KÜLTÜR SANAT - 15 Ocak 2009 Perşembe 16:44

Zeki Müren'in hayatı Almanya'da çekiliyor

A
A
A
Zeki Müren'in hayatı Almanya'da çekiliyor

Alanya'da çekimi yapılan 'Çığlık Çığlığa Bir Sevda' isimli filmde Yeşilçam'ın yaşayan efsanelerinden Ediz Hun, Selma Güneri ve Tomris Oğuzalp başrolleri paylaşıyor.

Ünlü yönetmen Ülkü Erakalın'ın filmi "Çığlık Çığlığa Bir Sevda" Alanya'nın en güzel evlerinden olan Ünalan Evi'nde çekiliyor.

Alanya'da çekimi gerçekleştirilen filmde ismi geçmesede Sanat Güneşi Zeki Müren'in hayatı canlandırılıyor. Müren'i canlandıran Ediz Hun, günümüz dizi filmlerini eleştirerek "Dizi filmlerde sanattan söz edilemez" dedi.

Film ekibi Alanya'da çekimlere aralıksız devam ediyor. Filmde bir yıldızın doğuşu, zirveye yükselişi daha sonra zirveden aşağı yuvarlanmayı hazmedemeyerek bir ödül töreni sırasında hayata veda edişi anlatılıyor.

Ülkü Erakalın'ın yaklaşık iki yıldır üzerinde çalıştığı senaryosu da kendine ait filmde Zeki Müren'i, Yeşilçam'ın yaşayan efsanelerinden Ediz Hun canlandırıyor. Tıpkı Sanat Güneşi'nin son yıllarına ev sahipliği yapan Bodrum gibi filmin tamamı da bir başka sahil kentinde Alanya'nın çeşitli mekanlarında çekiliyor.

Çok duygusal ve romantik bir film çektiklerini söyleyen Ediz Hun, şöyle konuştu: "Zaten yönetmenimiz Ülkü Erakalın'ın en başarılı olduğu filmlerin başında da romantik filmler gelmektedir. Çok önemli, bugün hayatta olmayan rahmetle andığımız sanatçının, bestekarın, aziz anılarına ithaf edilmiş bir senaryo. Filmde Zeki Müren, Münir Nurettin gibi birçok sanatçılarımız var. Onların hayatlarından kesitleri, değişik bir yorumla ve çok kuvvetli bir oyuncu kadrosu ile aktarmaya çalışıyoruz. Çekimlerimiz bitmek üzere. Başarılı bir film yaptığımıza inanıyorum ve bundan hiç şüphe etmiyorum."

SİNEMA BİR GÖRÜNTÜ SANATI
Filmin tamamının Alanya'da çekileceğini ifade eden Ediz Hun, sözlerine şöyle devam etti: "Alanya'dan çeşitli mekanlar, lokaller olacak. Hastane var mesela. Alanya'nın güzelliklerini de gösterecek şekilde çekimler oldu. Sinema biliyorsunuz bir görüntü sanatı. Çekilen sahnelerden çok tatmin oluyorum. Ülkü bey çok titiz bir yönetmen."

Rol arkadaşı Selma Güneri ile geçmişte çok güzel filmler çektiğini hatırlatan Ediz Hun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu da onlardan birisi olacak. Biz birbirini seven iki aşığı canlandırıyoruz. Selma ile birlikte en başarılı filmlerimizden olan Son Kuşlar'da da iki aşığı oynamıştık."

"Sizin Zeki Müren'i canlandırdığınız doğru mu?" sorusuna Ediz Hun, şöyle karşılık verdi: "Basında çıktığı gibi "Zeki Müren'in tamamen birebir filmi" gibi değerlendirmeler pek doğruyu yansıtmayabilir. Bu bir yorumdur. Dünyada çok ünlü yıldızlar, kahramanlar sinemada canlandırılmıştır. Ancak onlar birebir benzer aktörler bulunarak yapılmıştır. Biz de ise Zeki Müren gibi çok büyük bir sanatkarı ekranlara sığdırmak o kadar kolay değil. Zamanını aşmış, olağanüstü bir sanatkar o. Ancak ona fiziksel olarak benzerliğimiz olmasa da onun güzel günlerinden bazı anılarını canlandırıyoruz. Hayattan ayrılmış sanatçılarımıza hürmet ve saygıda kusur etmemek için azami titizlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Ülkü Erakalın'ın çok titiz çalıştığını anlatan Ediz Hun, sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi burada dizileri eleştirmek istemiyorum olumsuz yönde. Çünkü onların da seyircisi var ve onlara karşı saygısızlık da bulunmak istemem. Ancak, diziler takdir edersiniz ki iki üç günde, gece gündüz çalışılarak çekilmek zorunda yetiştirilebilmesi için. Böyle bir çalışmada ne kadar oyuncular profesyonel de olsa sanattan bahsetmeniz söz konusu değil."

YILLAR SONRA KAMERA ARKASINA GEÇTİ
Alanya Belediyesi ise çekimler süresince maddi manevi tüm imkanlarını ekip için seferber etti. Film, ulusal ve uluslararası film festivallerine katıldıktan sonra vizyona girecek. Son olarak 1987 yılında Hülya Avşar'ın başrolünü üstlendiği "Kısrak" adlı filmi çeken ünlü yönetmen Erakalın, 21 yıl sonra yeniden kamera arkasına geçmenin heyecanını yaşarken, "Bunu, hayatımın projesi olarak görüyorum. Bu film, her sanatçı için bir ibret vesikası olacak" dedi.

RIZA YANIK-ANTALYA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir