GÜNDEM - 31 Ağustos 2015 Pazartesi 14:59

Yeşil altın harmana indi, fiyatı 15 lira

A
A
A
Yeşil altın harmana indi, fiyatı 15 lira

Giresun’da 2015 yılı fındık mahsulü harmana indi. Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte fındık harmanlarda yerini almaya başladı.

Üreticiler, mahsulün beklenenin çok altında olması nedeniyle Giresun’un önemli geçim kaynağını oluşturan fındıkta yüksek fiyat bekliyorlar. Giresun sahil kesiminde yaya kaldırımı olarak kullanılan alanlara kuruması için fındık seren üreticiler, fındık hasadının geçen yıldan daha iyi olduğunu belirtiyorlar. Fındık üreticilerinden Hayrullah Taş bu sene fındığın çok güzel olduğunu belirterek, "Geçen sene fındık yoktu ama bu sene fındık gayet güzel bizim isteğimiz taban fiyatı 15 ve ya 17 liradan olsa çok güzel olur, çünkü bir işçinin yevmiyesi 70 Lira bunun öğle yemeği var kalanlarda oldu bunun hesabını yapıyoruz 10 fındık topluyor 700 Lira kazanıyor, bana 10 günde topladığı fındık ya 100 kilo ya da 200 kilo, onun da hesabını yapsam zarar oluyor. Taban fiyatın 17 buçuk liradan aşağı olmaması lazım" dedi.

Fındığını sahilde bulunan kaldırımlarda kurutan Hasan Ağılgat ise geçen seneye göre kaybının olmadığını ifade ederek, “Geçen sene fındık yanmıştı. Bizim olduğumuz yer de 550 rakım Giresun merkez Darıköy, yükseklerde yandığı için tabi olmadı, Giresun’un büyük kaybı var bu şekilde. Bu sene ise çok şükür Allah'a 2 ton fındık var yani geçen senin bir ton fazlasını aldık” şeklinde konuştu.

RESUL YANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.