Ihlas Haber Ajansı Ana Sayfası
Son Dakika :
8 Oca 2009, Perşembe
Servisler | Abonelik | Hakkımızda | İletişim | Sitene Son Dakika Ekle
Ayrach
Skip Navigation Links
Ana Sayfa
Tüm Haberler
Dünya
Ekonomi
Spor
Politika
Kültür Sanat
Sağlık
Güncel
Magazin
Teknoloji
Asayiş
Çevre
Eğitim
Skip Navigation Links
Üye Giriş
Skip Navigation Links
Arşiv
Video Galerisi
Fotoğraf Galerisi
Gazete 1. Sayfaları
Hava Durumu
Manşetler
 

Ana Sayfa > Güncel Önceki Haber    |     Sonraki Haber   
 
Maket helikopterle kumandalı çekim
Havadan çekimlerin artık daha basit ve az maliyetli olacağını söyleyen mucit tarafından helikopterin tanıtımı yapıldı.
Maket helikopterle kumandalı çekim
AYDIN
01.12.2008 18:30:51

Nazilli üzerinde uçan helikopterin esrarı çözüldü. Havadan kuşbakışı çekim yapan cismin uzaktan kumandalı bir model helikoptere ait olduğu öğrenildi. Havadan çekimlerin artık daha basit ve az maliyetli olacağını söyleyen mucit tarafından helikopterin bir de tanıtımı yapıldı.

Nazillili olduğu öğrenilen mucit Asil Bayav, uzun süreden beri altyapısını oluşturmak için uğraş verdiği çalışmaların sonunda Kuşadası ve Nazilli’de model helikopterle havadan fotoğraf ve video deneme çekimlerine başladığını belirtti.

İnsanların büyük bir merakla izledikleri ve ilgi odağı olan helikopterin kendisine ait olduğunu ve yaklaşık 2 yıldır bu sistemle ilgili çalışma yürüttüğünü ifade eden sistemin sahibi Asil Bayav “Sistem; bir pilot, bir kamera operatörü olmak üzere iki kişi tarafından kontrol ediliyor. 5 kg taşıma kapasitesine sahip helikopter ile uzaktan kumanda yardımıyla yüksek kalitede fotoğraf ve video çekimi yapılabiliyor. Helikopterin üzerinde bulunan kamera ya da fotoğraf makinesi, 180 derece sağa sola ve 90 derece dik açı ile zoom özelliğini de kullanıp görüntü alıyoruz. Kameradan gelen görüntü, eş zamanlı olarak kamera operatörünün kumandasında bulunan TV ekranına yansıyor. Ve bu şekilde istenilen bölgenin görüntülerinin en net şekilde çekilebiliyor. Önümüzdeki aylarda resmen faaliyete geçecek olan ‘kuşbakışı’ isimli firmamız diğer hava araçlarına göre daha güvenli, daha net görüntü kalitesinde ve daha alçak irtifadan çekim yapabileceğiz. Bu sistem; emlakçılar, barajlar, inşaat firmaları, belediyeler ve akla gelebilecek tüm havadan çekimlerde kullanılabilecektir” dedi.

Asil Bayav, helikopterlerinin model olmasının yanında uçuş sırasında pervanenin çok yüksek devirli dönmesi nedeniyle çok dikkatli olunması gerektiğini de belirtti.

ALİ SOYDEMİR - AYDIN


 
 
 
 
        
Haberin Yorumları
 
   
Toplam Yorum [0]   Yorum Yaz
  
Bu haber için henüz hiçbir yorum yapılmamıştır.Bu habere ilk yorumu yapan siz olun
 
   Diğer Haberler

 
   En Son Eklenen Haberler 
     
 
   En Çok İzlenen Videolar

Fuhuş yapmayanı gömdüler!
 
Kamyon belediye otobüsünü biçti!
 
Efsane yeniden aday
 
İsrail'in yeni ölüm bombası!
 

 
   En Son Eklenen Videolar 
T Ronaldo ucuz kurtuldu

İzlenme Sayisi : 124 Eklenme Tarihi : 08.01.2009

T Bayan sürücü!

İzlenme Sayisi : 468 Eklenme Tarihi : 08.01.2009

T İşte suikast yapılmak istenen Ermeni

İzlenme Sayisi : 292 Eklenme Tarihi : 08.01.2009

T Eskişehir'de ilginç eylem

İzlenme Sayisi : 175 Eklenme Tarihi : 08.01.2009

T İnsan öldürmek bu kadar kolay mı?

İzlenme Sayisi : 445 Eklenme Tarihi : 08.01.2009

   Fotoğraf Galerisi
 
Emre Belözoğlu evlendi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun düğününde nikah şahitliği yaptı....
    
Fotoğraflarla 2008
İHA objektiflerinden Türkiye'de 2008 yılının en önemli anları ...
    
Türkiye beyaza büründü
Geceden itibaren devam eden kar yağışı, yurt genelinde ilginç görüntülere neden oldu....
    
İmralı canavarı yakalandı
İmralı açıklarında dev köpekbalığı yakalandı...



Any
Servisler | Abonelik | Hakkımızda | Prodüksiyon Hizmetleri
Yasal Uyarı | Insan Kaynakları | SDC | İletişim | Sitene Son Dakika Ekle | Açılış Sayfası Yap
(C) İhlas Haber Ajansı 1993-2008. Her Hakkı Saklıdır.

29 Ekim Cad. İhlas Medya Center, Medya Blok Kat:2 Yenibosna-İstanbul
Telefon: 0212 454 33 33 - Faks: 0212 454 33 35