SAĞLIK - 27 Şubat 2018 Salı 15:33

Yüz gençleştirmede plastik cerrahın yaklaşımı

A
A
A
Yüz gençleştirmede plastik cerrahın yaklaşımı

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Çiğdem Ünal, yaş ilerledikçe oluşan kırışıklıklar ve sarkmaların tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaş ilerledikçe yüzde sarkma ve belirginleşen kırışıklıklar hakkında açıklamalar yapan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Çiğdem Ünal, aynaya yansıyan görüntünün, kişiyi psikolojik olarak olumsuz etkileyebileceğini, yaşlı ve yorgun görünüme yol açan sarkmaların kişinin ifadesini bozmadan giderilebileceğini belirtti.

Yaşlanmış bir yüzde sırasıyla deri ve derialtı bağ dokusunda incelme ve gevşemeler meydana geldiğini söyleyen Doç. Dr. Çiğdem Ünal, ''Yüz gençliğinin en önemli belirtisi olan yağ kompartımanlarında ve hatta kemik dokusunda bile hacim kayıpları olur. Destek doku azaldığından yer çekiminin etkisiyle sarkmalar ve kırışıklıklarda belirginleşmeler görülür. Bu bulgular kendini, gözaltı torbalarında ve gözyaşı oluğunda belirginleşme, yanaklarda ve şakak bölgesinde hacim kaybı, çene kenarlarında ve boyunda sarkma, deri kalitesinde bozulma ile kendini belli eder.Yüz gençleştirme girişim ve ameliyatları hedef dokuya yönelik olması gerekir'' şeklinde konuştu.

Deri kalitesini artırıcı işlemler

Doç. Dr. Ünal, 30'lu yaşlar ve 40'ların başında, incelen ve gerginliğini kaybeden derinin kalitesini arttırmak için, kontrollü hasar oluşturan ve dolayısıyla da kollajen yapımını artıran işlemlerin etkili olduğunu, aynı zamanda serbest hyaluronik asit veya derinin ihtiyacına göre bazen başka ajanlarla da bu kontrollü hasarın mezoterapi yöntemleriyle desteklenebileceğini belirtti. Lazer uygulamaları, radyofrekans ve derin doku ısıtma gibi yöntemlerin yaşlanmanın geciktirilmesine yardımcı olduğunu, deri kalitesinde bir miktar artışa yol açtığını ifade etti.

Yüz gençleştirmede ameliyatları ne zaman yapılmalı

Yüz gençleştirmede ameliyatları ne zaman yapılmalı konusunda açıklama yapan Doç. Dr. Ünal, ''Belli bir yaştan sonra artık deri kalitesini artırıcı işlemler, yani lazerler, kontrollü hasar oluşturan çeşitli girişimler, dolgular ve botoks, daha derindeki bağ dokusu ve yağların sarkmasını artık engelleyemez hale geliyorlar. Örneğin; göz kapaklarında, orta yüz bölgesinde, çene kenarlarında ve boyunda giderilemeyen sarkmalar meydana geliyor. Eğer belli bir yaştan sonra yüzün üst 1/3'üne botoks yaptırmaya devam edip boyun, çene kenarları ve yanakların sarkmasına yönelik bir müdahale yapılmazsa, yapay bir görüntü oluşuyor. İşte bu aşamada göz kapağı ameliyatı, yüz ve boyun germe gibi ameliyatlar son derece yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Ameliyatlar diğer ameliyatsız yöntemlere kıyasla çok daha uzun süreli ve daha etkin bir gençleşme sağlıyor, gerekli durumlarda ameliyatın tercih edilmesinin kişileri daha çok memnun ediyor'' dedi.

Yüz gençleştirme ameliyatları

Yüz gençleştirme ameliyatlarının neler olduğu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ünal, ''Yüz gençleştirme isteyen bir kişide cerrahi olarak alt ve üst göz kapağı için göz kapağı ameliyatları yapılabilir. Eğer orta yüz bölgesinde çökmeler ve hacim kayıpları da varsa, orta yüz bölgesine alt göz kapağı ameliyatı sırasında hacim kazandırıcı işlemler yapılabilir. Bazı kişilerde bu aşamada deri kalitesini artırıcı ve hacim kazandırıcı yağ enjeksiyonlarından yararlanırız. Boyun ve çene kenarlarındaki sarkmalar için yüz ve boyun germe ameliyatlarını tercih ederiz. Boyun germe ameliyatı kişiyi en az 10 yaş gençleştiren ve ifadesini bozmayan bir cerrahidir'' diye konuştu.

Ameliyat sonrası süreç

Ameliyatın ardından yüzde şişlik, morluk, uyuşukluk ve gerginlik gibi hislerin olabileceği ancak bu birkaç gün ya da haftada geçeceğini dile getiren Doç. Dr. Ünal, ''Ameliyattan 1 ay kadar önce, varsa sigara kullanımının bırakılması oldukça önemlidir. Ameliyattan 2-3 gün sonra saçlar yıkanabilir. Hasta bir haftanın sonunda makyaj yapmaya başlayabilir.İlk bir iki hafta sonunda şişlik ve morluklar çok azalmış olur. Son halini bulması ise tüm ameliyatlarda olduğu gibi, birkaç ayı bulacaktır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise güneş ışığından kaçınmak. Ameliyat sonrası dönemde sigara içilmemesi, beslenmeye ve varsa hipertansiyon gibi ek hastalıkları kontrol altında tutulması dikkat edilir" açıklamasında bulundu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek" dedi. Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Nikah Sarayında Doğu ve Güneydoğu iftar programı düzenlendi. Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Yılmaz, Büyükşehirler arasında yatırım oranı en fazla azalan ilin İstanbul olduğunu ifade etti. “Kimlikleri siyasetin malzemesi haline dönüştürmüyoruz” Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hiçbir zaman kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimlikleri siyasetin malzemesi haline de dönüştürmüyoruz. Kimliklere sonuna kadar saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimliklerimizin ve farklılıklarımızın ötesinde geniş bir ortak zeminimiz var. Aynı tarihten gelen, aynı değerleri paylaşan ve aynı gelecek ufkuna sahip, kederde, tasada ve sevinçte bir olan bir milletiz” ifadelerini kullandı. “Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı” Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşan muhalefet masasına değinen Cevdet Yılmaz, “Tabiri caizde 7 düvel birleşti, olmadık masalar kuruldu. Ne oldu seçimden sonra? Masa kaldı mı ortada? Dağıldı gitti. Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı. Hatta bazı insaflı muhalifler seçimden sonra ‘iyi ki biz kazanmamışız’ dediler” ifadelerini kullandı. “İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” 31 Mart seçimlerine değinen Yılmaz, “Büyükşehirler arasından yatırım oranı en fazla azalan il hangisi olmuş biliyor musunuz? İstanbul. Bir önceki dönem AK Parti döneminde yatırımların toplam harcamalar içinde oranı yüzde 55. Bu dönemde ne olmuş diye baktığınızda yüzde 38’e düşmüş. Tam 17 puan yatırımlarda bir düşüş olmuş. Bundan daha güzel bir gösterge olamaz. Laf ile bunu kapatabilir misiniz? Şovlarla, polemiklerle, kutuplaştırıcı bir takım söylemler ile bu gerçeğin üstünü örtebilir misiniz? Örtemezsiniz. İstanbul’un çok ciddi anlamda yatırıma ihtiyacı var. 5 sene yatırım yapmadan idare edebilirsiniz. Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek” şeklinde konuştu.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.