇİNDEYİZ”

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasan Çavuşoğlu, federasyon olarak bu organizasyonun her zaman içinde olduklarını ifade ederek, “Bu yıl 39’uncusu yapılacak olan Vodafone İstanbul Maratonu her şeyden önce hayırlı olacaktır. İş ortağımız Vodafone’un sponsorluk yapması önemli. Bu sponsorluğun finiş çizgisine varanların sayısının 8 binlerden 20 binlere çıkmasında büyük katkısı var. Vodafone’un son 5 yıldaki desteği bizler için çok önemli. Biz geçmişte maraton ülkesiydik ve yine bu unvanı kazanmaya başladık. Türkiye’de maraton sayısı 4’e ulaştı. 60’ın üzerinde yarışma yapılıyor. Bu maratonun da anlamı ve katkısı çok büyük. Türk atletizmine katkısı büyük olacak. Finish çizgisine varan sporcuların sayısının 20 binlerin de üzerine çıkmasını diliyoruz. Seneye de maratonu 40’ıncı kez yapacağız. Bunun için de çok önemli ve büyük sürprizlerimiz olacak” açıklamasını yaptı.

AKSOY: “BU MARATONA İSMİMİZİ VERMEKTEN DOLAYI GURUR DUYUYORUZ”

Toplantıda söz alan Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Türkiye’nin en geniş katılımlı etkinliği olan bu organizasyona isimlerini vermekten dolayı gurur duyduklarını söylerken, “Bu yıl maratonda çocuklarımızın geleceği için koşacağız. Bir ülkenin geleceğini o ülkenin çocukları belirler. Vodafone olarak, ülkemizde çocukların dijital kültürle yetişmesine önem veriyoruz. Türkiye’nin dijitalleşme sürecine eğitim aşamasından başlayarak destek vermeyi hedefleyen bir şirket olarak, eğitimin önemini her fırsatta dile getirmeye, bu konudaki farkındalığın artırılmasına çalışıyoruz. Bu kapsamda, Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nda da ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın dijital eğitimine katkıda bulunmak için koşacağız. Bununla birlikte, İstanbul’un bir kültür ve spor başkenti olması konusundaki heyecan ve kararlılığımızı da ilk günden bu yana koruyoruz. Kentlerin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkıları olan şehir maratonları, milyonlarca seyirci, on binlerce atlet ve turisti çekiyor ve şehirlerin ekonomisine yüz milyonlarca dolar kazandırıyor. Bu yıl 39’uncu yaşına giren İstanbul Maratonu da İstanbul’un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunan çok özel bir etkinlik. Maratonu sadece bir spor etkinliği olarak değil, İstanbul’un bir global marka şehre dönüşmesi hedefiyle de destekliyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu için en az sponsorluk yatırımımız kadar iletişim yatırımı yapıyoruz. İletişim gücümüzü ve global bilgi birikimimizi ülkemizde ve yurtdışında harekete geçirerek maratona ilişkin farkındalığı ve izlenirliği artırıyoruz. Yarışın kalitesini her yıl yükselterek Vodafone İstanbul Maratonu’nu dünyanın en büyük 7 maratonundan biri yapmayı hedefliyoruz. 7’den 77’ye herkesi bir kez daha buluşturacak ve kıtaları birleştirecek olan Vodafone İstanbul Maratonu’nda özellikle ailelerin de katılımıyla bu yıl çok daha renkli bir tablo oluşacağına inanıyoruz” diye konuştu.

GÜMÜŞDAĞ: “MAJÖR MARATON İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İstanbul Maratonu’nun her geçen gün büyüyerek geliştiğinin altını çizen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, “İstanbul şehir kültürünün önemli bir parçası haline gelen maratonumuzu, Avrupa’daki örneklerini aratmayan bir organizasyonla gerçekleştiriyoruz. İstanbul Maratonu’nun dünyanın majör maratonlarından birisi olması için uğraş veriyoruz. Vodafone İstanbul Maratonu, iki kıta arasında koşulan tek maraton. Eşi benzeri bulunmayan bir organizasyonla İstanbul’umuza katkı sağlıyor. Bu maratonun majör maratonlara dahil olması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu tür organizasyonlar, önemli konulara dikkat çekmek için büyük fırsat. Bu yıl çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz. Herkes çocuklarına daha iyi bir gelecek ister. Biz de hayatımızın en değerli varlıkları çocuklarımızın geleceği için koşacağız. Tüm İstanbulluları 12 Kasım’da yapacağımız maratona davet ediyoruz. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde sevginin, kardeşliğin yaşanacağı bir gün olmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

VODAFONE PARK’TA FESTİVAL COŞKUSU

Bu yıl yapılacak olan organizasyonda Halk Koşusu’nun finiş çizgisi Vodafone Park’ta yer alacak. Statta oluşturulacak aktivite alanları, katılımcıların da eğlenceli anlar yaşamasını sağlayacak. Ayrıca, maratonun bir festival havasında yaşanması için İstanbul’un dört bir yanı kırmızı olacak. Vodafone Park’taki şenlik alanında gün boyu maraton katılımcıları sürpriz eğlencelerle ağırlanacak.

30 BİN KATILIM HEDEFLENİYOR

1979’dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu, 10 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 4 ana kategoride koşulacak. 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından “Altın Kategori” unvanına layık görülen ve Avrupa’nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olan maratona bu yıl 30 bin sporcunun katılması bekleniyor.

MARATON FUARI’NDA GEÇ KAYIT İMKANI SUNULACAK

Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nda çipli olarak koşmak için 30 Eylül’e kadar online kayıt yaptıramamış olanlar, 9-11 Kasım tarihlerinde Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde (Yenikapı Miting Alanı) düzenlenecek olan Maraton Fuarı kapsamında sunulacak geç kayıt imkânından yararlanabilecek. Sporcular, sosyal sorumluluk ortaklarından olan sivil toplum kuruluşlarına bağış yapmak ve 100 TL kayıt ücretini ödemek kaydıyla geç kayıt yaptırabilecek. Maraton Fuarı süresince, maraton hakkında kapsamlı içerik sunulurken, maraton (42,195 km), 15 km, 10 km katılımcılarına göğüs numarası, zamanlama çipi, yarış tişörtü ve çantadan oluşan yarış paketleri de teslim edilecek.

