DÜNYADAN FUTBOL - 20 Kasım 2017 Pazartesi 11:23

Yunus Mallı yıldızlaştı

A
A
A
Yunus Mallı yıldızlaştı

Avrupa’nın önemli kulüplerinde forma giyen gurbetçi futbolcularımız arasında bu hafta yıldızlaşan isim Wolfsburg formasıyla 2 gol atan Yunus Mallı oldu. Villarreal’den Levante’ye kiralan Enes Ünal ise takımının 2. golünün asistini yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Almanya’dan İspanya’ya Avrupa futbolunun önde gelen takımlarında boy gösteren gurbetçi futbolcularımız yer aldıkları liglere damga vurmaya devam ediyor. Bu haftanın en dikkat çeken ismi ise attığı 2 golle Wolfsburg’a galibiyeti getiren Yunus Mallı oldu.

Yunus 2 golle yıldızlaştı

Almanya Bundesliga’da Wolfsburg, sahasında Freiburg’u 3-1 mağlup etti. Ev sahibi ekipte forma giyen milli futbolcu Yunus Mallı da takımının 2 ve 3. gollerini atarak haftaya damgasını vurdu. Rakip takımda oynayan ve geçtiğimiz hafta kırmızı kart gören Çağlar Söyüncü ise cezalı olduğu için bu karşılaşmanın kadrosuna giremedi.

Almanya’da top koşturan bir başka gurbetçi oyuncu da Kaan Ayhan. Genç futbolcu, ligin 12. haftasında takımı Schalke 04’ün Hamburg’u 2-0 yendiği mücadelenin ilk 18’inde kendine yer bulamadı.

Bundesliga’nın 11. haftasında Borussia Dortmund formasıyla 66 dakikada sahada kalan Nuri Şahin, bu hafta sarı-siyahlıların Stuttgart’a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmayı yedek kulübesinde tamamladı. Dortmun’un bir başka ay-yıldızlı futbolcusu Ömer Toprak ise maç kadrosunda yer almadı.

Enes asistle geri döndü

Son 2 sezonda gösterdiği performansla birçok kulübün arananı haline gelen ve sezon başında Villarreal’e transfer olan Enes Ünal, kiralık olarak gittiği Levante’de eski günlerine dönmeye başladı. İspanyol ekibinin Las Palmas’ı 2-0 yendiği karşılaşmada 90 dakika sahada kalan Enes, Jason’un 79. dakikada attığı 2. golün de asistini yaptı.

Barcelona’da istediği performansı bir türlü yakalayamayan ve uzun süredir formaya hasret kalan Arda Turan, La Liga’nın 12. haftasında Katalan ekibinin Leganes’i 3-0’la geçtiği maçta da kadroya alınmadı.
Sezon başında İspanya'nın Celta Vigo takımına transfer olan Emre Mor ise mavi-beyazlı ekibin Sevilla’ya 2-1 kaybettiği karşılaşmada sakatlığı sebebiyle oynamadı.

Hakan kadroda yok

Türk futbolunun son yıllardaki gözdesi olan ve yeni sezona Milan forması altında giren Hakan Çalhanoğlu da bu haftayı sakatlar kervanında geçirdi ve kırmızı-siyahlı takımın deplasman’da Napoli’ye 2-1 mağlup olduğu müsabakada sahadaki yerini alamadı.

Deportivo La Coruna’nın Türk futbolcusu Emre Çolak, ligin 12. haftasında deplasmanda Malaga’ya 3-2 yenildikleri mücadelenin 72. dakikasında Celso Borges’in yerine oyuna dahil oldu. 

Uygar Aydın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.