GÜNDEM - 25 Temmuz 2016 Pazartesi 15:27

Yeşil ve gri pasaport geçişleri aksamadan devam ediyor

A
A
A
Yeşil ve gri pasaport geçişleri aksamadan devam ediyor

Darbe girişimi sonrası darbecilerin yurt dışına çıkışının önlenmesi için Atatürk Havalimanı pasaport kontrol noktasında alınan sıkı önlemler devam ederken, yeşil ve gri pasaport sahiplerinin geçişleri aksamıyor. Emniyet ve havayolu şirketleri ise, işlemlerden dolayı yolculardan havalimanına erken gelmelerini istedi.

Sınır kapılarında darbecilerin kaçmaması için alınan güvenlik önlemleri devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nda da pasaport işlemlerinde yeşil ve gri pasaportu bulunanlar ve KKTC ile Gürcistan'a gidecek olanlar ekstra kontrole tabi tutuluyor. Yaz sezonunda yolcu yoğunluğu da eklenince pasaport kontrol noktasında zaman zaman uzun kuyruklar meydana geliyor. Bugün de Atatürk Havalimanı pasaport kontrol noktalarında uzun yolcu kuyrukları oluştu. Özellikle pasaport kuyrukları pasaport noktasından dışarı taşarken, yolcular işlem yapabilmek için dakikalarca bekledi.

Yurt dışına çıkışlarda şu an bir değişikliğin olmadığını belirten Atatürk Havalimanı pasaport noktasında görevli polis Ahmet Uçar, "Yolcularımızdan yeşil, gri pasaport hamili devlet memurlarımızın evrakları, resmi yazıları tamamsa bize verdikten sonra üç ile beş dakika içerisinde çıkışına herhangi bir engel yoksa çıkışına izin veriyoruz. Rutin kontroller devam ediyor. Bütün personelle hizmet vermekteyiz. Sadece yolcularımızdan isteğimiz evraklarını eksiksiz, yani bakanlığın belirttiği gibi bize getirmeleri. Pasaportunda veya evraklarında eksik, yanlış olduğu taktirde düzeltene kadar beklediği için bu geçen zaman aşımından biz sorumlu değiliz. Umumi pasaportlu olup Kıbrıs ve Gürcistan'a çıkacak olan devlet memurlarımız ise bazı kurallara tabi. O kurallar ise yeşil ve gri pasaport hamili olan yolcularımızın tabi olduğu kurallarla aynıdır. Yani çalıştığı kurum üzerinden alacağı izin yazıyla çıkabiliyor" dedi.

"Bizden kaynaklanmıyor "
Pasaport işlemleri nedeniyle yolcu yoğunluğunun meydana gelmediğini dile getiren Uçar, "Havalimanımızın genelde yoğun olduğu günler ve saatler vardır. Yoğun olduğu ana denk gelen yolcularımız, yoğun olması bizim mesuliyetimizde değil. Yoğun olur ama biz beklettiğimiz için değil. O gün yurt dışına çıkış yapan yolcu sayısında yoğunluk olduğu içindir. Bizim onları beklettiğimizden dolayı bir yoğunluk söz konusu değil. Yolcuların üç saat öncesinden limanımızda olmaları gerekmektedir. Bu kontrollere tabi tutulacak yolculardan bahsetmiyorum. Normal umumi pasaportu olup da Kıbrıs'a gitmeyen, devlet memuru olmayan bir şahıs bile minimum üç saat öncesinde burada olmak zorunda. O yüzden havayolu sizi üç saat öncesinden çağırıyor. Üç saat öncesinde burada olursanız burada herhangi bir zaman aşımısına uğramanız, uçağınızı kaçırmanız söz konusu değil" diye konuştu.

Tuncer Cengiz 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Jandarmadan uyuşturucu ve ruhsatsız silaha geçit yok Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde uyuşturucu/uyarıcı maddelere geçit vermeyen Jandarma güçleri, hareketlerinden şüphelendikleri bir kişinin üst aramasında bir miktar uyuşturucu madde, sentetik haplar ve uyuşturucu sarma kâğıdı ele geçirdi. Önceki gün ise, şüpheli başka bir şahsın üzerinde ruhsatsız tabanca yakalandı. Muratlı’nın Yeşilsırt Mahallesi’nde şüpheli davranışlarda bulunan M.T. adlı şahsın üzerinde; 5 gram esrar, 1 fişek halinde esrar, 4 adet sentetik hap, 5 Adet extacy hap, 2 kutu uyuşturucu sarma kağıdı ele geçirildi. Uyuşturucu/uyarıcı maddelere incelenmek üzere el konulurken, karakola götürülen şüpheli M.T. hakkında ise ‘Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak (TCK-191)’ gerekçesiyle adli işlem yapıldı. Muratlı’nın Aşağısevindikli Mahallesi’nde önceki gün Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Motosiklet Timleri ile birlikte yapılan Huzur ve Güven Uygulaması’nda, A.E.K. isimli şahsın şüphe üzerine yapılan üst aramasında; 1 adet Glock marka tabanca ile 1 adet şarjör ve şarjör içerisinde bulunan 8 adet 9 mm fişek ele geçirildi. Ruhsatsız tabancaya el konulurken, karakola götürülen şüpheli hakkında ise ’6136 SKM’den işlem yapıldı. Öte yandan, uyuşturucu madde ve kayıt dışı silahlanma ile mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğine işaret edildi.