Bozhan Memiş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Pamukkale Adayı Ertemur, “Pamukkale ittifakı’nı oluşturduk, tamam inşallah” DENİZLİ(İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, Pamukkale’de gönülleri birleştirdiklerini ve değişeme hazır olduklarını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, yerel seçimlere 2 gün kala seçimi kazandıkları mesajını verdi. Yaklaşık 50 gündür saha çalışmaları yapan Ertemur, vatandaşların yaklaşımlarının değişimin kapısını sonuna kadar araladığını belirtirken, Pamukkale İttifakı’nı oluşturduklarının altını çizdi. Ertemur; “Bu yola çıkarken Pamukkale’mizi hak ettiği hizmete kavuşturacağımıza inandık. Günler geçtikçe vatandaşlarımızın bize inanmasıyla Pamukkale İttifakı’nı oluşturduk. Tamam inşallah” diye konuştu. “Vatandaşımızın oyları ile seçilenler, vatandaşımızı yok saydı” Seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Ertemur, “10 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetilen Pamukkale’miz hizmetten yoksun kaldı. Vatandaşlarımız mutsuz, umutsuz. Belediyecilik yaptıklarını sananlar vatandaşlarımızı unuttular. En basit belediyecilik hizmetleri bile vatandaşlarımıza çok görüldü. Çöpler toplanmadı, yollar yapılmadı, projeler yapılmadı, başlanan projeler yarım bırakıldı. Ekonomik krizde, pandemide vatandaşlarımıza destek vermekten imtina ettiler. Vatandaşımızın oyları ile seçilenler, vatandaşımızı yok saydı. 50 gündür sahadayız. Vatandaşımız artık kendilerini önemseyen muhatap istiyor. Biz bu yüzden yola çıktık. Pamukkale’mizi değiştirebileceğimize, güzelleştirebileceğimize ve mutlu insanların şehri yapabileceğimize inandığımız için yola çıktık” dedi. “Pamukkale ittifakını oluşturduk” Pamukkale’deki her sokakta her insana dokunmaya çalıştıklarını belirten Ertemur, “Vatandaşımızın arasındaydık, yanındaydık. Onlara insan odaklı belediyecilik anlayışımızı anlattık. Onları nasıl hizmetlerle buluşturacağımızı anlattık. Onlar bize inandı. Pamukkale’mizin hizmeti hak ettiğini bizlere söylediler. Vatandaşlarımızın gözlerindeki, gönüllerindeki değişim isteğini gördükçe kararlılığımız arttı. Gönüller Pamukkale’mizde birleşti. Günler geçtikçe vatandaşlarımızın bize inanmasıyla Pamukkale İttifakı’nı oluşturduk. Tamam inşallah” ifadelerini kullandı.
Yozgat Yozgat’ta öğrencilerden şehitlere büyük vefa Yozgat’ta Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde köy köy gezerek vatan uğruna şehit düşen askerlerin kabirlerini ziyaret ediyor, çevre temizliğini yapıyor, bayraklarını ve mezar taşlarının yazılarını yeniliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğünün 2023’te başlattığı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, görsel sanatlar dersi öğretmenleriyle başta il merkezi olmak üzere köylerdeki şehit kabirlerini ziyaret ediyor. Şehitlerin kabirlerinin çevre temizliğini yapan öğrenciler, soluk mezar taşlarını yanlarına getirdikleri boyalarla yenileyip kabirlerin bayraklarını değiştiriyor. Şehitlerin kabirlerinde dua okuyan öğrenciler, şehitlere vefa borçlarını ödüyor. "Şehitlerimizi unutmuyoruz" Projeye katılan 10. sınıf öğrencilerinden Kadir Yılmaz, “Yürüttüğümüz proje çerçevesinde şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ediyoruz, dua ediyoruz ve mezarların çevre temizliğini yapıp eskiyen bayraklarını yeniliyoruz. Silinmiş mezar taşlarının yazılarını boyuyoruz. Şehitlerimizi unutmuyoruz, onlar bizim içimizde yaşıyor. Bu şekilde onlara vefa borcumuzu ödüyoruz” dedi. "Şehit mezarlarının silinen yazılarını yeniliyoruz" Öğrencilerden Hayrunnisa Topal ise, “Öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla Yozgat ve köylerindeki mezarlarımızı ziyaret ediyoruz. Şehit mezarlarının silinen yazılarını tazeliyoruz. Mezarların etrafını temizliyoruz, eskiyen bayrakları alıp yenilerini takıyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu. "Öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri güçleniyor" Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen sosyal sorumluluk projesinde öğrencilere değerler eğitimi verdiklerini söyleyen Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Aytaş Şahin de, “Öğrencilerimiz ilimiz ve civarındaki köylerde bulunan şehit kabirlerini ziyaret ediyor. Öğrencilerimizle şehit kabirlerinin yazılarını yenilemek, temizliklerini yapmak, bakımlarını yapmak ve bayraklarını yenilemek gibi bir proje amaçladık ve şu an onu yürütüyoruz. Bu projede öğrencilerimizin topluma karşı duyarlı milli ve manevi değerlerini güçlendirecek çalışmaları ortaya çıkarmaya çalıştık. Aynı zamanda okulumuzun değerler kulübü ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışma ile okulumuzun iklimini, kurum kültürünü dışarıya yansıtarak güzel bir atmosfer oluşturmaya çalıştık” ifadelerine yer verdi. "Bu etkinlik bizi mutlu ediyor" Öğrencilerin bu etkinliği yaparken mutlu olduklarını da belirten Şahin, “Onların mutlu olması ziyadesiyle bizleri de mutlu ediyor. Bu etkinlik vatan uğruna şehit düşen askerlerimize bir vefa borcudur, değerlerimize sahip çıkmak herkes için ve öğrencilerimiz için de çok önemlidir. Bu tür sosyal faaliyetlerle çocuklarımızın hem öz güvenleri gelişiyor hem de topluma ve çevreye karşı duyarlı olmaları gelişiyor" diye konuştu.
Samsun Başkan Sandıkçı: “Yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz” Canik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı, “Yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz, hemşerilerimizle birlikte 31 Mart akşamını bayrama dönüştüreceğiz” dedi. Başkan İbrahim Sandıkçı vatandaşlar ile bir araya gelerek, ilçeye yeni projeler ve yatırımlar kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti. Eser ve hizmet belediyeciliği anlayışıyla, Canikli vatandaşlar için hizmet etmeye devam ettiklerini söyleyen Sandıkçı, vatandaşlar ile olan güçlü birlikteliğin değerine değer katacaklarını ifade etti. İlçenin geleceğine yön veren proje ve yatırımlara imza attıklarını belirten Başkan Sandıkçı, “5 yıl boyunca durmak bilmeden ve büyük bir titizlikle gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilçemizi yeni kimliğine kavuşturduk. Vatandaşlarımızın yerinde ve hızlı hizmet almaları için yeni projeleri ve etkin çözümleri hayata geçirdik. Canik Belediyemize borçsuz belediye unvanını kazandırırken, eser ve hizmetlerle ilçemizi ihya etmenin gayreti içerisinde olduk. Canikimizde gerçek belediyeciliği sürdüreceğimiz, daha çok gönüllere ulaşacağımız, yeni projeler ve yatırımlara imza atacağımız 5 yıla doğru ilerliyoruz. Allah’ın izniyle hemşerilerimizle birlikte 31 Mart akşamını bayrama dönüştüreceğiz. Kararlı çalışmalarımız ve güçlü birlikteliğimizle Canikimizi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Ankara ATO Başkanı Baran: “Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız, başka yolu yok” Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu politikaların olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısından itibaren daha net göreceğimize inanıyoruz. Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız. Başka yolu yok” dedi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Baran, yüksek enflasyonun ortaya çıkardığı sorunların devam ettiğini belirterek, enflasyonun sıkıntılarını tüm kesimlerle birlikte iş dünyası olarak yaşadıklarını söyledi. Pandemiden sonra küresel ekonomide dengelerin yerine oturmadığını ifade eden Baran, dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelerin de etkisiyle yaşanan enflasyon ortamının işletmelerin gelir gider dengesini bozduğunu kaydetti. Baran, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Mart ayı başında açıkladığı verilere göre, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 oranında büyüdüğünü hatırlatarak, “Depreme rağmen büyümek çok kıymetli ve Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu gösteriyor. Enflasyonla mücadele sürecinde geçen hafta Merkez Bankası politika faiz oranını 500 baz puan yükseltti. Bu hamleyle faiz oranı yüzde 50 oldu. Enflasyon ve faiz maalesef bir sarmal. Bu faiz oranı yatırım ve üretim için şartları elverişsiz hale getiriyor. Ancak bu sürecin geçici olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetiminin ortaya koyduğu politikaların olumlu sonuçlarını yılın ikinci yarısından itibaren daha net göreceğimize inanıyoruz. Enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacağız. Başka yolu yok” dedi. “İş dünyası olarak enflasyon ile mücadele sürecinde üzerimize düşeni yapmaya hazırız” Enflasyon ile toplumun tüm kesimlerini içine alan topyekûn mücadelenin önemine dikkat çeken Baran, “Enflasyon adeta bir canavar gibi hem bireysel hem de toplumsal ciddi zararlar veriyor. Bir yandan alım gücünü düşürürken diğer yandan işletmelerin ticaretini, karını, gelirini, üretim kabiliyetini olumsuz etkiliyor. İş dünyası olarak enflasyon ile mücadele sürecinde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu süreçte yerli-milli üretim ve ihracat gücümüzü korumamız mücadelenin temel taşı. Ticaret Bakanlığımız bir yandan Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği’ni güncelleme konusunda çalışmalar yürütüyor. Diğer yandan, Türkiye’nin önemli ihracat pazarlarından biri olan İngiltere ile ekonomi ve ticaret alanında ilişkileri daha ileriye taşımak için kapsamlı ve modern bir serbest ticaret anlaşması hayata geçirmek üzere müzakerelerini sürdürüyor. Her iki çalışmanın da sonuçlarını çok zaman geçmeden hep birlikte göreceğiz” açıklamasında bulundu. Toplantıda, Köln’deki ‘Internationale Eisenwarenmesse’ ve Berlin’deki ‘ITB Berlin’ fuarları nedeniyle Almanya’ya gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin izlenimlerini de paylaşan Baran, Meclis üyelerine bir sunum yaptı. Avrupa Birliği’nin en büyük sanayi ülkelerinden olan Almanya’nın da dünyadaki gelişmelerden etkilendiğini belirten Baran, “Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi ve ardından gelişen Rusya-Ukrayna savaşı, Almanya’da da dengeleri yerinden oynatmış durumda” dedi. Baran, ziyareti sırasında çektiği fotoğraflar eşliğinde yaptığı sunumda, eleman bulamama başta olmak üzere Almanya’nın yaşadığı ulaşım, altyapı ve temizlik hizmetlerine yansıyan sorunlarını örneklerle anlattı.