EKONOMİ - 03 Ekim 2018 Çarşamba 13:57

Yat kiralama orta gelir kesimine kadar indi

A
A
A
Yat kiralama orta gelir kesimine kadar indi

Canlanan turizm sektörü ile beraber yat kiralama sektörü de hareketlendi. Naviera Yatçılık GM Hakan Varlı orta gelir kesiminin yat kiralama için önceki yıla oranla daha fazla talep göstermeye başladığını belirtti.

Naviera Yatçılık Genel Müdürü Hakan Varlı, canlanan turizm sektörü ile beraber yat kiralama sektörünün de hareketlendiğini zengin kesimin tatil için tercih ettiği lüks tekneleri orta kesimin de özel gün ve etkinlikler için tercih ettiğini ifade etti. Hakan Varlı, sezon başında otellerde başlayan hareketlenmenin yaz ortasında yat sektöründe de hareket getirdiğini şu sözlerle ifade etti: ”Yatçılık sektörü yaz turizmi ile paralele şekilde hareket ediyor. Turizmdeki iyi gidişat yatçılıkta da bir canlanma meydana getirdi. Lüks ve premium bir hizmet olan yat kiralamayı tatil için daha çok varlıklı kesim uzun dönemli kiralama yaparak tercih ediyor. Orta sınıf da daha çok özel etkinlikler, doğum günleri için tercih ediyor.” 

“Yat sektöründe gözler Türkiye’de olacak”
Yat sektörünün Türkiye’de genel olarak önemli bir yer kapladığını belirten Naviera Yatçılık Genel Müdürü Hakan Varlı, sadece kiralama değil üretim olarak da Türkiye’nin güçlü bir oyuncu olduğunu ifade ederek, Ekim ayında gerçekleşecek fuarla gözlerin Türkiye’ye çevrileceğini söyledi. Varlı, “2 Ekim’de Viaport’ta başlayan Boat Show Eurasia için yat sektörü gözünü Türkiye’ye çevirdi. Hem yerli üretim teknelerimiz hem de farklı ülkelerden birçok firma Türkiye’ye gelerek teknelerini sergileyecekler. Gene hem Türk hem de yabancı tekne meraklıları yeni modelleri görmek için Türkiye’ye gelecekler” diye konuştu.

“Orta gelir kesimi de yat kiralamayı tercih etti”
Naviera.com.tr website yöneticisi Celil Can, websitesi üzerinden yapılan başvurularda, orta gelir kesiminden gelen talepte büyük artış olduğunu belirterek, “Orta gelir kesimi yat kiralama için önceki yıla oranla daha fazla talep göstermeye başladı. Doğum günü etkinlikleri, kutlamalar ve toplu etkinliklerde yoğun olarak tercih ediyorlar. Daha özel ve unutulmaz ve tatil yaşamak isteyenler de uzun süreli kiralamalar için başvuruyor” dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.