ASAYİŞ - 25 Ocak 2017 Çarşamba 17:28

Zabıtanın kestiği cezalar çiftçiyi isyan ettirdi

A
A
A
Zabıtanın kestiği cezalar çiftçiyi isyan ettirdi

Bursa’nın Yenişehir ilçesindeki çiftçiler, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kestiği cezalara isyan etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçemizde çiftçilerinin topladığı ürünlerin hallere giderken künye kontrolünü yapıyor. Bu uygulamayı destekliyoruz. Kayıt dışı üretimin önüne geçiliyor. Fakat uygulamada yapılan usulsüzlükler çiftçimizi isyan ettirmiş durumda. Son günlerde çiftçiler tarladan mahsullerini toplayıp kantara götürürken durdurulup ceza kesiliyor” dedi.

Sadi Aktaş, “Son olarak ilçemizde lahana toplayıp kantara giden çitçimize ceza kesildi. Lahanayı 270 kuruşa satan çiftçiye, kilo başına 90 kuruş fiyat esas alınarak, bunun yüzde 25’i üzerinden ceza kesiliyor. Bu ceza da günlük Türkiye’deki hallerde satılan lahana fiyatı üzerinden işleme konuluyor. Bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Çiftçi kesilen cezalar yüzünden zor durumda kalıyor. Yoksa bizler normal şartlar altında yapılan uygulamalarını destekliyoruz” diye konuştu.

Ceza kesilen lahana üreticisi Fatih Adalı, “Biz lahanamızı 270 kuruştan satıyoruz. 15 ton lahanam vardı. Zabıta ekipleri kantara giderken bana 3 bin 400 lira ceza kesti. Benim 15 ton lahanam 3 bin 900 lira yapıyor. Bu cezalar ile emeklerimiz boşa gitti. Zaten para kazanmazken ceza ile tamamen bittik. Cumhurbaşkanımız, ‘Aracılar kalksın, benim çiftçim para kazansın’ diyor. Allah ondan razı olsun, fakat bu cezalar çiftçiyi perişan ediyor” diye dert yandı. 

Fatih Ak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.