VOLEYBOL - 10 Mayıs 2014 Cumartesi 12:59

Yıldız oyuncu imzayı attı

A
A
A
Yıldız oyuncu imzayı attı

Acıbadem Voleybol Bayanlar Ligi’ni şampiyonlukla tamamladığı sezonun ardından transfer çalışmalarını hızla sürdüren Vakıfbank, dış transferde ilk imzayı Hollandalı milli orta oyuncu Robin de Kruijf’e attırdı.

Vakıfbank, dış transferde ilk hamlesini Hollandalı orta oyuncu Robin de Kruijf ile anlaşarak gerçekleştirdi. 5 Mayıs 1991 doğumlu olan Robin de Kruijf, önümüzdeki sezon dünya ve Avrupa Şampiyonu Vakıfbank forması giyecek. Kariyerinde birçok başarısı bulunan Hollandalı yıldız, son olarak geçtiğimiz yıl forma giydiği Piacenza’da İtalya lig ve kupa şampiyonluklarını yaşadı. Orta oyuncu olarak görev yapan de Kruijf, 2008 yılından bu yana Hollanda Milli Takımı formasını da giyiyor.

KRUİJF: “GÜVENLERİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM”

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Vakıfbank’a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Robin de Kruijf, “Vakıfbank, dünyanın en iyi takımlarından biri olduğunu zaten ispatlamış durumda. Bana düşen, takımımın bu sezon da zirvede yer almasına yardımcı olmak. Beni bu ailenin bir parçası yapanların güvenini boşa çıkarmayacağım” diye konuştu. Hollandalı yıldız, geçen yıl İspanya’da hayatını kaybeden Ingrid Visser’in anısını yaşatmak için Vakıfbank’ta 15 numaralı formayı giyeceğini de sözlerine ekledi.

BAŞKAN DEMREN: “ROBİN, GENÇ, YETENEKLİ VE HIZLI BİR OYUNCU”

Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren ise yeni sezonda güçlü, enerjik ve istekli bir takım kurmak için çalıştıklarını belirterek, “Bu kapsamda İtalya şampiyonu Piacenza’da oynayan Hollanda Milli Takım oyuncusu Robin de Kruijf ile anlaştık. Robin genç, yetenekli, hızlı ve kapasiteli bir oyuncu. Bize çok katkı sağlayacağı inancındayız. Uzun yıllar kulübümüze hizmet edeceğini düşünüyoruz" dedi.

ROBİN DE KRUİJF KİMDİR?

5 Mayıs 1991 doğumlu 1.92 metre boyundaki orta oyuncu Robin de Kruijf, Hollanda’nın Taurus kulübünde 2006 yılında voleybola başladı. Sırasıyla Heutinck Pollux (HOL), Dela Martinus (HOL), TVC Amstelveen (HOL), Dresdner SC (ALM), ve Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (IT) takımlarında oynayan oyuncu, Hollanda Milli Takımı’yla 2009 Avrupa Şampiyonası İkinciliği, 2009-2010 sezonunda TVC Amstelveen Takımı’yla Hollanda Kupası Şampiyonluğu ve Hollanda Lig Şampiyonluğu, 2012 ve 2013 yıllarında Dresdner SC Takımı’yla Almanya Ligi İkinciliği, Piacenza Takımı’yla ise 2013 yılında İtalya Süper Kupası Şampiyonluğu, 2014 yılında İtalya Kupası Şampiyonluğu ve İtalya Lig Şampiyonluğu yaşadı. Blok yüksekliği 299 cm, smaç yüksekliği 314 cm olan başarılı oyuncu 2013 yılında Almanya’da yılın oyuncusu ödülünün de sahibi olmayı başardı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir