VOLEYBOL - 30 Aralık 2016 Cuma 16:06

Yeni Yüzyıl Üniversitesi ikincilik kupasını alarak 1.Lige çıktı

A
A
A
Yeni Yüzyıl Üniversitesi ikincilik kupasını alarak 1.Lige çıktı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Üniversiteler Voleybol 2. Liginde, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı ikincilik kupasını elde ederek, 1.Lige çıkmaya hak kazandı.

Son 4 maçta Şişli MYO, Piri Reis Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesini 3-0 yenen Yeni Yüzyılın Sultanları, şampiyonluk maçını ise Nişantaşı Üniversitesi ile oynadı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi Merkez Spor Salonu'nda gerçekleşen maçta, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 2. ve 3. sette 25-22 rakibini geride bırakarak büyük başarı elde etti. Oldukça çekişmeli geçen son setin ardından İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi 2.lik kupasını alarak 1.lige çıktı.

"BUGÜN ÇOK SINIRLI BİR KADRO İLE BU BAŞARIYI ELDE ETTİLER"

Her iki üniversiteyi de birinci lige çıkmaya hak kazandıkları için tebrik eden İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, "Üniversitemizin kız voleybol takımını buradan tebrik ediyorum; çünkü onlar gruplarında Nişantaşı hariç maçları 3-0 alarak, hiç set vermeden birinci lige çıkmaya hak kazandılar. Bugün çok sınırlı bir kadro ile bu başarıyı elde ettiler. Onun da altını çizmek isterim. Rakiplerin çoğu çok daha fazla sporcu sayısı ile oynarken onlar daha sınırlı sayıda sporcu ile oynadılar. O yüzden bu başarı bizim için çok kıymetli. Hedefimiz; bundan sonrası için İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin fiziki şartlarını genişleterek, iyileştirerek kadro zenginliğini sağlayarak spor alanlarında daha güçlü hale getirmek. Bu sayede takımı daha fazla güçlendireceğiz" diye konuştu.

Hacısalihoğlu, konuşmasına şöyle davam etti, "İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı'nı; biz bu yıl, bundan sonraki yılların çekirdeğini oluşturalım ve çok daha büyük başarılara imza atsın anlayışı ile destekledik. Özellikle bursluluk konusunda onları teşvik ettik. Öğrencilerin tamamı burslu okuyor. Onların üniversitede bağlı bulundukları birimlerde eğitimleri aksamaması hem de antrenman, maç trafiği açısından bir uyumluluk olsun diye ayrıca özen gösterdik. Hocalarını da buradan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Öğrenciler üniversite mezunu olduklarında, o alandan da mesleklerinde yetkin olmaları gerekiyor. O dengeyi de biz rektörlük olarak sağladık."

"MAALESEF SON YILLARDA SADECE FUTBOLA ODAKLI BİR MİLLET OLDUK"

Türkiye'de spor branşları içerisinde özellikle bayanların voleyboldaki başarılarının çok dikkat çekici bir noktada olduğunu belirten Hacısalihoğlu, "Maalesef son yıllarda sadece futbola odaklı bir millet olduk. Bayanların voleyboldaki bu başarılarını biraz göz ardı ediyoruz. Bence haksızlık da ediyoruz. Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üst üste iki kez Dünya şampiyonu oldu. Dolayısıyla buradan anlaşılıyor ki bayanlarda bir voleybol kültürü oluşuyor. Sürekli yüzünün gülmesini istediğimiz halkımızın, milletimizin bu başarılardan da çok daha geniş bir şekilde haberdar olup onların arkasına kenetlenmeleri gerekir. Ben Türkiye'de voleybolun özellikle bayanlar konusunda ki bu gelişiminin üniversiteler düzeyinde kurumsallaşacağını düşünüyorum. Kadınlarımız tuttuğu işte ne kadar azimli ve başarılı olduğunu her fırsatta ortaya koyuyor. Türk kadını açısından bir anlamda bunun da altını çizmeliyiz. Üniversite çağı aynı zamanda sportif, kültürel, sanatsal faaliyetlerin de olgunlaşarak tam bir olgunlaşma evresine girdiği döneme denk geliyor. O açıdan da her üniversitenin bu tür çalışmaları, etkinlikleri mutlak süratle desteklemesi Türkiye açısında da son derece önemli" diye konuştu. Hacıslihoğlu son olarak, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı'nın bundan sonraki başarılara imza atmasını cani gönülden dilediğini söyledi.

Yıldız ve Genç Milli takımlarda birçok kez görev alan ve ilerde Voleybol A Milli Takımı'nda da görev almayı istediğini söyleyen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Bayan Voleybol Takımı oyuncusu Merve Çebni, "Final maçı oynadığımız için heyecanlıyım. Üniversitemizin bize verdiği bursun yanı sıra manevi desteği çok büyük o nedenle herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.