YEREL HABERLER - 18 Ağustos 2016 Perşembe 12:13

’Hakkari il kalsın’ nöbeti

A
A
A
’Hakkari il kalsın’ nöbeti

Hakkari’nin il statüsünden çıkarılmasına yönelik başlayan eylemler kapsamında ’Hakkari il kalsın’ nöbeti başlatıldı.
Hakkari’nin il statüsünden düşürülerek ilçe yapılmasını öngören ve TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen tasarıya yönelik protestolar sürerken, vatandaşlar bu kez de bir ara sokağı trafiğe kapatıp Hakkari’nin il kalması için nöbet başlattı. Dün akşam saatlerinde HATSO önünde bir araya gelen Hakkari İl Olsun Koordinasyonu üyeleri, önce Bulvar Caddesi üzerinde davul zurna eşliğinde yürüyüş yaptı. Ardından aynı cadde üzerinde bulunan Özdemirler Sokağı’nın girişine ’Hakkari il kalsın’ pankartı asıp sokakta nöbet tutmaya başladı.
Eylem ile ilgili kısa bir açıklama yapan Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, Hakkari’nin il statüsünden çıkarılması için Ankara’da girişimlerde bulunan heyete destek vermek için bu eylemi başlattıklarını söyledi. Hakkari’nin il kalması için eylemlerinin devam edeceğini belirten Şen, "Hakkari ilinin bu hakkı geri verilene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Darbe girişimine karşı Türkiye’nin bütün illerinde yaşayan halklar nasıl ki darbeyi engelleyip darbecilere karşı nöbet eylemi başlattıysa bizler de bugün Hakkari’mizin il kalması için nöbet eylemini başlatıyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından şarkılar seslendirildi, slayt gösterimi eşliğinde Hakkari’nin tarihi anlatıldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği eylem, gece 00.00’a kadar devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."