Demokratik Toplum Partisi Didim Ilçe Teskilati önderliginde 21 Mart Nevruz günü dolayisiyla bir kutlama programi düzenlendi. Her yil 21 Mart'ta kutlanan ve baharin müjdesini veren Nevruz Bayrami'nda Nevruz atesi yakilarak atesin basinda halaylar çekildi. DTP Didim Ilçe Teskilati'nin düzenledigi kutlamalar ilk olarak konusmalarla basladi.
Eski top sahasi mevkii olarak adlandirilan yerdeki kutlamalarda ilk sözü DTP Didim Ilçe Baskani Fettah Süvariogullari yapti. Süvariogullari "Bugün insanlari umutlandiran bir tablo çizdiniz. Bu haykiris bu ses iktidara yakin oldugumuzun sesidir" derken konusmasinda CHP Adayi Kamaci ile AKP Adayi Yildirim'a da yüklendi. Süvariogullari "CHP adayi Kamaci 3 bin kisiyi çalistiracagim diyor, ey arkadas sen 500 kisinin maasini veremiyorsun, 3 bin kisiyi nasil çalistiracaksin. Diger yandan da AKP adayi Yildirim 6
adet klasörle dolasiyor, 6 bin kisiye is sözü varmis. Sen nerden bulacaksin isi" diyerek elestirdi.
DTP Didim Belediye Baskani Mehmet Demirel "Çagdas ülkemizde çok aci günler yasadik. Insanlarimiz bedel ödedi. Artik buna dur demenin zamani geldi. 20 yil önce ilk Nevruz kutlandi. Bu Nevruz atesine ilk ben de katildim. Ben halende devam ediyorum. 20 yildan da bu yana bu ates devam ediyor. Bu gününüzü yürekten kutluyorum" diye konustu.
Konusmalarin ardindan Nevruz Atesi yakilirken söylenen Kürtçe sarkilar esliginde halaylar çekildi.