YEREL HABERLER - 11 Ekim 2016 Salı 10:48

Durankaya’da bin kişilik taziye evi açıldı

A
A
A
Durankaya’da bin kişilik taziye evi açıldı

Hakkari’nin Durankaya beldesinin Gürbüz Mahallesinde 300 metrekare üzerinde yapılan tam donanımlı bin kişilik taziye evine Gazeteci Abdurrahman Keskin’in adı verildi.
Durankay beldesi Gürbüz Mahallesinde 2015 yılında 300 metrekare üzerinde yapımına başlanan iki katlı bin kişilik taziye evi hizmete girdi. 5 yerleşim yerini kapsayan taziye evinin faaliyete girmesi belde sakinlerini sevindirdi. Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, belde sakinlerinin hizmetin en iyisine layık olduğunu söyledi. Belediyenin maddi imkansızlıklarına rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Keskin, hizmet için seçildiklerini belirtti. Keskin; “Bölgemizin örf ve adetleri gereği taziyelerdeki yoğunluk bütün halkımızın malumudur. Nüfusun artmasıyla beraber taziyelerin evde kabul edilmesi artık pekte mümkün görünmüyor. Hal böyleyken yüzlerce insanımızın bir arada oturabileceği ve 3 gün devam eden taziyelerimizde sıkıntıların yaşanmaması için büyük taziye evlerine ihtiyaç duyulmaktaydı. Durankaya beldesinde dağınık bir yerleşme söz konusu olduğu için beldenin bir kaç noktasında taziye evi yapımı başlatıldı. Halk tarafından yapılan cami ve taziye evlerine de büyük destekler verdi. Bu çalışmaların ürünü olan ve Gürbüz Mahallesinde 5 yerleşim yerini kapsayan bir taziye evi yapıldı. Yapımına 2015 yılında başlanan taziye evi gelirleri kısıtlı ve bütçe sıkıntısı çeken belediye için her ne kadar zor bir iş olsa da, halk için büyük bir sıkıntı haline gelen bu durumun çözümü için büyük fedakarlıklar yapıldı. 300 metrekare üzerinde yapılan taziye evi 2 katlı olup ve bin kişilik kapasiteye sahip tam donanımlıdır. Taziye evinin alt katında cenaze yıkama yeri, yemekhane, üst katında Kur’an kursu ve misafirler için oturma salonu bulunmaktadır. Her kat için ayrı ayrı WC’ler ve mutfaklar olacak şekilde yapılmıştır” dedi.
Durankaya beldesi sakinleri ise, bu projenin hayata geçirilmesinde Başkan Fatih Keskin ve belediye ekibinin önemli çalışmaları olduğunu belirttiler.
Belde sakinlerinden Musa ve Mustafa Tatlı, Ali Kaplan ve Seyfi Tatlı ise, “Belediyenin bütçesi ve daha önce ki dönemler de çokta kayda değer hizmetlerin yapılmadığı göz önüne getirilince Durankaya beldesi için çok büyük bir hizmet olduğu aşikardır” dediler.
Gürbüz Mahallesinde yapılan 2 katlı taziye evine, 13 Ocak 2013’te vefat eden Gazeteci ve Hakkari Belediyesi Eski Başkanı Abdurrahman Keskin’in adı verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.