EĞİTİM - 30 Ağustos 2016 Salı 16:34

Yücel: Sözleşmeli öğretmen kararı ile birlikte daha yetkin öğretmenler yetişecek

A
A
A
Yücel: Sözleşmeli öğretmen kararı ile birlikte daha yetkin öğretmenler yetişecek

Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın öğretmen atamalarının tamamının sözleşme kapsamında yapılacağını açıklamasına ilişkin, alınan kararın çok doğru ve çok önemli olduğunun altını çizerek, artık daha kaliteli bir eğitim için ‘yetkin öğretmenler’in yetişebileceğini belirtti.

Eğitimin dinamik bir yapısı olduğunu ve çağa uygun değişimlere açık olduğunu belirten Enver Yücel, yeni dönemde öğretmenlere sunulacak sözleşmelerin hangi şart ve koşulları içermesi gerektiği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle sözleşmeli öğretmenlik politikasının içini iyi doldurmak gerektiğini belirten Yücel, “Öğretmenlerin sözleşmelerinde yapmaları gerekenler ve çalışma koşulları bütünüyle önceden adaya söylenmeli ve açıklanmalı. Her yeni alınacak öğretmen de bu politikalara uygun olmalı. Eğitimin dinamik yapısı ile birlikte öğretmenlerin değişimlere göre kendilerini yenilemeleri ve bakanlığın belirttiği müfredatları düzgün bir şekilde işleyebilmeleri için bazı eğitim sertifikalarını almaları zorunlu olmalıdır. Böylece kendini yetiştiren ve mesleğine değer veren öğretmenler ile buna uyamayan öğretmenler aynı statüde olmayacaklardır, olmamalıdırlar da” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin toplum için hayati önemde olduğunu belirten Yücel, “Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri hep kadrolu olarak seçti, atadı. Bu öğretmenlerden Cumhuriyet tarihi boyunca başarısızlık sebebiyle sınıftan alınan veya geliştirme amacıyla tekrar eğitime alınan olmadı. Bunu düşünmek gerekiyor. Bu öğretmenler içinde herkes çok başarılı ise neden eğitimin çıktıları iyi değil. Ya da bizim sistemimiz hantallık ve gelişime kapalılık yaratmaktadır. Bu açıdan her iki tarafından gelişimine uygun sözleşmeli öğretmenlik sisteminin doğru olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İleride Okullar Kendi Kadrolarını Belirleyebilir
Sözleşmeli öğretmen kültürün oturması ile birlikte ileride illerin, ilçelerin, hatta okulların bile kendi kadrolarını kendilerinin belirleyebileceğinin altını çizen Yücel, “Sonuç olarak da ortaya performansa dayalı bir çalışma çıkacaktır. Tabi ki bu politikada öğretmenlerimiz mağdur edilmemesi için önlemler alınmalıdır. Öğretmenlerin hakları ve hukukları garanti altına alınmalıdır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir