SPOR - 04 Eylül 2015 Cuma 10:43

Vücut geliştirmede dopingle mücadele sonuç verdi

A
A
A
Vücut geliştirmede dopingle mücadele sonuç verdi

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, son yarışlarda 7 dopingli sporcu tespit edildiğini belirterek, dopingle mücadelede hassas davrandıklarını söyledi.

Mersin’de düzenlenen Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası, Dünya Milli Takım Seçmeleri öncesinde İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kurt, "Türkiye Milli Olimpiyat Komitesiyle (TMOK) ortaklaşa yaptığımız faaliyetlerde her geçen gün dopingli sporcu sayısında bir azalma kaydetmiş durumdayız. Son yarışlarda sadece 7 dopingli sporcu tespit ettik. Düzenlediğimiz seminerlerle, çalışmalarla ülke genelinde gençliğin doğru ve dopingsiz spor yapmasını hedefliyoruz” dedi.

Federasyonda yönetime geldiklerinden bu yana ülke genelinde sürekli dopingle mücadele seminerleri düzenlediklerini belirten Kurt, "Sporcuları dopingi kullandıklarında yaşayabilecekleri zorluklar ve sıkıntılar konusunda sürekli uyarıyoruz. Bizim gayretimizi gören TMOK bizlerde bu gayretin içinde olmak istiyoruz. İlk yıllarda bir Türkiye Şampiyonası’nda 40’a yakın dopingli sporcu sayısıyla karşılaşmıştık. 2,5 yıl içerisinde bu 7’ye düştü. O da doğru yolda olduğumuzun göstergesidir sanırım” diye konuştu.

'Tek ayaklı düşünmek yanlış oluyor' diyen Kurt, “Her şeyi federasyondan beklemekte yersiz oluyor. 4 saç ayağı üzerine kurulan bu düzenek içerisinde sporcular alışkanlıklarını bırakıyorlar, en doğrusu da bilinçleniyorlar. Bu 'kara düzen' bir spor değil, ciddi emek isteyen, sabır gerektiren bir spor. Sporcu yediğine içtiğine hatta hastalandığında bile içtiği ilaca dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Doping konusunda tedbirleri arttırdıklarını ifade eden Kurt, “Antalya da düzenlediğimiz hakem gelişim seminerinde il temsilcileri, kulüp antrenörleri ve idarecilerine yapmış olduğumuz doping seminerinde aldığımız kararla, 2013 yılından itibaren yarışmalara ferdi katılımı engelledik. Bizim yarışmalarımıza sadece kulüp sporcuları katılabiliyor. Federasyon elinden geleni yaptığında kulüp idarecisi sporcusuna sahip olduğunda, antrenör sporcusunun başında durup onu kontrol ettiğinde ülke genelinde bir dayanışma olacağına inanıyoruz. Dopinginde önüne böyle geçeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.  

OKTAY İNCE
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Babasıyla aynı adı taşıdığı için muhtarlığı düşmüştü, YSK kararını verdi Kocaeli’de muhtarlık yarışını kazanan Hasan Erdöl, babası ile aynı adı taşıdığı ve seçmeni yanılttığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından seçimler iptal edilmişti. Yüksek Seçim Kurulu, karara verilen itiraz üzerine Erdöl’e mazbata verilmesine karar verdi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi’nde 50 yaşındaki Hasan Erdöl, İzmit’e bağlı Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde 3 aday arasından 113 oy alarak muhtar seçildi. Erdöl’ün muhtarlığı İl Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine düştü. Hasan Erdöl’ün babası ile aynı adı taşıdığı, seçmenin kendisine değil babasına oy verdiği belirtilen itiraz dilekçesi üzerine İl Seçim Kurulu, seçimleri 2 Haziran’da tekrarlama kararı aldı. Hasan Erdöl, babasının seçim kampanyalarında yer almadığını, kendini muhtar adayı olarak tanıtmadığını söyleyerek, İl Seçim Kurulu’nun kararını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyarak itirazda bulundu. Hasan Erdöl’e mazbata verilmesine karar verildi Hasan Erdöl’ün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonrasında karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu kararında, "Seçmen O.K. tarafından Kocaeli İl Seçim Kuruluna yapılan itiraz da muhtar adayı Hasan Erdöl’ün isminin babasıyla aynı olduğu, bu durumun seçmeni yanılttığı belirtilmiş olsa da köy yerinde herkesin birbirini tanıdığı, babasının kendi adına herhangi bir seçim çalışması yapmadığı, ayrıca adı geçenin muhtar adaylığını basın aracılığıyla da duyurduğu dosya içeriğinden anlaşılmaktadır" denilerek, Hasan Erdöl’e mazbatasının verilmesine karar verdi.