ASAYİŞ - 29 Temmuz 2017 Cumartesi 15:40

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Sınır boylarından ve buralardan Mehmetçiğimiz kuş uçurtmamaya çalışıyor”

A
A
A
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Sınır boylarından ve buralardan Mehmetçiğimiz kuş uçurtmamaya çalışıyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yapımı süren Dağlıca-Çukurca yolunda incelemelerde bulunarak, “Bu yol, buradaki terörle mücadele kadar önemli bir adım ve önemli bir parçasıdır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yapımı süren Dağlıca-Çukurca yolunda incelemelerde bulunarak, “Bu yol, buradaki terörle mücadele kadar önemli bir adım ve önemli bir parçasıdır” dedi.


Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanı Selami Türker ile birlikte özel uçakla Yüksekova Selahaddin Eyyubî Havalimanına gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkâri Vali Vekili Bekir Abacı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu tarafından karşılandı. Çocuklar tarafından çiçekle karşılanan Bakanı Soylu, beraberindekilerle helikopterle Çukurca ilçesindeki Dağbaşı Üs Bölgesine giderek yapımını süren Dağlıca-Çukurca yolunda incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu; sınır boyunda kahraman Mehmetçik, komutanlar ve güvenlik kuvvetleriyle bir arada olmak için geldiklerini söyledi. Soylu, "Ama esas sebebimiz, özellikle bu içinde bulunduğumuz alan terör örgütünün yıllarca burada güvenlik kuvvetlerimize bu alanı bırakmamak için bir şekilde mücadele ettiği yerler. Allah’a hamdolsun, özellikle komutanlarımız bölgenin nasıl alındığını, burada devletin ve milletin hâkimiyetinin nasıl kurulduğunu gösterdiler" dedi.


Yolun bitmesinin terör örgütünün bağını keseceğini dile getiren Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Burada bir adım daha var. O adım şu; bunun için özellikle Ulaştırma Bakanlığımız ve bölge çok iyi çalışıyor. Özellikle şu yolun yapılmasının ne aşamada olduğunu görmek için geldik. Bu yol, buradaki terörle mücadele kadar önemli bir adım ve önemli bir parçasıdır. Özellikle çok teşekkür ediyoruz. Çok kısa bir zaman içinde uzun zamandır yapılamayan bir yolun 11 kilometresi şu anda bitmiş durumda. Şimdi Ulaştırma Bakanımız ile biraz önce buradan telefonla konuştuk. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Geriye 16 kilometremiz kaldı. Burası Çukurca yolu. Dağlıca-Çukurca yolunun toplam 26-27 kilometresinin bitmesi demek, buralarda hem bizim intikalimizin hem lojistiğimizin sağlanması, hem de terör örgütünün buralarla olan bağının tamamen kesilmesi anlamına gelir ki bu yolla ilgili bu mesafenin alınmasını da son derece sevindirici buluyoruz."


Bakanı soylu, geriye kalan 16 kilometrelik yolun da çok yakın zamanda bitirileceğine inandığını ifade etti.



"Herkesin moralini çok yüksek görüyoruz"


Bölgede herkesin işinin başında olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, "Çünkü burada herkes bu işin başında. Terör örgütü çok doğal olarak bu yolların yaptırılmaması için çaba sarf ediyor. Çünkü ciddi bir şekilde mevzi kaybediyor. Bu görünen dağların tamamında şu anda Allah’a şükürler olsun ki bir taraftan askerimiz, bir taraftan jandarmamız, polisimiz, özel harekâtımız, korucularımız, hep birlikte ciddi bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Sınır boylarından ve buralardan Mehmetçiğimiz kuş uçurtmamaya çalışıyor ve mümkün olduğunca da daraltıyor. Bu tabloyu biz geçen sene geldiğimizde çok arzu ediyorduk, bu yolun bu istikamette oluşmasını. Terörle mücadelede aldığımız mesafe kadar bu gelişmelerde de aldığımız mesafeyi önemsiyoruz. Herkesin moralini çok yüksek görüyoruz Allah’a şükürler olsun" ifadelerini kullandı.



"Şehitler Tepesi boş değil"


Bakan Soylu, bölgedeki Kaletepe’de geçen sene terör örgütüne karşı büyük mücadele verildiğini anımsatarak, "Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ‘şehitler tepesi boş değil.’ İşte bu toprakta hem ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için hem de hürriyetimizin ve birliğimizin bu ülkede devam edebilmesi için fedayı can edenler, yani sadece yattıkları yer değil aslında, sadece aramızda olmaları değil, şehitler tepelerinde ortaya koydukları kahramanlık ve üstün mücadele bizim burada rahat adım atmamızı ve rahat tedbir almamızı sağlıyor. Minnettarız, Allah razı olsun" şeklinde konuştu.


Bölgedeki en önemli meselelerden birinin yolun devamının sağlanması olduğunu aktaran Soylu, bunun için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına, karayollarına, müteahhitlere, yolun güvenliğini alan ve bunu sağlayan tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti.


Bakan Soylu ve beraberindekiler, daha sonra Şırnak’a geçtiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.