ÇEVRE - 08 Şubat 2016 Pazartesi 16:00

Yaralı şahinler tedavinin ardından doğaya kavuştu

A
A
A
Yaralı şahinler tedavinin ardından doğaya kavuştu

Ordu'da 15 gün önce yaralı halde bulunan ve tedavileri tamamlanan 3 şahin, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından doğaya salındı.

Ordu'da geçtiğimiz günlerde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan 3 şahinden bir tanesi Ordu Valiliği'ne, diğer ikisi de Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada veteriner hekimler tarafından tedavi altına alınan şahinler 15 gün boyunca rehabilite edildi. Tedavileri tamamlanana şahinler Ordu'nun 550 rakımlı seyir terası olarak adlandırılan Boztepe'de Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun katılımı ile doğal yaşama bırakıldı.

BALKANLIOĞLU: "ŞAHİNLERİ AİT OLDUĞU YERE BIRAKTIK"
Şahinlerin yaralı olarak bulunduğunu ve tedavi edilerek tekrar doğaya salındığını ifade eden Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Bir vatandaşımız kanadı kırık olarak bulduğu şahini bize getirdi. Yaralı olarak bulunan diğer iki şahini de biz gönüllü olarak bu işlere bakan veterinerimize teslim ettik. Veterinerimiz şahinin kırık kanadını tedavi etti, günlerce baktı ve tabiata, olması gereken ait olduğu yere bıraktık. İnşallah sağ salim gider ve neslini devam ettirir" dedi.
Konuşmanın ardından Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, tedavi edilen 3 şahini doğa bıraktı. 

DOĞAN ARZIK
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."