YEREL HABERLER - 15 Temmuz 2016 Cuma 08:09

Hakkari’nin yöresel kıyafeti gelinlik oldu

A
A
A
Hakkari’nin yöresel kıyafeti gelinlik oldu

Hakkari’de yıllardır gelinlik sektöründe hizmet veren çizimci ve tasarımcı Celal Aydın, yöresel düğün kıyafetlerini gelinliğe dönüştürerek Türkiye’deki ünlü katalog sayfalarına yerleştirmeyi başardı.
Düğün sezonun açılmasıyla birlikte gelin ve damatların uğrak yerlerinden birisi de gelinlikçiler. 16 yıldır gelinlik sektöründe çalışan çizimci ve tasarımcı Celal Aydın, Hakkari’nin yöresel düğün elbiselerinden tasarladığı gelinlikleri, ünlü gelinlik katalog sayfalarına yerleştirmeyi başardı. Bir ilke imza atan genç çizimci ve tasarımcı Celal Aydın, iş yerine gelen gelin adaylarının zevkine göre karakalem çalışması ile gelinlik tasarlıyor.
Hakkari’nin yöresel kıyafetlerini Türkiye’deki sayılı gelinlik kataloglarına taşıyan çizimci ve tasarımcı Celal Aydın, “Hakkari’nin yöresel kıyafetlerini yeniden tasarlayarak Türkiye’nin birçok ilinde satılabilecek bir forma getirdim. Türkiye’de ilk defa bir gelinlik kataloguna yöresel elbisemizden diktiğimiz gelinliği satışa sunduk. Yöresel kıyafetlerimize İzmir ve İstanbul gibi büyük şehirlerden bile sipariş alıyoruz. Bu ürünlerimiz Hürrem ve bindallı dedikleri ürünler kadar satış yaptı. Bu sene yeni bir model tasarlamayı düşünüyoruz. Yıllardır burada tasarladığımız ve çizdiğimiz gelinliklerimizle gelin adaylarının zevkine de hitap etmeye çalışıyoruz. Buraya gelen gelin adaylarına karakalem çalışmamla istedikleri gelinlik tasarımını çiziyorum ve ardından dikimini yapıyorum. Bazen gelinlerin istediği bir çizimle yeni modeller de elde ediyorum” dedi.
Eylül ayında dünya evine girecek olan Uğur Duman ve nişanlısı Nimet Çiftçi de gelinlik tasarım merkezine gelerek yöresel gelinlik siparişi verdi. Burada konuşan damat adayı Uğur Duman, “Eylül ayında kısmetse düğünümüz olacak. Nişanlımla gelinlik bakmaya geldik. Nişanlım Avrupa modeli gelinlik giymeyi istemiyordu. Bizde yöresel gelinlik dikildiğini, hatta kataloglarda yer aldığını duyduk. Klasik normal gelinlik yerine böylesi kendi kültürümüzden uyarlanmış gelinliği almaya karar verdik. Güzel bir tasarım olmuş. Yeni gelinlere de tavsiye ediyorum. En azından kendi kültürümüze ve kendi örf adetlerimize göre tasarlanmış” diye konuştu.
Gelin adayı Nimet Çiftçi ise, yöresel gelinliği çok beğendiğini, düğününde beyaz gelinlik giymeyi düşünmediği için de böyle bir tasarım aradığını belirterek, yöresel gelinlikten bir tane sipariş ettiğini ve kısmet olursa düğününde giyeceğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Şişli’de de törenle ve özel etkinliklerle kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın koltuğunu devrettiği Halide Edip Adıvar İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Doğa İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Halide Edip Adıvar İlkokulu öğrencileri saat 10.30’da Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Şahan, koltuğunu Doğa İçli’ye devretti. Ziyarette, 3’üncü sınıf öğrencisi olan Doğa İçli, Yağız Eren Balaban ve Kıvanç Üvez, Başkan Şahan’a çiçek takdim etti. Şahan, koltuğunu 9 yaşındaki Doğa İçli’ye bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. Programın sonunda hatıra fotoğrafının ardından ziyarete gelen öğrencilere Başkan Şahan tarafından hediye verildi. Maçka Sanat Parkı’nda tören Resul Emrah Şahan, Maçka Sanat Parkı’nda düzenlenen resmi törene de katıldı. Törende Şahan’ın yanı sıra Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve ilçedeki kamuya ait kurum ve kuruluşların müdürleri de hazır bulundu. Başkan Şahan, daha sonra Şişli Selahattin Eyyubi Ortaokulu’nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı. Çocuklar doyasıya eğlendi Öte yandan Şişli Belediyesi’nce Maçka Parkı’nda ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde “Çocuk Şenliği” programı ile birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Bilim ve deney gösterileri, dans, müzik ve okul gösterileri, sihirbazlık gösterileri, bubble şov gibi etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın da çocuklara eşlik etmesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı.