ASAYİŞ - 25 Ocak 2014 Cumartesi 16:42

Yalova'da köpek katliamı

A
A
A
Yalova'da köpek katliamı

Yalova'nın Paşakent Mahallesi'nde köpek katliamı yaşandı. 3 köpeğin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce vahşice itlaf edilmesi hayvanseverlerin tepkisine sebep oldu.

Paşakent Mahallesi'nde 3 sokak köpeğinden ikisi zehirlenerek, bir tanesi ise tüfekle vurularak itlaf edildi. Köpeklerin öldürülmesi hayvanseverleri üzdü. Kimseye zararı dokunmayan bu hayvanların vahşice katledilmesine tepki gösteren DOHAYKO Yalova İl Temsilcisi Fatma Tuğba Er, bu olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi. İnsanlar kadar hayvanların da yaşama hakkı olduğunu dile getiren Er, "Dünyada sadece biz yokuz. Hayvanlar da bu dünyada bizim kadar pay sahibi. Onlar da yaşıyor, hissediyor, acıkıyor, acı çekiyor. Onlar da tabiatın bir parçası. Onları yok saymak, istediğimizde öldürmek, onlara işkence çektirmeye hakkımız yok. Aksine onların hayatta kalmaları için insanlık görevimizi yerine getirmeliyiz" dedi.

"Paşakent'te meydana gelen bu olayla insanlık açısından bir kez daha sınıfta kaldık" diyen Er, "Kimseye zararı dokunmayan 3 sokak köpeği vahşice katledildi. Bir tanesi tüfekle vurularak, diğer ikisi ise zehirlenerek itlfa edildi. Bunu yapan her kimse insan olamaz. Bizler bunun peşini bırakmayacağız. Yetkilileri göreve davet ediyorum. Sizler o koltuklarda sadece insanların değil, gerektiğinde hayvanların haklarını da savunmak için oturuyorsunuz. Şimdi bunun içinde görevinizi yerine getirip bu vahşeti yapanları bulun" diye seslendi.
Öldürülen köpekler hayvanseverler tarafından gömüldü. Bu esnada DOHAYKO Yalova İl Temsilcisi Fatma Tuğba Er gözyaşlarını tutamadı.

SAİM ÇOTUK
YALOVA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Ünlü şarkıcı Lara’dan kritik maç öncesi taraftarlara çağrı: "Stadyuma bekliyoruz" Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK’ya destek için taraftarlara ’stadyuma bekliyoruz’ çağrısı yaptı. Lara, ’Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz’ dedi. TFF 3 Lig’de son iki haftaya girilirken, 21 Nisan Pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş.’yi ağırlayacak Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü, kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında alacağı en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Ligde çıktığı 26 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 14 mağlubiyet alan Kırıkkalegücü FSK, topladığı 26 puanla ligin 12. sırasında küme düşme hattının 4 puan üzerinde yer alıyor. Ünlü sanatı Lara taraftarları maça davet etti Kırıkkaleli ünlü sanatçı Lara, paylaştığı görüntülü mesajda, Kırıkkalegücü FSK için ’stadyumu doldurmalıyız’ diyerek, vatandaşları maça davet etti. Lara, mesajında, "Haydi güzel Kırıkkalem! Kırıkkalesporumuza güveniyoruz, inanıyoruz. Her zaman da destekliyorum. Arkadaşlar, bu pazar Gümüşhane ile maçımız var. Çok önemli ve bu maçı almalıyız. Stadyumu doldurmalıyız. Bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu’na bekliyoruz. Takımımıza destek olalım, sahip çıkalım. Sizleri seviyorum güzel Kırıkkale’m" ifadelerine yer verdi.
Samsun Samsun’un lezzetleri tanıtıldı “Samsun Gastronomisi Tanıtın ve Tadım Ekinliği”nde şehrin lezzetleri protokol ve davetlilere sunuldu. 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında “Samsun Gastronomisi Tanıtın ve Tadım Ekinliği” gerçekleştirildi. Etkinliğe; Vali Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, protokol üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı. "Samsun önemli bir altyapıya sahip" Bafra manda kaymaklı lokum, Bafra pidesi, Çarşamba pidesi, Terme pidesi, Yakakent mantısı, Bafra nokulu, Samsun simidi, Samsun kaz tiridi, Çarşamba kıvratması ve Salıpazarı kestane balı gibi coğrafi işaret tescilli tatları başta olmak üzere birçok yöresel lezzetiyle Samsun mutfağının sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirten Vali Tavlı, şehrin doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelinin yanında gastronomi turizmi anlamında da önemli bir altyapıya sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca etkinlikte misafirlere yöresel lezzetler koyun peyniri, mantı, pancarlı ekmek, salep, Nebiyan fasulyesi, dal turşusu, pıtıl, şeker pancarı pekmezi, kuşburnu marmeladı, acuk ekşisi, menemen, fasulye turşusu, kıvratma, keşkek, fındık ezmesi, kestane balı, kestane böreği, pekmezli simit, yoka tatlısı, baklalı dolma, katık böreği, pide, dondurma, nokul, manda kaymaklı lokum, manda peyniri, manda yoğurdu, manda kaymağı, kaz tridi, haluçka çorbası, lahana çorbası ve tarhana çorbası ikram edildi.
Sakarya Şimşirden ürettiği kaşıklarla 68 yıldır geçimini sağlıyor Sakarya’nın Taraklı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Sami Yıldız, 68 yıldır az sayıda usta tarafından el emeğiyle yapılan ve coğrafi işarete kavuşan şimşir gereçleri üreterek geçimini sağlıyor. Sakarya’nın Taraklı ilçesinde bin bir emekle az sayıda usta tarafından üretilen şimşir kaşık, bakteri üretmemenin yanı sıra besin değerini düşürmeme özellikleriyle biliniyor. Zamanın gözde meslekleri arasında olan kaşık oymacılığı günümüzde teknolojinin gelişmesiyle kaybolmaya yüz tuttu. Coğrafi işarete sahip olan kaşığın üretimi ise ustaların orman işletmelerinden aldıkları şimşir ağaçlarını kereste haline getirilmesi neticesiyle üretiliyor. Ağaçlar ıslatıldıktan sonra taslama nacağı ile ham odunlara kaşık taslağı veriliyor. Daha sonrasında kaşık keseri ile ‘iğnek’ adı verilen inceltme, oyma keseri ile ‘keselleme’ adı verilen oyma işlemlerinden geçen keresteler, ‘kaşık bıçağı’ adı verilen aparatla yontma yapılarak kaşık şekli veriliyor. Şimşirden ürettiği gereçlerle 68 yıldır geçimini sağlıyor Taraklı ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Sami Yıldız ise 68 yıldır az sayıda usta tarafından el emeğiyle üretilen ve coğrafi işarete kavuşan şimşir gereçleri üreterek geçimini sağlıyor. İlçe meydanında derme çatma kurduğu tezgahta ürünlerine şekil veren Yıldız, faydalarının saymakla bitmediği gereçleri müşterilerine sunuyor. Şimşir gereçlerinin özellerinden söz eden Yıldız, “Yaşım 82 ve 14 yaşından beri bu mesleği yapıyorum. Evimde ham malzemeleri şekillendiriyorum buraya gelince de ince işçiliğini yaparak misafirlerimize ham satışını hem de tanıtımını yapıyorum. Şimşir kaşık içinde bakteri barındırmaz, dişlere sağlık veriyor. Bilhassa şimşir tarak, saça güç verip sedef hastalığını önlüyor. Kaşıkların fiyatı 20 liradan 200 liraya, tarakların fiyatı ise 100 ila 200 lira arasındadır. Şimşir taraklar doktorlar tarafından da tavsiye edilir. Bilhassa şimşir tarak bu yaştan sonra benim saçımı çıkardı ama ağacın kendisi değil suyu bu işlevi yaptı. Çocuk yaşımdan beri bu meslekte ev ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Bu meslekte daire veya farklı bir şeyler alacağım diye bir durum yok. Bu meslekte küçük bir düğün yaptık, oğlumu askere gönderdim” dedi.