EKONOMİ - 15 Haziran 2016 Çarşamba 15:42

Zeytinin başkenti Gemlik'e Marmarabirlik'ten dev yatırım

A
A
A
Zeytinin başkenti Gemlik'e Marmarabirlik'ten dev yatırım

Dünya çapında bir marka haline gelen Marmarabirlik, zeytinin başkenti Gemlik’te dev bir yatırıma hazırlanıyor.

Zeytinde dünya markası haline gelen Marmarabirlik, zeytinin başkenti Gemlik’te dev bir yatırıma imza atacak. Gemlik Belediye Meclisinin aldığı karar ile gerçekleşen takas sonrası şu an kamyon garajının bulunduğu 15 dönümlük alana zeytin işleme tesisi yapılacak. Paketleme, depolama ve sevkiyat çalışmalarının da gerçekleşeceği tesiste, CTP tankı sistemi ile (Polyester Cam Arıtma Tankı İzolasyon Sistemi) hijyenik ortamda zeytin işleme çalışmaları yapılacak. Gıda tüzüğüne uygun, zeytinin daha çabuk olgunlaşacağı, kimyasal kullanılmayan üretim, damak zevkinde oluşan üst standardı korumanın hedeflendiği projeyle tüketimin arttırılması amaçlanıyor. 

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bostancı ve 72 Sayılı Gemlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demir ile birlikte Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda 66 nolu TIR Kooperatifi Başkanı Fehmi Aslan’ın da yer aldığı ziyarette, Modern Gemlik Zeytin İşleme Merkezinin detayları masaya yatırıldı. “Zeytinin başkenti Gemlik’e böylesi önemli ve güzel bir yatırımı yapmaktan büyük mutluluk duyacağız” diye konuşan Hidamet Asa, paketleme, depolama ve sevkiyat çalışmalarının yanı sıra en modern sistemle zeytin işlemelerinin bu tesiste gerçekleşeceğini müjdeledi. ISO 500’de dünyada 380. firma olduklarını, kârlılık sıralamasında da dünyada 150. Sıraya yükseldiklerini anımsatan Hidamet Asa, Marmarabirlik’in zeytinin başkentinde de kaliteli işleme yapacak olmasının anlamına dikkat çekti. CTP Tankı Sistemli, Kimyasal kullanılmayan, hijyenik, gıda tüzüğüne uygun üretimin, tüketimde aynı damak tadını amaçladığını vurgulayan Hidamet Asa, tesisin sektördeki diğer işletmelere de örnek olacağını söyledi.
Marmarabirlik’in Gemlik’e böylesi dev bir yatırım yapması nedeniyle Hidamet Asa ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, daha iyi şartlarda yapılacak ve çağın gereği olan üretimin, Gemlik Zeytininin marka değerini daha da artıracağına inandığını söyledi. Marmarabirlik Gemlik Zeytin İşleme Tesisi Temelinin projelendirme ve ihale çalışmalarının ardından kısa sürede atılacağı ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir