YEREL HABERLER - 14 Ağustos 2016 Pazar 11:35

İlçe statüsü istemeyen Hakkarililer, 10 otobüsle Ankara’ya gidecek

A
A
A
İlçe statüsü istemeyen Hakkarililer, 10 otobüsle Ankara’ya gidecek

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin ilçe statüsüne dönüşmesiyle ilgili meclise sunulan yasa tasarına karşı Hakkari halkı, Ankara’da eylem yapma kararı aldı.
Hakkari’de 2 Ağustos tarihinden beri çeşitli eylem ve etkinliklere rağmen seslerini duyuramayan Hakkarililer, salı günü TBMM Genel Kuruluna gelecek olan torba yasasına karşı bu kez Ankara’da eylem yapma kararı aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’nda kabul edilen Hakkari’nin il statüsünden düşürülerek isminin Cölemerik olarak değiştirilmesi sürecini Ankara’dan takip eden Hakkari İl Kalsın Komisyonu üyeleri, kente dönerek Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’nın (HATSO) konferans salonunda esnaf ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıda söz alan komisyon üyesi Yüksek Mimar Cemal Erip, mecliste grubu bulunan dört siyasi partiyi ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretler sırasında siyasi partilerin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirterek, hepsine teşekkür etti. Erip, "Görüştüğümüz parti yetkilileri Hakkari’nin ilçe yapılması konusuna karşı çıkıyorlar. Ancak AK Partililer bize hak vermekle birlikte hiçbir şey yapmadan susuyorlar" dedi.
"Ankara’ya 10 otobüsle gideceğiz"
Tasarının salı günü meclise geleceğini hatırlatan Erip, “Hakkari ve Şırnak ile ilgili maddeler muhtemelen cuma gününe kalabilir. Bu kararın önüne geçebilmek için bir an önce çok kitlesel bir şekilde Ankara’ya gidip sesimizi duyurmamız lazım. Bunun için sizden destek istiyoruz. Ankara ve civarında bulunan Hakkarililer ile dostları bize her türlü desteği veriyorlar. Ama bizim buradan da 10 otobüsle yola çıkıp kararı Ankara’da protesto etmemiz gerekir. Bu nedenle gelebilecek olan herkesi destek vermeye bekliyoruz” diye konuştu.
Çallı ve Erip’in yaptıkları bilgilendirmelerin ardından toplantıda söz alan esnaf ve iş adamları da, salı günü Hakkari’den Ankara’ya 10 otobüsle gitme kararı aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Denizlililer için sahne aldı Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel hazırladığı programlar kapsamında CSO Film Müzikleri Konseri düzenledi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları coşkulu bir şekilde sürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Film Müzikleri Konseri düzenlendi. Etkinliğe Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Marım, davetliler ve binlerce Denizlili katıldı. Dünyaca ünlü birçok film müziklerinin icra edildiği, Şef Cemi’i Can Deliorman’ın yönettiği CSO performanslarıyla izleyenleri büyülerken, konser sonunda davetliler sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı. “Dünyada eşi benzeri olmayan bir bayram” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CSO sanatçılarına ve izleyicilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile bir kez daha dünyada eşi benzeri olmamış bayramlardan birini daha yaşayacağız. 23 Nisan, ülkemizin demokrasiye, özgürlüğe ve gelecekte huzurlu bir hayat yolculuğuna başlamış olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı o güzel gündür. Bizlere bu güzel vatanı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı çocuklarımıza armağan ediyor olması gerçekten ne kadar büyük bir dehanın, ne kadar büyük bir öngörünün sahibi olduğunu da bir kez daha bizlere göstermiştir” dedi. “Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etmiştir” Bu özel günlerin kendilerine miras olmadığını, çocuklara emanet edildiğini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi belediye başkanlarına, cumhurbaşkanlarına, bakanlara, valilere, müsteşarlara veya başkalarına emanet etmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etmiştir. Biz de bu şiara inanan temsilcileri olarak, gençlerimizin huzurlu bir hayat sürmeleri, gelecekleri ile ilgili kaygı taşımadıkları, ülkemizin güzel coğrafyasını terk ederek başka bir coğrafya hayali kurmadıkları bir Türkiye’de, bir Denizli’de buluşmayı diliyoruz.” Konuşmanın ardından Vali Coşkun ve Başkan Çavuşoğlu, günün anısına Şef Cemi’i Can Deliorman’a plaket verdi.