YEREL HABERLER - 24 Temmuz 2016 Pazar 12:43

Hakkari’de demokrasi nöbeti devam ediyor

A
A
A
Hakkari’de demokrasi nöbeti devam ediyor

Hakkari’de demokrasi nöbetine katılanlar, darbe girişimi gecesinde şehit düşenler için mevlit okuttu.
Valilik binası önünde saat 20.00’de AK Parti öncülüğünde devam eden demokrasi nöbetine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, STK temsilcileri, avukatlar, kurum amirleri ve binlerce vatandaş katıldı. Programa katılan 5 bin kişi demokrasi nöbetinde sık sık tekbirler getirilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atıldı.
Demokrasi nöbetine eşi Funda Toprak ve kızlarıyla katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, burada toplanan vatandaşlara hitap etti. Konuşmasının başında demokrasiye sahip çıkanlara teşekkür eden Vali Toprak, "Bu millet böyle sağlam durdukça hiçbir hainin önünde asla eğilmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu daveti emir kabul edip ilk geceden beridir meydanları doldurduğunuz için devletim ve Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Demokratik kurum ve kuralların işlenmesi, anayasal düzenin korunması için alınan OHAL kararı hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Toprak, “Devletimiz bir karar aldı. Bu da tamamen halkımızın menfaatine bir düzenlemedir. Valilerin yetkileri de genişletildi. Siz halkımızın menfaati gözetilerek daha huzur ve güven içinde olmanız için bu yetkiler kullanılacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu tamamen halkımızın menfaatine bir düzenlemedir. O yetkiler de Allah’ın izniyle o şekilde kullanılacaktır. Bu kutsal demokrasi nöbetini Sayın Cumhurbaşkanımızdan ikinci bir emir gelene kadar aynı şekilde devam ettirmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.
Vali Toprak, konuşmasının ardından beraberindekilerle halkın arasına girerek fotoğraf çektirdi.
Hakkari Valiliği bahçesinde demokrasi nöbeti tutan 5 bin kişiye Memur-Sen Hakkari Şubesi tarafından yöresel yemek ikramı yapıldı. Darbe girişimi sırasında şehit düşenler için de mevlit okutuldu, dualar edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir