GÜNDEM - 20 Ağustos 2014 Çarşamba 09:41

Yenimahalle’de çöp devrimi sürüyor

A
A
A
Yenimahalle’de çöp devrimi sürüyor

Türkiye’de ilk kez Yenimahalle Belediyesi tarafından uygulanmaya başlayan ve 2011 yılından beri devam eden yer altı çöp konteyneri çalışmaları durmaksızın devam ediyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğünün titizlikle yürüttüğü çalışmada, Kardelen Mahallesi’ne 200 çöp konteyneri yerleştirilirken, belediye yer altı çöp konteyneri sayısını da bin 370’e çıkardı.

ESKİ ÇÖP KONTEYNERLERİ HIZLA KALDIRILIYOR

Yenimahalle’yi daha da modern bir görünüme kavuşturan belediyenin, yerleştirmeye başladığı çöp konteynerleri, 5 ton kapasitesindeki çöpü haznesinde barındırabilirken, kokunun da dışarı çıkmasını engelleyerek içeriye hapsediyor. 2,5 metre yüksekliğinde olan konteynerin 1,65 metrelik kısmı toprağın altında, 85 cm’lik kısmı da toprağın üzerinde yer alarak, çöplerin karıştırılma ve sokağa saçılma ihtimalini de ortadan kaldırıyor. Eski çöp konteynerlerini tamamen tedavülden kaldıran uygulamayla yeni ve modern konteynerlerin yerleştirilmesine devam edilecek.

İKİ GÜNDE BİR DEZENFEKTE EDİLİYOR

Yenimahalle Belediyesi’nin hummalı çalışmasından çok memnun olduklarını dile getiren mahalle halkı ise yaptıkları çalışmalardan dolayı belediyeye teşekkürlerini sundu. Konteynerlerin iki günde bir dezenfekte edildiğini ve haftada bir de yıkandığını söyleyen yetkililer, “Hem görüntü hem de işlevi bakımdan daha kullanışlı olan yer altı çöp konteyner çalışmalarımız devam edecek” dedi.  

ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.