MAGAZİN - 30 Ağustos 2014 Cumartesi 08:17

Zeytinli Rock Fest başladı

A
A
A
Zeytinli Rock Fest başladı

Türkiye'deki festivallerin öncülerinden ‘Zeytinli Rock Fest’, 4 yıl aradan sonra yeniden gerçekleşiyor.

Balıkesir’in Edremit ilçesi Altınkum sahilinde başlayan festivalde rock müzikseven binlerce kişi buluştu.

Rock Müzik sanatçısı Umut Kuzey’in genel koordinatörlüğünde yola çıkan Zeytinli Rock Festivali, Kral Pop TV medya sponsorluğunda, Edremit Belediyesi desteğiyle ve sahne alacak grupların, ses-sahne firmaları ve birçok kişi ve kurumun katkılarıyla yeniden hayat buldu. İlçeye bağlı Zeytinli Altınkum-Dalyan Plajı’nda başlayan ‘Zeytinli Rock Fest’ düzenli olarak ve her sene gelişerek devam etmeyi hedefliyor. Türkiye’nin önde gelen rock gruplarının sahne almaya başladığı festival, 3 gün boyunca katılımcılarına bol bol müzik, eğlence ve unutamayacakları bir tatil sunuyor. Geçtiğimiz haftalarda ülke çapında satışa sunulan festivalin biletleri kısa sürede tükendi. Kamp artı kombine bileti olan katılımcılara kapılarını bir gün önceden açan festival kapsamında, erken gelen kampçılar için hoş geldiniz partisi düzenlendi. Ankara’nın sevilen grubu ‘Metropolis’, kampçılara bir sürprizle hoş geldin dedi. Grup, eski solisti Ercüneyt Özdemir ile yeniden ve ilk kez festival kapsamında sahne aldı.

Festivalin açılışını, İzmir’in sevilen grubu ‘Başıbozuk’ yaptı. Türk Rock Müziğinin yenilikçi isimlerinden Korhan Futacı ve Kara Orkestra performansının ardından, Yasemin Mori sevilen şarkılarını seslendirdi. Festivale özel bir performans ile Cem Adrian’nın sahne almasının ardından, Zeytinli’ye yabancı olmayan bir isim, ‘Nev” yeni albümüyle müzikseverlerle buluştu. Türkiye’deki rock müzik tarihinin 46 yıllık çınarı Moğollar’ın ardından da Mor ve Ötesi ilk güne noktayı koydu. Moğollar ve Cem Adrian, gecede hayranlarından büyük alkış topladı. Katılımcılar, sevilen şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

TATİL VE MÜZİK ZİYAFETİNİ BİR ARADA YAŞIYORLAR 

Günler öncesinden festival alanına gelmeye başlayan rock müzik tutkunları, kamp alanında çadırlar kurdu. Geniş güvenlik önlemleri alınan festival alanı kapılarında arama noktaları oluşturuldu. Kampta kalan müzik tutkunları, gündüz saatlerinde plaj ve denizin keyfini çıkartarak tatil, müzik ziyafetini bir arada yaşıyor. Binlerce rock müzik tutkunu, zaman zaman festival alanı dışına çıkarak, alışveriş yaparken, bölge esnafı da yılın en hareketli günlerini yaşıyor.

Festivalin ikinci günü, deneysel müziğin çıkış yapan gruplarından ‘Yüzyüzeyken Konuşuruz’ ile başlayacak. Karadeniz müziğinin sınırlarını zorlayan ‘Marsis’, dillerden düşmeyen sahne performansını bu kez Zeytinli Rock Festivali’nde sergileyecek. Eğlenme garantisi verilen ‘BaBaZuLa’ performansının ardından, Umut Kuzey festivale özel bir konser verecek. Büyük Ev Ablukada’nın dinleyicileri kendi dünyasına taşımasının ardından, Behzat Ç’nin müziklerini yapınca geniş kitleler tarafından keşfedilen Ankara'nın 25 yıllık grubu Pilli Bebek sahne alacak. Günün kapanışını yapacak grubun ismi ise 1 Temmuz’da açıklanacak.

Festivalin kapanış gününde gitarların sesinin biraz daha yüksek ve distortionlu duyulacağı açıklandı. İlk albümüyle beğeni toplayan Pera, günün açılışını yapacak. Sevilen metal grubu MurderKing’in ardından, rock müziğin yükselen kadın sesi Ayşe Saran sahne alacak. Dört müzik emekçisinden oluşan 4x4’ün performansını rock müziğin bu coğrafyadaki duayenlerinden Ogün Sanlısoy takip edecek. Festival, katılımcılarına ‘Yeni Şarkı’ sürprizi hazırlayan Kurban ile devam edecek ve ardından festivale noktayı efsanevi Heavy Metal Grubu olan Pentagram koyacak. 

SERHAT ŞENKÖKÇÜ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.