GÜNDEM - 02 Aralık 2015 Çarşamba 04:31

Zihnindeki engelleri aştı madalyaları topladı

A
A
A
Zihnindeki engelleri aştı madalyaları topladı

Zihnindeki engelleri aşan Kahramanmaraşlı genç, madalyaları tek tek topladı. Dünya’ya zihinsel engelli olarak gelen, ailesinin desteğiyle sporla hayata tutunan 26 yaşındaki Mehmet Kaplan, biri olimpiyat, dördü altın olmak üzere değişik branşlarda 17 tane madalyası var.

Kahramanmaraşlı Recep ve Nazmiye Kaplan ailesinin 2 kızından sonra yüzde 50 zihinsel engelli olarak dünyaya gelen Mehmet Kaplan’ın spora olan aşkı hayatını değiştirdi.

Koşu başta olmak üzere, yüzme, voleybol, masa tenisi gibi branşlarda yurt içi ve yurt dışı yarışmalara katılan Mehmet Kaplan, önemli derecelere imza attı. Mehmet Kaplan sporda elde ettiği başarılarının yanında 5 yıldır fabrikada çalışarak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

"HİÇBİR ENGEL BAŞARIYA ENGEL DEĞİLDİR"

 2007 yılında Çin’de düzenlenen Paralimpik Olimpiyatlarında voleybol kategorisinde 3. olan Mehmet Kaplan, “Gaziantep, Bolu, Antalya, İstanbul, Denizli, İzmir ve Çin’de katıldığım yarışmalarda biri olimpiyat olmak üzere dördü altın olmak üzere 17 tane madalyam var. Milli sporcu olarak Dünya olimpiyat oyunlarına katıldım. Hiçbir engel başarıya engel değildir” dedi.

"OĞLUMU EVLENDİRMEK İSTİYORUM"

Oğlunun başarılarından dolayı gurur duyduğunu ifade eden baba Recep Kaplan ise, “Oğlum doğuştan engelli. Çok zorluklarla büyüdü. Bu çocuklarımızı engelli olarak görmüyorum. Bu çocuklarımıza daha fazla sahip çıkılmasını istiyorum. Oğlumun başarılarından dolayı çok gurur duydum. Olimpiyatlarına kadar gitti önemli başarılar elde etti. Oğlumun elde ettiği başarılarını devletimize milletimize armağan ediyorum. Oğlum bu başarıların yanında fabrikada çalışıyor. Artık oğluma evleneceği bir kız arıyorum” diye konuştu.

MUHAMMET ÖZER  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.