YEREL HABERLER - 18 Mart 2017 Cumartesi 13:24

Hakkari’de Çanakkale ruhu yeniden canlandırıldı

A
A
A
Hakkari’de Çanakkale ruhu yeniden canlandırıldı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle, Hakkari’de düzenlenen program büyük ilgi gördü.


Sabah saat 09.00’da Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program daha sonra İl Kültür Merkezinde devam etti. Programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Eşi Dr. Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Vali yardımcıları, kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardında şiirleri okuması, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Çanakkale’de bir mevzi” adlı tiyatro gösterisi, ‘1915 Çanakkale’ adlı sinevizyon sunumu, öğrenciler tarafından hazırlanan ’18 Mart Çanakkale’ adlı oratoryo ve okul korosu sahne aldı. 15 Temmuz darbesi ile ilgili sinevizyon gösterimi ise salondakileri duygulandırdı. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindekiler sahneye çıkarak, öğretmen ve öğrencileri göstermiş olduğu üstün performanstan dolayı kutlayarak birlikte hatıra fotoğrafı çektiler. Vali ve beraberindekiler daha sonra Atatürk Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle açılan resim sergisini dolaştılar.


(FT)



- Hakkari’de Çanakkale şehitleri için dua edildi



(Fotoğraflı)



Feyzullah Taş


HAKKARİ (İHA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında Hakkari İ l Müftülüğü şehitlerin ruhuna dualar okutarak vatandaşlara ikramlarda bulundu.


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Hakkari İl Müftülüğü tarafından H. Sait Camiinde şehitler için dualar okundu. Programa İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonrasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sefa et lokantası tarafından vatandaşlara çorba ikramı yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir