Ihlas Haber Ajansı Ana Sayfası
Son Dakika :
8 Oca 2009, Perşembe
Servisler | Abonelik | Hakkımızda | İletişim | Sitene Son Dakika Ekle
Ayrach
Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Tüm Haberler
Dünya
Ekonomi
Spor
Politika
Kültür Sanat
Sağlık
Güncel
Magazin
Teknoloji
Asayiş
Çevre
Eğitim
Skip Navigation Links
Üye Giriş
Skip Navigation Links
Arşiv
Video Galerisi
Fotoğraf Galerisi
Gazete 1. Sayfaları
Hava Durumu
Manşetler
 

Ana Sayfa > Eğitim Önceki Haber    |     Sonraki Haber   
 
Köyde okudular Avrupa'ya gidiyorlar
Kars Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, 'Mesleki Eğitimde Staj' konulu proje ile 4 Avrupa ülkesine gitmeye hak kazandılar.
Köyde okudular Avrupa'ya gidiyorlar
KARS
21.11.2008 10:05:00

İlköğrenimlerini köylerinde tamamlayan Kars Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği (AB) Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) kapsamında hazırlanan 'Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri' programına 'Mesleki Eğitimde Staj' konulu proje ile katılarak başarılı bulundular ve 4 Avrupa ülkesine gitmeye hak kazandılar. 

Okul Müdürü Fevzi Yıldız ve projede büyük emeği bulunan Müdür Yardımcısı Hüsniye Yasavur ile birlikte dün Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş'ı ziyaret eden Kars Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri bugün de Avrupa ülkelerine hareket öncesinde Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'i ziyaret ettiler. 

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekinci, öğrencilerin Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda'ya gideceklerini ve buraları hem gezeceklerini hem de Türkiye'deki stajların Avrupa'da nasıl yapıldığını görüp karşılaştırma yapacaklarını söyledi. 

Okul Müdürü Fevzi Yıldız da, projenin üreticisinin kendileri olduğunu Manisa Saruhanlı Çok Programlı Lisesi'nin de proje ortağı olduğunu belirtti. Yıldız, "Türkiye'den toplam 259 projenin kabul edildiği programa katılmak bizi mutlu etti. Okulumuzdan 6 öğrenci ve 1 yönetici ve Manisa Saruhanlı Çok Programlı Lisesi'nden de 6 öğrenci ve 1 yönetici ile 23 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında Belçika'nın Maasmechelen kentinde olacağız. Daha sonra Fransa, Almanya ve Hollanda'ya geçeceğiz. Okulumuzda son sınıf öğrencileri işyerlerinde, bankalarda, kamu kuruluşlarında beceri eğitimi görüyorlar. Bizdeki uygulama ile Avrupa ülkelerindeki uygulama arasındaki farkı inceleyeceğiz" dedi.

ÜLKEMİZİN KALKINMASI SADECE MESLEKİ EĞİTİMLE OLACAKTIR 

Avrupa ülkelerinin kalkınmışlığının mesleki eğitime yüzde 80 daha ağırlık vermelerinden kaynaklandığını da ifade eden Yıldız, "Ne yazık ki bu oran bizde yüzde 20'yi ancak bulabiliyor. Ülkemizin kalkınmasının tek geleceği mesleki eğitimle olacaktır. Mesleki eğitime ağırlık verilmediği sürece ülkemiz kalkınmış olamaz. Biz gerçek olarak Avrupa ülkelerini incelemeye gidiyoruz. Diz üstü bilgisayarımızı götüreceğiz, dijital fotoğraf makinelerimizi de götüreceğiz ve büyük birikimlerle geri döneceğiz" diye
konuştu. 

Projenin yüzde 80'i gibi büyük bir bölümünde önemli görevler üstlenen Müdür Yardımcısı Hüsniye Yasavur, "Proje bütçemiz 22 bin euroydu. Bunun yüzde 80'ini aldık. Öğrencilerimize öğleden sonraları İngilizce kursu verdiriyoruz. Mümkün olduğunca hazır gitmeye ve donanımlı dönmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

11. sınıf öğrencisi Muhammet Ablak, Avrupa ülkelerine giderken nasıl bir yerle karşılaşacaklarını, oradaki öğrencilerin eğitimlerinin nasıl olduğunu merak ettiklerini kaydetti. Ablak, Avrupa gezilerinden donanımlı dönmeyi hedeflediklerini ve bunun için de gayret edeceklerini vurguladı. 

Vali Mehmet Ufuk Erden ise, şunları söyledi: 

"Mesleklerde eğitim mutlaka önemlidir. Orta öğretimde de mesleki eğitime ağırlık verilmesinde fayda var. Üniversiteye gidemeyen öğrenciler de meslek alanında hayatlarını devam ettireceklerdir. Öğrencilerimizin de staj konusunda Avrupa'da bazı ülkelerde bulunmaları onlara hem ufuk hem de vizyon kazandıracaktır. Böyle bir projenin okulumuza, öğrencilerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Güzel donanımlarla, bilgilerle ve tecrübelerle geri geleceksiniz. Şimdiden hayırlı yolculuklar dilmiyorum."
Öğretmen ve öğrenciler daha sonra Vali Erden'le birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Pazar günü yola çıkacak olan Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Avrupa ülkelerinde 15 kalacaklar. 

BEDİR ALTUNOK - KARS


 
 
 
 
        
Haberin Yorumları
 
   
Toplam Yorum [0]   Yorum Yaz
  
Bu haber için henüz hiçbir yorum yapılmamıştır.Bu habere ilk yorumu yapan siz olun
 
   Diğer Haberler

 
   En Son Eklenen Haberler 
     
 
   En Çok İzlenen Videolar

Fuhuş yapmayanı gömdüler!
 
Kamyon belediye otobüsünü biçti!
 
Efsane yeniden aday
 
İsrail'in yeni ölüm bombası!
 

 
   En Son Eklenen Videolar 
T Ronaldo ucuz kurtuldu

İzlenme Sayisi : 172 Eklenme Tarihi : 08.01.2009

T Bayan sürücü!

İzlenme Sayisi : 537 Eklenme Tarihi : 08.01.2009

T İşte suikast yapılmak istenen Ermeni

İzlenme Sayisi : 334 Eklenme Tarihi : 08.01.2009

T Eskişehir'de ilginç eylem

İzlenme Sayisi : 193 Eklenme Tarihi : 08.01.2009

T İnsan öldürmek bu kadar kolay mı?

İzlenme Sayisi : 504 Eklenme Tarihi : 08.01.2009

   Fotoğraf Galerisi
 
Taşımalı eğitim bu mu!
Batmanlı öğrencilerin tehlikeli yolculuğu...
    
Cimbom'a 4 dakika yetti
Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası’nda İzmir’de karşılaştığı Altay’ı son dakikalarda bulduğu gollerl...
    
Cimbom'a 4 dakika yetti
Galatasaray, Fortis Türkiye Kupası’nda İzmir’de karşılaştığı Altay’ı son dakikalarda bulduğu gollerl...
    
Kerbela matemi
Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1369. yıldönümü nedeni...



Any
Servisler | Abonelik | Hakkımızda | Prodüksiyon Hizmetleri
Yasal Uyarı | Insan Kaynakları | SDC | İletişim | Sitene Son Dakika Ekle | Açılış Sayfası Yap
(C) İhlas Haber Ajansı 1993-2008. Her Hakkı Saklıdır.

29 Ekim Cad. İhlas Medya Center, Medya Blok Kat:2 Yenibosna-İstanbul
Telefon: 0212 454 33 33 - Faks: 0212 454 33 35