GÜNDEM - 20 Şubat 2018 Salı 09:24

Yaralı şahine ameliyatla platin takıldı

A
A
A
Yaralı şahine ameliyatla platin takıldı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir çiftçinin tarlada yaralı vaziyette bulduğu şahin tedavi altına alındı. Yaralı şahinin kırık olan kanadına, yeniden uçabilmesi için ameliyat ile platin takıldı. Şahin tedavi süreci tamamlandıktan sonra yeniden doğal ortamına salınacak.

İlçede yaşayan Alperen Coşkun isimli vatandaş tarlasında çalışırken yaralı vaziyette bulduğu şahini alıp Nazilli’deki veteriner hekim Ferhat Kocabaş’a teslim etti. Veteriner hekimler Fehat Kocabaş ve Cennet Dikyar tarafından tedaviye alınan yaralı şahinin boyun bölgesindeki enfeksiyon kapan yarası temizlerken, kırık olan kanadı için de hummalı bir operasyon gerçekleştirildi. Kırık kanadına ameliyat ile platin takılan şahinin tedavi sürecinin güzel geçtiğini belirten Veteriner Hekim Ferhat Kocabaş, “Kartal, atmaca, baykuş ve şahin gibi yırtıcı kuşlar bu tip tıbbi müdahalelere olumlu tepki vermeyebiliyorlar. Kafes ortamında tedavileri devam ettiği için hayvanlar strese giriyor. Ameliyatları yapmaktan ziyade gıdaya başlatmak zor oluyor” diyerek şahinin tevdi süreci tamamlandıktan sonra doğal ortamına bırakılacağını ifade etti.

Tabiatın dengesi için avcıların kurallara uygun avlanmasını tavsiye eden Cennet Dikyar ise, “Şahin avlanması yasak olan bir tür. Bu tür kuşlar tabiatın dengesi için çok önemli. Avcılık ve atacılık sporuna karşı değiliz. Ancak mutlaka kurallarına uyulmalı” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Cam silen genç: "Çocuklarıma da bu işi yaptıracağım" Adana’da trafik ışıklarında “cam silme” bahanesiyle sürücülere zor anlar yaşatıp zorla para alan gençler, sürücüleri rahatsız etmeye devam ediyor. Cam silen şahıslar ise günlük 100-200 lira kazandıklarını, çocuklarına dahi bu işi yaptıracaklarını söyledi. Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen sürücüleri ise aracı çizmekle tehdit ediyor. Kentin kanayan yarası haline gelen bu durum karşısında polis ve zabıta ekipleri önlem alsa da yeterli olmuyor. Ekipler, yakalayabildiklerini gözaltına alıyor ancak genelde polisleri gören gençler, ara sokaklara girip izlerini kaybettiriyor. Vatandaşlar cam silen şahıslardan rahatsız olurken cam silenler ise kimseyi rahatsız etmediklerini öne sürüyor. “Çocuklarıma da bu işi yaptıracağım” İhlas Haber Ajansı’na konuşan cam silen Emirhan Kelekoğlu (18), “9.sınıfa kadar okudum sonrasında ailevi nedenlerle okulu bıraktım ve bu işi yapmaya başladım. Burada ekmek parası kazanıyorum. Bize ‘Madde kullanıyorlar’ diyerek iftira atıyorlar ben onun için para kazanmıyorum. Ekmek parası için bu işi yapıyorum. Öncelikle yanlarına gidip ‘Camınızı silebilir miyiz?’ diye soruyoruz. Eğer ‘Sil’ derlerse camı siliyoruz. Tepki gösterenlere de hiçbir şey demiyoruz. Ben ölene kadar bu işi yapacağım. Evlenince çocuklarıma da bu işi yaptıracağım” ifadelerini kullandı. “İşimiz bu” Cihan Aslan ise günlük 100-200 lira kazandıklarını söyledi. Aslan, “Günlük 100-200 lira kazanıyorum. Bazen de yakalayıp karakola götürüyorlar. İşimiz bu ne yapalım. Sürücüler silme derse silmiyoruz, isteyenin camını siliyoruz” dedi. “Gelin arabalarına daha çok zarar veriyorlar” Cam silen şahıslardan rahatsız olduğunu belirten Furkan İl isimli sürücü, “Bizleri çok rahatsız ediyorlar. Bazen keyfim yerinde olursa camı sildiriyorum, para veriyorum. Gelin arabalarına daha çok zarar veriyorlar” diye konuştu. “Çok rahatsız oluyoruz” Neslihan Akar isimli sürücü, “Çok rahatsız oluyoruz. Bence bu gençler bir mesleğe yönelse iyi olur. Topluyorlar ama sonra geri geliyorlar bizleri rahatsız ediyorlar” dedi.
Tokat Tokat Belediyesi’nden “Tokfest” müjdesi Tokat Belediye Başkanı ve AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, sinema etkinliğinde hemşerileri ile bir araya geldi. Sinema filmi öncesinde hitap eden Başkan Eyüp Eroğlu 12 ay boyunca vizyondaki filmleri birlikte izleyeceklerinin müjdesini verdi. Gençler için hazırladığı projelerden de bahseden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat’a TokBucks adında Türkiye’de iddialı bir mekân açacaklarının müjdesini verdi. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuşmasında şunları söyledi: “2014 Yılında seçildiğimde Türkiye’nin en genç Belediye Başkanıydım ve gençlerimizle onlardan aldığımız güç ve heyecanla, gençlerimizle bugüne kadar birlikte yol yürüdük. Gençlerimizle değer vermeye çalıştık. Gençlerimiz için birçok etkinlikler ve projeler hazırladık ve hepsini bir bir hayata geçirdik. İnşallah önümüzdeki 5 yıllık süreçte de gençlerimizle birlikte karar verecek birlikte şehrimize hizmet edeceğiz. İlk defa dün açıkladığım Tokat’ta çok kaliteli bir mekân yapıyoruz. Bu mekân Türkiye’de iddialı bir mekan olacak. İsmi ‘TokBucks’ İçerisindeki kaliteli ürünleri, harika mekânıyla ve ucuz fiyatıyla gençlerimizin hizmetinde olacak. Bundan sonra 12 ay boyunca her ay bir vizyon filmini birlikte ve beraberce izleyeceğiz. Yine gençlerimiz için ‘TokFest’ ismini verdiğimiz festivalimizi yılda iki defa yapacağız. Kendi işletmesini açmak isteyen gençlerimize yönelik 100 Bin TL hibe desteği vereceğiz. Her zaman yanınızdayız, her zaman yanınızda olmaya devam edecek ve bu şehirde daha nice başarılara birlikte imza atacağız inşallah” dedi. Başkan Eroğlu, konuşmasının ardından vizyondaki filmlerden biri olan “Dune - Çöl Gezegeni -2” filmini hemşerileriyle birlikte izledi.
Denizli DENİB Başkanı Memişoğlu; “Kadın istihdamı oranında ülke birincisiyiz” Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Türkiye’de en yoğun kadın istihdamının sağlandığı kentler arasında yer alan Denizli’de 126 bin 783 kadının istihdam edildiği belirtildi. DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli’nin kadın istihdam verilerini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Memişoğlu, yaptığı açıklamada; "Sanayi kenti kimliği ile öne çıkan Denizli’de ihracat şehir ekonomisinde önemli yer tutuyor. Türkiye’de en çok ihracat gerçekleştiren iller arasında ilk 10’daki yerini senelerdir koruyan Denizli’de başat sektörün Tekstil ve Hazır giyim olması nedeniyle istihdam yelpazesindeki kadın yoğunluğu göze çarpıyor. Denizli’nin 2023 yılı itibariyle toplam istihdamı 327.266 olarak gerçekleşti. Toplam nüfusun yaklaşık 1 milyon olduğu bir kentte bu istihdam performansının üst seviyelerde olduğu ortada. Peki asıl sevindiren nokta ne diye soracak olursanız, 2023 yılı itibariyle kadın istihdamında yüzde 38,8’lik bir oran ile Türkiye’de en yoğun kadın istihdamının olduğu şehrin Denizli olması. 126.783 kadına istihdam sağlayan tüm işverenlerimize müteşekkiriz. Öngörümüz ve hedefimiz ise bu trendin devam edeceği yönünde. İhracatçı kimliği ile bir dünya kenti olan Denizli’de hem istihdam düzeyinin hem de kadınların kent ekonomisindeki yerinin olumlu yönde gelişim göstereceğine inanıyoruz” dedi.