SPOR - 16 Ağustos 2017 Çarşamba 14:12

YDÜ Kadın Basketbol Takımı sezonu açtı

A
A
A
YDÜ Kadın Basketbol Takımı sezonu açtı

2017-2018 sezonunda Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi, Türkiye Kupası ile Euroleauge’de mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı sezon öncesi hazırlıklarına başladı.

WNBA sezonunun bitmesinin ardından yabancı oyuncuların da kadroya dahil olmasıyla tam takım olarak antrenmanlarını yoğunlaştıracak olan takım, 5 Ekim’de Dynamo Kursk ile oynayacağı Süper Kupa maçı öncesi sıkı bir hazırlık dönemine girecek.
Yakın Doğu Kadın Basketbol Takımı Süper Kupa‘ya, 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilecek Uluslararası Dr. Suat Günsel Kupası turnuvasında hazırlanacak. Sezon öncesi hazırlık provası niteliğinde olan bu turnuvada, Basketbol Kadınlar Euroleague ve Eurocup’ın elit takımları olan Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray, Hatay BŞB, CB Avenida, ZWZ USK Prague ve Castors Braine mücadele edecek.

Zafer Kalaycıoğlu: “Sezon öncesi hazırlıklar gelecek için çok önemli”

Sezon öncesi hazırlıklarına başlamalarını değerlendiren Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, yeni sezonda beklentilerinin yüksek olduğunu ve sezon öncesi hazırlıklarının çok önemli olduğunu belirtti.
Kalaycıoğlu hazırlık dönemi ile ilgili, "Başarılı bir sezonu geride bıraktık. Yeni sezonda beklentilerin yüksek olduğunun bilincindeyiz, kulüp tarihimizde ilk kez katılacağımız Kadınlar Euroleague’de başarılı olmak istiyoruz. Yoğun ve zorlu bir sezon bizi bekliyor. Bilindiği üzere ilk resmi müsabakamız Süper Kupa için Dynamo Kursk ile olacak ve hemen ardından Türkiye Ligi ve Euroleague müsabakalarının başlamasıyla çok yoğun bir tempoya gireceğiz. Bu nedenle sezon öncesi hazırlıklarına çok önem vermekteyiz. Hayırlı bir sezon olmasını diliyorum" açıklamasını yaptı.

Bahar Çağlar: “Hedeflerimize ulaşmak için çok çalışacağız”

Takım Kaptanı Bahar Çağlar da, şampiyon olarak yeni sezonda da başarılarını sürdürmek için çalışmalara her zamanki önemi verdiklerini dile getirdi. Türk oyuncular olarak yeni sezon öncesi çalışmalarına başladıklarını belirten Kaptan Çağlar, “Zorlu bir sezon bizi bekliyor. Geçen sezonun Türkiye şampiyonu olarak Euroleague'de mücadele edeceğiz. Buradaki her maç birbirinden zor olacak. Türkiye Liginde de çok kaliteli takımlar var. Bu sene de hedeflerimize ulaşıp geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz başarılarımızın devamını getirmek istiyoruz. Yeni sezonun takımımız adına başarılı ve sakatlıksız bir sezon olmasını dilerim” dedi.

Murat Tümer: “Mücadele ettiğimiz her kulvarda zirveyi hedefliyoruz”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Genel Koordinatörü Murat Tümer de, hedeflerinin mücadele ettikleri tüm kulvarlarda zirvede yer almak olduğunu dile getirdi. Sporcuların bir aydır kişisel çalışmalar yaptığını belirten Murat Tümer, “Eylül ayı başında üç yabancı oyuncumuz geliyor. WNBA’de oynayan oyuncularımız da oradaki sezonun tamamlanmasının ardından takıma katılacaklar. Teknik ve idari kadrolarımız ile sporcularımıza sonra da tüm rakiplerimize hayırlı bir sezon olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Medeniyetler beşiği 4 bin yıllık Harput’ta ilkbahar güzelliği Elazığ’da yazılı kaynaklara göre 4 bin yıllık medeniyet ve kültürün ortak noktası olan Harput Mahallesi, ilkbaharın gelişiyle birlikte farklı bir güzelliğe büründü. Elazığ’da ilkbahar mevsimiyle doğa ve tarihi mekanlar rengarenk görüntüye kavuştu. Özellikle tarih ve kültürün iç içe geçtiği Harput, içinde barındırdığı Urartular, Hurriler, Asurlular, Selçuklular, Bizans ve Osmanlı gibi medeniyetlerden kalma tarihi yapılarıyla bir açık hava müzesini andırıyor. Yaklaşık 6 yıl önce UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesine alınan medeniyetler beşiği Harput, 4 bin yıllık geçmişi ile tarihe ışık tutuyor. Harput’ta, M.Ö. 8’inci inci yüzyılda Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan Harput Kalesi, İtalya’da bulunan Pisa Kulesinden daha eğri olan Ulu Cami minaresi ve tarihi konakları, ilkbaharın gelişiyle birlikte ayrı bir güzelliğe büründü. Güzel havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar ise soluğu tarihi mahallede aldı. Dört mevsim hem yurt içi hem de yurt dışından çok sayıda ziyaretçi kabul eden tarihi mahalledeki eşsiz manzara fotoğraf karelerin yansıdı. ’’Doğuda ilk gelmeleri gereken yer diyebilirim’’ Ailesiyle birlikte İstanbul’dan gelerek Harput Mahallesi’nde konaklayan ve tarihi mahalleyi gezen Atilla Sezgin, ’’Bayram dolayısıyla Elazığ’a gelmek istedik. Geldiğimizde dedikleri gibi burası harika bir yer. Harput’a girdiğiniz gibi maneviyatı da hissediyorsunuz. Her yer birbirine yakın. Biz burada EBUAŞ’a ait Harput konukevlerinde kaldık. Buradaki çalışanlar ve herkes gayet iyi insanlar. Hatta bugün burada beşinci günümüz, gideceğimiz için üzülüyoruz. Tesisleri çok güzel yapmışlar. Burası 5 yıldızlı otelden daha güzel ve her yere konumuyla yakın bir yerdeyiz. Video çekmekten yoruldum. Çok güzel bir yer. İlkbahar ve hava çok güzel. Doğuda ilk gelmeleri gereken yer, diyebilirim’’ dedi. ’’Harput, bütün medeniyet bir tarihin, Anadolu kültürünün burada harmanlandığı Türkiye’nin eşsiz beldelerden bir tanesidir” İlkbaharla birlikte oluşan manzaranın keyfini çıkardıklarını dile getiren Çiğdem Aslanmirza ise ’’Burası, medeniyetler beşiği Harput 4 bin yıllık belki de daha fazla bir tarihi olan güzel bir belde. Burayı, hayal ile gerçeğin birleştiği, insanın ruhunu saran bir güneş olarak nitelendiriyorum. Burası, bütün medeniyet bir tarihin, Anadolu kültürünün burada harmanlandığı Türkiye’nin eşsiz beldelerden bir tanesidir. Evliyalarıyla, bilim insanlarıyla, kültürel varlıklarıyla herkesin mutlaka görmesi gereken önemli bir belde. İlkbahar burada yaşanıyor. Burada çok güzel meltemler var. İnsanlar özellikle yaz mevsiminde gezmek, görmek ve tanımak için buraya akın ediyor” diye konuştu. (RY-YRT