AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada bugünkü bir gazetede, dün yapılan MYKK toplantısının içeriğine ilişkin uydurma bir haberin yer aldığı bildirildi.
Açıklamada, haberde Başbakan Erdoğan'a atfedilen tırnak içi ifadelerin asılsız ve gerçek dışı olduğu belirtildi.
Bugünkü başka bazı gazetelerde de MKYK toplantısının içeriğine dair haberlerin, doğruluğu soruşturulmadan yayınlandığının görüldüğü kaydedilen açıklamada, bu haberlerde de gerçek dışı ve çarpıtılmış unsurların yer aldığı vurgulandı.
Açıklamada, "İçinden geçtiğimiz hassas süreçte doğrulatılmamış bilgilerin kamuoyumuzu yanlış yönlendirerek kurumlarımızı haksız yere yıpratacağını hatırlatıyor, basın mensuplarını meslek ahlak ilkeleri doğrultusunda sorumlu davranmaya davet ediyoruz" denildi