EĞİTİM - 03 Ağustos 2018 Cuma 08:40

Yeni sistem Eşit Ağırlık ve Sözel bölümü öğrencilerini zorlayacak

A
A
A
Yeni sistem Eşit Ağırlık ve Sözel bölümü öğrencilerini zorlayacak

YKS puanlarının açıklanmasının ardından resmi kılavuzlar da öğrencilerin eline ulaştı. İstanbul Aydın Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Rehberlik Uzmanı Sebahattin Kutlu: “Özellikle Eşit Ağırlık ve Sözel bölümü öğrencileri tercih döneminde çok zorlanacak. Öğrenciler tercihlerde mutlaka destek almalı, aksi halde gidecekleri güzel bölümleri kaçırabilirler" diye konuştu.

Üniversite yolunda önemli süreç başladı. İstanbul Aydın Üniversitesi, tüm akademik kadrosu, psikolog ve psikolojik danışmanlar eşliğinde üniversite adaylarına ve ailelerine tercihler konusunda yardımcı oluyor.

“En yanlış tercih üniversiteyi gidip görmeden yapılan tercihtir”

Öğrencilerin yıllardır hedeflerine ulaşmak için çalıştıklarını ve bunu iyi bir tercihle sonlandırmaları gerektiğinin altını çizen, İstanbul Aydın Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Rehberlik Uzmanı Sebahattin Kutlu, tercih önerileri için gelen öğrencilere şu tavsiyelere bulundu: “Sonuçlar açıklandı, resmi kılavuz da öğrencilerin eline ulaştı. Öğrenciler yıllardır hedeflerine ulaşmak için çalıştılar. Tercihlerimizi yaparken başarı sıralarınızı doğru değerlendirmek için uzmanlardan yardım alın. Sadece puan ve başarı listesine bakarak puanlama yapılmaz. Üniversite seçiminde dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Seçilen bölüm öğrenciyi, beklentilerini karşılayacak mesleğe yönlendirilmelidir. Ayrıca seçilen bölümle ilgili ön hazırlık yapılmalıdır. En yanlış tercih, üniversiteyi gidip görmeden yapılan tercihlerdir. Bir bölümü tercih edecekseniz o bölümün öğretmeniyle bir araya gelin üniversiteleri gidip yakından görün.”

“Okuyacağınız üniversiteyi iyi tanıyın”

Öğrencilerin seçecekleri bölüm ve üniversiteyi gidip görmeleri ve öğretim görevlileriyle tanışmaları gerektiğini söyleyen Kutlu, “Bulundukları şehirden başka şehre üniversite görmeye gitmeyen öğrencilerin sonradan pişman olmamaları için önceden okuyacakları yerleri görerek bu bilgilendirme sürecini iyi değerlendirsinler” dedi.

“334 tane tercih merkezimiz var”

Öğrencilere seçecekleri bölüm ve üniversitelerle ilgili önerilerde bulunan Kutlu sözlerine şöyle devam etti: “ İstanbul Aydın Üniversitesi olarak 81 ilde 334 tercih merkezimizle öğrencilere doğru kararı verdirmek için yanındayız. Akademisyenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz, uzman psikologlarımız bu merkezlerde aday öğrencilere yardımcı oluyor. 7 – 14 Ağustos tarihleri arasında resmi tercihler başlayacak. Bu tercihlerini aday öğrenciler asla kendileri yapmasınlar. Bu kadar emekten sonra yeniden sınava girmek hem maddi hem de manevi açıdan çok zor. Bunları yaşamak istemiyorsak bölüm ve üniversite tercihini doğru yapmalıyız bunda da adaylar destek almalılar.”

7-14 Ağustos’ta resmi tercih günleri başlıyor

Reklamcılara, gazetecilere, hemşirelere, mühendislere, hukukçulara, anestezi teknisyenlerine ihtiyacımız var diyen Kutlu, sonuç olarak önemli olan aday öğrencinin hangi alanda ülkesine ve insanlığa hizmet edeceğidir. Böylece öğrenciler mesleklerinde mutlu ve başarılı olacaklar. Öğrenciler tercihlerle ilgili önerileri aldıktan sonra asıl tercih gününde hedeflerine ve kişilik yapılarına uygun meslekleri tercih etsinler” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.