YEREL HABERLER - 06 Eylül 2016 Salı 22:27

Hakkari’de öğretmenler yemekte bir araya geldi

A
A
A
Hakkari’de öğretmenler yemekte bir araya geldi

Hakkari’de 2016 Şubat döneminde atanan öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen yemeğe Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, şube müdürleri, öğretmenler ve aileleri katıldı. Yemekte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, il merkezine 99, Yüksekova’ya 134, Şemdinli’ye 119 ve Çukurca ilçesine 15 olmak üzere toplam 367 öğretmenin Şubat 2016 yılında atamasının yapıldığını söyledi. Durgun, "Ülkemizin çok farklı yerlerinde adaylık eğitimlerini devam ettiren ve Anadolu’da çok kültürlü kaynakların eğitime yansımaları başlığı adı altındaki son halkası olan ve ilimizdeki son 8 günlük eğitime tabi olan öğretmenlerdir. Aynı zamanda ilimizde merkezde 461, Yüksekova’da 465, Şemdinli’de 333 ve Çukurca ilçesinde 71 olmak üzere bugün itibarı ile bin 330 civarında öğretmen ihtiyacımız bulunmaktadır. Daha önce özür hakkı olup ta bir şekilde tayini çıkmayanların tekrar değerlendirmesini göz önünde bulundurduğumuzda takriben bin 500’e yakın, yüzde 30’un üzerinde ihtiyacı ile eğitim ve öğretime başlayacağız. Ancak bakanlığımızın 15 bin öğretmen ataması ile ilgili ilimize ayırmış olduğu kontenjanın henüz belirlenmemiş olması, bu sayının da ilimizde ciddi oranda öğretmen atamasını bekliyoruz. İnşallah bu atamalarla birlikte eğitim ve öğretimi hasarsız ve sorunsuz bir şekilde atlatacağımızın umudunu taşıyoruz” dedi.
Vali Toprak ise, "Öğretmenlik mesleği ile ilgili herkesin her ortamda söyleyeceği çok şey vardır. Çünkü herkes öğrenci olmuş ve öğretmeni olmuştur. Hafızasında yer edinen çok özel öğretmenler olmuştur, benim için ve sizin için de öyledir" diye konuştu.
Vali Toprak, ”Ben öncelikle böyle bir kutsal mesleği seçtiğiniz için ve bu mesleğin gerektirdiği sınavları başarı geçerek hepinizi tebrik etmek istiyorum. Ayrıca Hakkari gibi kim ne dese desin Türkiye’nin en güzel, en güzide köşelerinden birine gelmenizde bence sizler için hayatınız boyunca taşıyacağınız çok önemli bir tecrübe olacaktır. Ben birçok kişi tanıyorum ki şuanda emekli albay, general, genel müdür ve tanışmış olduğumuz birçok kişi okul hayatında babasının memur olması vesilesi veya başka sebeplerle burada bulunmuş ve yaşamış, üzerinden 50-60 yıl geçmesine rağmen halen heyecanla buradaki anılarını aktarıyor. Sizler de 2016 yılının Eylül ayında böyle bir hayatın getirmiş olduğu gerçekle karşılaştınız. Hakkari hayatınız başlamakla beraber okulların açılması ile birlikte meslek hayatınıza ve yetiştirmekle mükellef olduğunuz öğrencilerinizle buluşmanıza vesile olacak” dedi.
Vali Toprak öğretmenlere tavsiyelerde bulundu
Vali Toprak, "Örnek vatandaşlar, vatanına, milletine bağlı, ahlaklı, dürüst, karşısındakinin hakkına hukukuna riayet eden, nazik, hoşgörülü insanları yetiştirmek adına teslim aldığınız bu çocuklar üzerinde çok büyük etkiniz ve emeğiniz olacaktır. Bunu hiçbir zaman unutmamanızı sizden rica ediyorum. Siz sadece ekmek parası için gelip bir meslek icra etmeyeceksiniz. Bunu sizlere buradan iletiyorum. Zaten sizde bunun bilincindesiniz. Onun için bu duyarlılık ve hassasiyeti ve bu heyecanı hiçbir zaman kaybetmeyin. Sadece aybaşında maaş alıp, mesaiye gelip gidelim şeklinde bir göreve başlamadınız. Herkesin izlediği, herkesin sizi takip ettiği ve bilakis öğrencilerinizin takip ettiği bir göreve başladınız. Sizin yaptığınız bir yanlış hareket birçok öğrenciye kötü örnek olacaktır. Tam tersi güzel bir hareket onlara hayat boyunca rehberlik yapacaktır” şeklinde konuştu.
"Misafirperver Hakkarililer için sizler birer elçi olacaksınız" diyen Vali Toprak, ”Hakkari halkı misafirperverdir. Herkes gelip burada rahatlıkla görevini yapabilir. Hakkari’nin tanınması için sizler burada birer elçi olacaksınız. Buranın doğru algılanmasına sebep olacaksınız. Yeni göreviniz hayırlı olsun” diyerek sözlerine son verdi.
Vali Toprak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeleri öğretmenlere takdim etti. Yaklaşık 450 kişinin katıldığı yemekte öğretmenlere kavurma, pilav ve tatlı ikram edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.