GÜNDEM - 19 Mayıs 2016 Perşembe 15:48

Yurtta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı!

A
A
A
Yurtta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

İSTANBUL'DA 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI ,

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İstanbul’da düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. İstanbul Valiliği tarafından Fatih’teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenenlene tören ise renkli görüntülere sahne oldu. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay, Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemine hitaben konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü İbrahim İlhami Koç yaptı. Tören konuşmanın ardından Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi korosu tarafından 'Bozkırlar Yeşerecek Marşı', 'Gençlik Marşı' ve '19 Mayıs Marşı'nın seslendirilmesiyle devam etti. Törende, TRT İstanbul İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Milli Mücadele ve 19 Mayıs' temalı sine vizyon gösterisi izlettirildi.
Tören kapsamında İstanbul genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci öğrencilere ödüllerini Vali Vasip Şahin, verirken ikincilere Orgeneral Ümit Dündar, üçüncülere ise İBB Başkanvekili Ahmet Selamet verdi. 

Törenin ardından öğrenciler ve engelli öğrencilerin spor temalı renkli bir görüntüye imza attı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı Spor A.Ş Genel Müdürlüğü antrenörlerinden oluşan Spor Aşk Grubu, gençlik ve spor temalı bir gösteri sundu. Gösteri, salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.  

RESMİ TÖRENİN ARDINDAN ANITKABİR HALKIN ZİYARETİNE AÇILDI

Anıtkabir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen törenin ardından vatandaşların ziyaretine açıldı.
Anıtkabir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenin ardından vatandaşların ziyaretine açıldı. Türkiye’nin 81 ilinden gelen genç yaşlı her yaştan insan, ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir’e akın etti. Mozoleyi ziyaret eden vatandaşlar, bu anları fotoğraflarla ölümsüzleştirmek için birbiriyle yarıştı.
Anıtkabir, bugün 09.00-16.00 saatleri ile 19.00-22.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak.  

SAMSUN'DA NEFES KESEN FLYBOARD GÖSTERİSİ

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Samsun’da bulunan su sporcusu Ali Komşusu, flyboard gösterisi ile vatandaşları büyüledi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamda Samsun’da 4.'sü düzenlenen Dragon Bot Yarışları'nın final etabının öncesinde sahne alan Türkiye, Avrupa ve Balkan Şampiyonu Dünya 3.'sü Ali Komşusu’nun yaptığı flyboard gösterisi nefes kesti.
Jetskisine bağlı flyboardıyla denizin metrelerce üstünde akrobatik hareketler yapan Komşusu, Türk Yıldızları ve Solotürk gösterileri öncesinde Samsunlulara unutulmaz anlar yaşattı.  

Yurtta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı!

 

HAKKARİ’DE 19 MAYIS COŞKUSU 

Sabah saatlerinde valilik binası önünde düzenlenen bayram etkinliğine Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, il Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve kurum amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün anıta çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

Okunan şiirlerin ardından çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrencilere madalya ve hediyeleri verildi.
Vali Canbolat ve beraberindekiler, öğrencilerin jimnastik gösterisini izledikten sonra kara kalem resim sergisi ve alana kurulan sportif etkinlikleri gezdi.
Kıl çadırında ikram edilen ayran ve gözlemenin ardından program sona erdi.

 AHLAT'TA 19 MAYIS COŞKUSU 

Ahlat'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Program, sabah saatlerinde Abdurrahman Gazi Türbesi önünden başlayarak, Yukarı Çarşı Meydanı’na kadar süren gençlik yürüyüşüyle başladı. Dev bayrak eşliğinde tören alanına kadar yürüyen gençler, burada düzenlenen kutlama alanına ise mehter marşlarıyla girdi. Halkın büyük ilgi gösterdiği kutlamalarda davul zurna eşliğinde halay çekildi. Kurum amirleri, vatandaşlar ve gençlerin kol kola çektiği halaylar ise büyük beğeni topladı.
Meydanda devam eden kutlama programında tekvando gösterileri büyük beğeni ile izlenirken, oldukça çekişmeli geçen güreş müsabakaları ise büyük ilgi gördü. Daha sonra folklor gösterileri düzenlenirken, vatandaşlar ve kurum amirleri ise folklor ekibiyle birlikte halay çekti.
Düzenlenen ödül töreninin ardından "Sağlık için pedal çeviriyorum" etkinliği kapsamında şehir içinde yapılan bisiklet turunun ardından kutlama programı sona erdi.

SİVAS'TA 19 MAYIS ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, antrenörler, sporcular ve çok sayıda öğrenci katıldı. Grup Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç anıta çelenk sundu.
Çelenk sunma töreninin ardından Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi bahçesinde wushu gösterileri ve bilek güreşi yarışmaları düzenlendi.

GAZİANTEP'TE 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Sağlık İl Müdürü Saadettin Yazı, Gençlik Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Halk Sağlığı Şube Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Tanrıverdi, Protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından verilen 101 bisikleti, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Murat Soysal, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından gençlere dağıttı.
Program folklor oyunu ve gençlerin akrobatik hareket gösterisinin ardından sona erdi.

 BİLECİK’TE 19 MAYIS COŞKUSU

Tören, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıta çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın marşının okunması ile devam programa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüsnü Gür, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgülü, Baro Başkanı Av. Halime Aynur, kurum müdürleri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 ŞANLIURFA’DA 19 MAYIS KUTLAMALARI

Şanlıurfa’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Şehitlik Parkında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunmayla başladı. Atatürk Anıtı’ndaki törene, Vali Vekili Uğur Sezer, Vali Yardımcısı Uğur Şenlik, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kenan Hakan Keşküş, kamu kurumlarının temsilcileri, öğrenciler, izciler, genç sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

DENİZLİ’DE 19 MAYIS, GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ilk etkinlik Denizli Valiliği önünde yapıldı. Çelenklerin Atatürk Anıtı’na koyulmasının ardından kortej Denizli Valiliği’nden Çınar Meydanı’na kadar yürüdü. Yol boyunca polislerin güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekerken, Çınar Meydanı’nda da alınan güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Meydana giriş çıkışlar için arama noktaları belirleyen polis ekipleri, öğrencilerin korteji dışında alana girmek isteyen herkesi didik didik aradı. Özellikle çantaların içine bakan ve aramalarını büyük bir dikkatle yapan polis ekipleri çevrede de güvenlik önlemlerini üst düzeyde tuttu.

BALIKESİR'DE 19 MAYIS KUTLANDI

Törenler ilk olarak Cumhuriyet Meydanından, Şehit Hamdibey Meydanına gençlik yürüyüşü ile başladı. Sabah saat 09.45’te başlayan yürüyüşte bayraklar eşliğinde yürüyen gençler coşkulu bir şekilde Gençlik Marşını hep bir ağızdan söylediler. 

Törenlerin ikinci kısmı ise Şehit Hamdi Bey Meydanında gerçekleştirildi. Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün çelengi Müdür Fethi Bilge ve sporcular tarafından Atatürk Anıtına sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında meydan törenleri sona erdi.
Programın 3. Ayağı ise Edremit Körfez Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fethi Bilgi günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardında şiirler okundu. Düzenlenen spor müsabakalarında ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere kupaları ve ödülleri verildi.
Törenler kapsamında öğrencilerin işaret dili ile söyledikleri şarkı büyük alkış aldı. Öğrencilerin Kolbastı gösterisi beğeni ile izlendi. Tekvando sporcularının gösterisi ise nefesleri kesti. Halk oyunları gösterilerinin ardından törenler sona erdi.
Törenlere Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Garnizon Komutan Vekili Albay Ender Tufan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

MEHMET ALTUNIŞIK-UĞUR KAN YÜKSEK-ERDİ DEMÜR EMRAH ELMAS - ERKAN ÇAPRAZ- VAHİT OLCAY- UĞUR YİĞİT- ALİ BUDAK - LİDER OLGUN- ZEKİ CEYHAN - EMRAH VAROL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Türkiye, Gazze’nin yaralarını sarıyor Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail’in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. İçerisinde gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım tırları, Mısır üzerinden Filistin ve Gazze halkına ulaştırıldı. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, dünyanın dört bir yanına olduğu gibi zalim İsrail’in bombardımanı ve zulmü altında zor günler geçiren Filistin ve Gazze halkının da yardımına koştu. Dernek, aylardır İsrail bombardımanı altında zor günler geçiren Gazze halkına toplam 18 tır gıda kolisi, sağlık desteği, ilaç yardımı, temizlik ve hijyen paketi gibi pek çok acil yardım malzemelerinden oluşan yardım malzemesi ulaştırdı. Dernek, bayram çalışmaları kapsamında ise 3 Nisan 2024 tarihinde yeni bir yardım konvoyunu Gazzeli mazlumlara ulaştıracak. “Bu sıkıntılar bitinceye kadar ve zafere erişinceye kadar Gazze’ye desteğimiz devam edecek" Zor günler geçiren Gazze halkına destek olmaya devam edeceklerini ifade eden ve yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Mustafa Bulut, "Gazze’ye yardım çalışmaları kapsamında 10 Şubat’ta Mısır’da hazırladığımız 8 tırdan oluşan iyilik konvoyunu Gazzeli kardeşlerimize gönderdik. Hazırladığımız yardımlar Refah sınır kapısından geçerek Gazzeli kardeşlerimize ulaştırıldı. İçerisinde çadır, portatif tuvalet ve banyo, gıda kolisi, un ve muhtelif yardımlar bulunan tırlarımız Gazze’ye ulaştı. Ramazan çalışmaları kapsamında da 21 Mart’ta yine Mısır’da hazırladığımız 10 tırdan oluşan iyilik konvoyunu yine Gazzeli kardeşlerimize gönderdik. Bu tırların içerisinde de gıda, beslenme ve un gibi temel gıda malzemeleri bulunuyordu. Önümüzdeki 3 Nisan’da da yine Mısır’a giderek bayram için hazırlamış olduğumuz iyilik konvoyunu refah sınır kapısı üzerinden Gazze’ye sevk ederek kardeşlerimize ulaştıracağız. Gazzeli kardeşlerimiz bir taraftan İsrail’in bombalarıyla öldürülürken, katledilirken bir taraftan da açlığa mahkûm ediliyor. Biz kardeşlerimizle olan dayanışmamızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Gazzeli kardeşlerimizin bu sıkıntıları bitinceye kadar ve bir zafere erişinceye kadar bizim Gazze’ye olan desteğimiz devam edecek. Bu vesileyle halkımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Şu mübarek Ramazan günlerinde Gazze’ye olan desteğinizi ve dayanışmanızı ve duanızı arttırarak devam ettirin" ifadelerini kullandı.
Ankara Başkan Çetin gençlere Avrupa ülkelerine gitme imkanı sundu Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, geride kalan 5 yıl içerisinde Avrupa Birliği Eurapean Solidarity Corps Programı ile gençleri Avrupa’ya gönderdi. Gençlerin her alanda kendilerini geliştirebilmeleri için büyük yatırımlara imza atan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Avrupa Birliği Eurapean Solidarity Corps Programı kapsamında Ulusal Ajansla yapmış olduğu protokolle kabul olan projeler neticesinde 18 ila 30 yaş arasındaki gençleri belli aralıklarla dil eğitimi ve gönüllülük projesi çerçevesinde Avrupa ülkelerine yolcu etti. Gençlerin kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmeleri için bütün imkânlarını seferber ettiklerini belirten Başkan Çetin, ‘‘Avrupa Birliği Gönüllülük Projesi kapsamında 1 yıllık gönüllülük faaliyetlerinde bulunmak üzere birçok genç kardeşimizi Avrupa ülkelerine yolcu ederek, dil eğitimi ve gönüllülük projelerine katılmalarına imkân sunduk. Gençlerimize bu imkânı tanıyarak yeni ülkeler keşfetmeleri, ufuklarının daha da gelişmesi için fırsat sunduk. 2021, 2022 ve 2027 yılına kadar akredite edilmiş olan Pursaklar Belediyesi, Türkiye’de 56 lider kuruluştan birisi olurken, Ankara’da tek belediyedir. Ülkemize ve gençliğine inanıyor, geleceğe umutla bakıyoruz. Genç kardeşlerimizin kendilerini tam donanımlı yetiştirebilmeleri için önümüzdeki günlerde inşallah farklı projelerle, farklı eğitim programları ile karşılarına çıkmayı planlıyoruz’’ dedi. Pursaklar Belediyesi tarafından Avrupa’ya gönderilen gençler, Siena Sanat Enstitüsü öğretmenleri ile mekâna özel sanat eserlerinin oluşturulması, mutfak bahçesi/kent bahçesi oluşturma, sürdürülebilir kariyer geliştirme, sanat etkinlikleri iletişimi ile işbirliği, grafikler/web sitesi oluşturma konusunda yardım, video/fotoğraf çekimi ve dizaynı ile ilgili yardım vb. projelerde toplum yararına hizmet veriyor.