SPOR - 15 Eylül 2016 Perşembe 08:58

Zorya Fenerbahçe maçı şifreli mi şifresiz mi ne zaman başlıyor saat kaçta? TRT'de mi oynanacak (Fener - Zorya)

A
A
A
Zorya Fenerbahçe maçı şifreli mi şifresiz mi ne zaman başlıyor saat kaçta? TRT'de mi oynanacak (Fener - Zorya)

Fenerbahçe'nin UEFA Zorya maçı kaçta? Spor Toto Süper Lig'e istediği şekilde bir başlangıç yapamayan Dick Advocaat'ın Fenerbahçe'si Avrupa'da moral peşinde. İşte "Zorya fenerbahçe maçı saat kaçta başlayacak, Fener Zorya maçı ne zaman, Zorya Luhansk - Fenerbahçe maçı muhtemel ilk 11'ler nasıl, Moussa Sow ve Van Persie oynayacak mı?" gibi sorularınıza cevap niteliğindeki haberimiz.. UEFA Avrupa Ligi'nde Zorya Fenerbahçe maçı ne zaman başlayacak şifreli mi?


UEFA Avrupa Ligi'nde Zorya Fenerbahçe maçı ne zaman başlayacak şifreli mi? Zorya Fenerbahçe maçı şifreli mi TRT'de mi bu sorularınızın cevabını haberimizde bulabilirsiniz..

Fenerbahçe, Zorya Luhansk ile UEFA Avrupa Ligi A grubu'nda ilk maçında karşı karşıya gelecek. Peki Fenerbahçe-Zorya Luhansk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kadroda hangi futbolcular var?

Vernydub: "Fenerbahçe çok güçlü bir takım"

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında yarın deplasmanda karşılaşacağı Ukrayna'nın Zorya takımının teknik direktörü Yuriy Vernydub, sarı-lacivertli ekibin çok güçlü olduğunu ancak ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerini söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Chornomorets Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Vernydub, "Fenerbahçe'yi takip ettik. Yarınki maça hazırlıklıyız. Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en iyi takımlarından biri olduğunu biliyoruz. Rakibimiz, çok güçlü bir takım. Fenerbahçe'de çok fazla kaliteli futbolcu var. Kendi ülkelerinin milli takımlarında yer alıyorlar. Yarınki maçta oyuncularıma güveniyorum ve inanıyorum. Ellerinden gelen mücadeleyi vereceklerine inanıyorum" diye konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde yer aldıkları için gurur duyduklarını kaydeden Ukraynalı teknik adam, "Üç sene önce kimse takımımızın böyle bir ligde yer alacağına inanmıyordu ama durum ortada. Önemli bir rakibimiz var ve başaracağız. Önemli olan ilk 11'i seçmek değil, yarınki maçtan sonra göze batmak, konuşulmak ve izleyenleri etkilemek" ifadelerini kullandı.

Ukrayna temsilcisinin defans oyuncusu Mykyta Kamenyuka ise Fenerbahçe'nin gücüne vurgu yaparak, "Yarın, çok güçlü bir takımla karşılaşacağız. Bu karşılaşma bizim için çok önemli. Bu tür bir şampiyonada yer aldığım için gurur duyuyorum. Fenerbahçe maçının çok güzel olacağına inanıyorum. Kazanmak için şansımızı deneyeceğiz. Başarılı olacağımıza eminim" diye görüş belirtti.

Öte yandan Zorya, Fenerbahçe hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. 

MAÇ BİLGİLERİ:

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda eşleştiği takımlardan Zorya Luhansk ile ilk maçına 15 Eylül Perşembe günü çıkacak. 

Maç TİVİBU'da ve ŞİFRELİ

Ukrayna'nın Chornomorets stadında oynanacak Fenerbahçe-Zorya Luhansk karşılaşması 20.00'da başlayacak, Tivibu Spor'dan canlı olarak izlenebilecek.

Zorya Fenerbahçe maçı şifreli mi şifresiz mi ne zaman başlıyor saat kaçta? TRT'de mi oynanacak (Fener - Zorya)

UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında yarın deplasmanda Ukrayna ekibi Zorya Luhansk ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Teknik Direktör Dirk Advocaat ile oyunculardan Martin Skrtel, karşılaşmanın oynanacağı Chernomorets Stadyumu’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"Kendimizi geliştirmeliyiz"
"Kendimizi geliştirmeliyiz" diyen Hollandalı çalıştırıcı Dirk Advocaat, “Bursaspor maçının ardından toplantı yapmamızın zamanının geldiğini hissettim. Konsantrasyon anlamında oyuncularımızı suçlamayız, basit bir gol yedik ve yediğimiz golden sonra yüzde seksen oranında topa sahip olan bizdik. Pozisyonlara girdik ancak gole çeviremedik. Gole çevirme olayı da kaliteyle alakalı. Bir an gelecek ve o pozisyonlar gol olmaya başlayacak. İkinci yarıdaki performansımızı gösterirsek her takımı yenecek bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Ama şunu merak ediyorum neden golü yedikten sonra biz başladık. Geldiğimiz günden bugüne kadar düşüncemiz aynı. Lig şampiyonluğu için buraya geldik. 3 maçtan sonra düşüncemiz değişmedi. Kötü oynadığımızı düşünmüyorum özellikle de Bursaspor maçında. İkinci yardaki oyunumuzla oynarsak istediğimiz goller ve puanlar gelecek. Oyuncularıma da söyledim bu kariyerimde benim başıma ilk kez gelmiyor. Fenerbahçe’de ise bu kötü başlangıç ilk kez yaşanıyor. Hiçte iyi bir durum değil. Kendimizi geliştirmeliyiz. Ama her şeyi çok kötü gibi de görmemeliyiz. Olumsuz yapıda düşünen yapıda değilim" dedi.

"Kararlar almaya devam edeceğiz"
Kararlar aldıklarına dikkat çeken deneyimli teknik adam, "Aslında her hafta popüler olmayan bazı kararlar alıyoruz. Bu kararlar devam edecek. 24 kişilik kadromuz var sahaya sadece 11 kişi başlayabiliyor. Biz buraya 4 hafta önce geldik. Bu süreçte çok sayıda maç oynadık. Zamanımızın çoğunu oyun stilimizi hazırlamak yerine takımımızı maça hazırlamakla harcadık. Takımımız tabi ki daha iyi olmalı ve oyuncular bunu hissediyorlar. Tabi biraz da zaman meselesi var" ifadelerini kullandı.

"Tedavi yöntemi oyunculara güven"
Oyunculara güvenmeleri gerektiğini bir kez daha vurgulayan Hollandalı çalıştırıcı, "Aslında tedavimiz belli. Oyunculara güven vermek. İyi bir kadromuz var fiziksel olarak hiçbir şekilde bahane üretemeyiz. Bireysel yetenekleri kaliteyi sahaya yansıtmak mecburiyetindeyiz. Çalışmamızla yetenekleri birleştirmeliyiz. 1.5 saate golü atmak ve aynı zamanda daha önceki maçlarda yaptığımız saçma hataları yapmamalıyız ve golleri yememeliyiz. Güven kısmını hallettikten sonra fizik sadece günden güne iyi yöne gider" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan basın toplantısında tercüman krizi yaşandı. Tercüman kadın, Dirk Advocaat'ın açıklamalarını Ukraynaca'ya çevirirken, zorlanınca gülüşmelere neden oldu.

FENERBAHÇE-ZORYA LUHANSK MAÇI

Tarih: 15 Eylül 2016 Perşembe

Saat: 20.00

Kanal: Tivibuspor

Hakem: Istvan Kovacs 

Zorya Fenerbahçe maçı şifreli mi şifresiz mi ne zaman başlıyor saat kaçta? TRT'de mi oynanacak (Fener - Zorya)

Martin Skrtel: “Maça hazırız”

Sarı-lacivertli oyuncu Martin Skrtel ise, “Kesinlikle kolay maç olmayacak. Zorya Luhansk iyi işler yapan takım. Bizde bu turnuvaya iyi başlangıç yapmak istiyoruz. Maça hazırız ve iyi bir sonuç alabilmek için saha içinde her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Rakip hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını da ifade eden başarılı oyuncu, “Ligde şu ana kadar iyi işler çıkardıklarını biliyorum. Rakiple ilgili bilgileri teknik heyet bize aktaracak. Biz de sahaya çıkıp üstümüze düşeni yapmalıyız. Umarım çok sayıda taraftarımız burada olur. Desteklerini burada da hissederiz” diye konuştu.

Teknik Direktör Dick Advocaat tarafından belirlenen 19 kişilik kadroda şu isimler bulunuyor:

"Volkan Demirel, Fabiano Ribeiro, Ertuğrul Taşkıran, Simon Kjaer, Roman Petrovich Neustadter, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı, Şener Özbayraklı, Gregory van der Wiel, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Salih Uçan, Alper Potuk, Miroslav Stoch, Robin van Persie, Moussa Sow, Emmanuel Emenike."

Zorya Fenerbahçe maçı şifreli mi şifresiz mi ne zaman başlıyor saat kaçta? TRT'de mi oynanacak (Fener - Zorya)

FENERBAHÇE AVRUPA'DA MORAL ARIYOR

Süper Lig'de 3 haftada 1 puan alan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda oynayacağı Ukrayna ekibi Zorya'yı mağlup ederek moral bulmak istiyor.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda yarın TSİ 20.00’de Chernomorets Stadyumu’nda Ukrayna ekibi Zorya Luhansk ile karşı karşıya gelecek. Spor Toto Süper Lig’in ilk 3 haftasında 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik sonucunda 1 puan alan sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında moral bulmak istiyor.

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda Fransa’nın Monaco ekibini Kadıköy’de 2-0 mağlup etmesine rağmen deplasmanda 3-0 mağlup olan ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam eden Fenerbahçe, burada play-off'ta İsviçre’nin Grasshoppers ekibi ile eşleşti ve rakibini 3-0 ve 2-0’lık skorla yenerek gruplara kaldı.

33. randevu
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi gruplarında 2006-2007 sezonundan itibaren bugüne dek 32 karşılaşmaya çıktı. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 17 galibiyet çıkarırken, 6 kez rakiplerine mağlup oldu. 9 karşılaşmada ise yenişemedi.

Zorya ligde 3. sırada
Sarı-lacivertlilerin rakibi Zorya, geçtiğimiz sezonu Ukrayna Premier Ligi’nde 4. bitirdiği için bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ne direk gruplardan katıldı. Bu sezon ligde 7 maça çıkan Ukrayna ekibi, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi sonucunda topladığı 14 puanla 3. sırada bulunuyor.

Fener’in Ukrayna takımlarına şansı tutmuyor
Fenerbahçe, Ukrayna takımları ile bugüne kadar 6 kez karşılaştı. Sarı-lacivertliler bu maçlarda rakiplerini mağlup edemezken, 3’er mağlubiyet ve beraberlik aldı.
Zorya ile Fenerbahçe arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçını Romanya Futbol Federasyonu'ndan Istvan Kovacs yönetecek. Kovacs’ın yardımcılıklarını Ovidiu Artene ile Vasile Florin Marinescu yapacak. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine Furkan Fırat, Erhan Yaşaran, Hatice Senger Erdoğan, Levent Emre, Bayram Gülçiçek, Barış Gürsoy, Volkan Nurdağ ve Halime Eda Tandoğan atandı. Bakanlıkta açık bulunan Vergi Müfettişliklerine ise Sevil Toprak, Osman Neşet Tandoğan, Erol Cihan Dersinlioğlu ve yapılan yeterlilik sınavda başarı gösteren Vergi Müfettiş Yardımcıları Murat Dönmez, Güler Çelik, Harun Yartaş ve İbrahim Ayyıldız atandı. Atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 37’nci maddesi gereğince gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere ise 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Caner Atasever, Mahmut Kaynar ve Songül Afşar atandı. Tarım ve Orman Bakanlığında ayrıca 5’inci Bölge Müdürü Şahin Çılgın görevden alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığında ise açık olan Başmüfettişliklere 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Müfettişler Ercan Sarı, Atilla Özkan, Mustafa Yavuz Ülküm, Birol Baha Bağ, Burak Büyükkuzukıran, Fatih Tuna Tunasoylu, Enes Keten ve Emre İlhan atandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ise görevden alındı. Karar ile birlikte 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Müfettişliğine Yasin Zengin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Eşref İmamoğlu atandı. Karara göre 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aydoğan ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Enver Uzun ise görevden alındı.
Aksaray Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada Aksaray’da inşaat malzemesi deposunu soyan hırsızlar ile polis arasındaki kovalamaca film sahnelerini aratmadı. Elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar bir süre sonra motosikletin aküsünün bitmesiyle bu kez de yaya olarak kaçmaya başladı. Gecenin sessizliğini siren seslerine bıraktığı kovalamacada hırsız kardeşler yarım saat süren takip sonucu yakalanırken, nefes nefese kalan şüphelilerden biri yere yatırılıp ters kelepçe yapıldığı esnada polis memurlarına “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Olay, gece yarısı Tacin Mahallesi’nde bulunan bir inşaat malzemesi deposunda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, depodan oksijen bariyerli yerden ısıtma borusu çalan 2 hırsız, çaldıkları boru paketlerini beraberinde getirdikleri 3 tekerlekli elektrikli motosiklete yükledi. Hırsızlık esnasında çevrede bulunan bir vatandaş durumu fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarında bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede belirtilen adrese intikal eden ekipler 2 şahsı depodan hırsızlık yaparken suçüstü kıstırdı. Polisleri görünce neye uğradıklarını şaşıran 2 hırsız deponun duvarından atlayarak bahçe dışındaki boruları yükledikleri elektrikli motosiklete binerek kaçmaya başladı. Şahısların kaçması üzerine polis ekipleri telsizden anons ederek diğer ekiplere kaçış istikameti hakkında bilgi verdi. Ekiplerin hırsızların peşine düşmesiyle gecenin sessizliği siren sesleriyle yankılandı. Polis ve hırsızlar arasında yaşanan kovalamaca ise film sahnelerini aratmadı. Bir süre elektrikli motosikletle kaçan hırsızlar kaçarken çaldıkları boruları da motosikletin kasasından aşağıya attı. Polis ekiplerinin bölgeyi abluka aldığı kovalamacada motosikletin aküsünün bitmesi üzerine hırsızlar bu kez de motosikleti bırakıp yaya olarak kaçmaya başladı. Taşpazar Mahallesi’nde ara sokaklara ve apartmanların bahçesine girerek izlerini kaybettirmeye çalışan S.Ç. (21) ve U.Ç. (34) isimli 2 kardeş çok geçmeden yakalandı. Yüzüstü yere yatırılarak ters kelepçe yapılan nefes nefese kalan hırsızlardan S.Ç. ekiplerin ters kelepçe taktığı esnada “Kalbim var” diyerek yardım istedi. Yüzüstü yatırılarak kelepçelenen 2 kardeş gözaltına alınarak polis aracına bindirildi. Şahıslar sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine götürülürken çaldığı yaklaşık 150 bin TL değerindeki malzemeler sahibine teslim edildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.