ASAYİŞ - 25 Eylül 2016 Pazar 09:34

Yaşlı kadının 115 bin TL’sini dolandıran şahıslara polisten şok operasyon

A
A
A
Yaşlı kadının 115 bin TL’sini dolandıran şahıslara polisten şok operasyon

Darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonları fırsata çevirip kendilerini polis olarak tanıtarak yaşlı bir kadının 115 bin TL parasını çalan telefon dolandırıcıları, polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla kıskıvrak yakalandılar.

Olay, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi, Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce Samsun, Yalova ve Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde dolandırıcılık olayına karışan A.Ö., M.D. ve M.D. isimli şahıslar, bu seferde 65 yaşındaki Müzeyyen Güderi hedef aldı. Telefonda kendilerini polis olarak tanıtan bu 3 kişi, Müzeyyen Güder’i arayıp, hesabının FETÖ tarafından kontrol altına alındığını söyleyerek, parasını çekip yanında bulunan ziynet eşyasıyla beraber eve gelen sözde polise vermesini istediler. Parasını bankadan çeken Güder, eve gelen sözde polise 100 bin TL para ve 15 bin TL değerindeki ziynet eşyasını verdi.

Bu seferde evini satmasını istediler
Güder’in 115 bin TL dolandıran şahıslar, tekrar kendisini arayarak bu seferde evini satmasını istediler. Evini satamayacağını söyleyen Güder’e, sözde polisler kredi çekmesini söylediler. Durumdan şüphelenen Güder, avukat yeğenine durumu anlatması üzerine dolandırıldığını anladı.

Çantanın içini gazete parçalarıyla doldurdular
Dolandırıldığını anlayan Müzeyyen Güder, durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine polis ekipleri, kendilerini polis olarak tanıtıp, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonları fırsata çeviren telefon dolandırıcılarının yakalanması için geniş bir çalışma başlatarak olayı an be an takibe aldı. Polis ekipleri, Güder’in krediyi çektim dediği dolandırıcılar için bir çantanın içini gazete parçalarıyla doldurdular. Daha sonra eve parayı almaya gelen dolandırıcılar, Güder’den aldıkları çantanın içindeki gazete parçalarını görünce şaşkına döndü. Polis ekipleri tarafından yapılan başarılı bir operasyon sonucu gözaltına alınan A.Ö., M.D. ve M.D. Tekirdağ Adliyesine getirildiler. Adliyeye getirilen A.Ö., M.D. ve M.D. mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler. 

Halil Dağ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir