Convention Center'da gerçekleştirilen açılış kokteyline kırmızı halıda yürüyerek gelen ünlüler, birbirinden şık kıyafetlerle, kendilerini görmeye gelen vatandaşları selamladı. Kırmızı halıdan geçen sanatçılar arasında vatandaşlardan en yoğun ilgiyi geçmiş yıllarda dünya güzellik yarışmasında birinci seçilen Azra Akın gördü.
Festival kapsamında Talya Otel'de düzenlenen kokteylin ardından ünlüler kortej halinde halkı selamladı. Üstü açık spor arabalara binen sinema ve dizi yıldızlarına caddelere dökülen binlerce Antalyalı büyük ilgi gösterdi. Ünlüler ile fotoğraf çektiren Antalyalılar ünlülere dokunmak için adeta birbirleriyle yarıştı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından su gösterisini izleyen ünlüler su perdesinden gelen sular nedeniyle de zaman zaman zor anlar yaşadılar. Talya Oteli önünde başlayan kortej geçişi açılış programının yapılacağı Cam Piramit'te sona erdi.
Antalya Altın Portakal Festivali'nin Türk sineması için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten ünlü sanatçı Selda Alkor, "Genç sanatçılar umarız bu festivalin değerini bilirler. Altın Portakal Türk sinemasının vazgeçilmez bir festivalidir. Bu sene çok görkemli geçiyor" dedi.
SÜLEYMAN ELÇİN / ANTALYA