GENEL - 07 Aralık 2016 Çarşamba 12:56

Tek odada yaşayan 6 kişilik aileye devlet sahip çıktı

A
A
A
Tek odada yaşayan 6 kişilik aileye devlet sahip çıktı

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde brandayla örtülü tek gözlü odada yaşayan 6 kişilik aileye yardım eli uzandı.
Yüksekova’da yaşayan Çiftçi ailesinin yaşadığı dramın medyada yer alması üzerine Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak’ın talimatıyla Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri Yüksekova ilçesine gelerek tek gözlü odada kalan aileyi ziyaret etti. Aile fertleriyle sohbet ederek sıkıntılarını dinleyen Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Akif Bildirici, ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi. Ailenin haberini basından gördüğünü belirten Bildirici, “Vicdanen tabi ki rahatsız olduk. Gözümüzün önünde böyle mağdur bir aile var, nasıl haberimiz olmadı. Kendimizi sorguladık, bu konuda da kendilerinden helallik istiyoruz. Dediğim gibi asla ve asla çaresiz değilsiniz. Tüm olanaklarımızla il müdürlüğü olarak, sosyal yardımlaşma vakfımız olsun, İş-Kur Müdürlüğümüz olsun, bir koordinasyon sağlayarak her türlü ihtiyaçlarınızı inşallah karşılayacağız” dedi.
Ailenin daha önce tek seferlik sosyal ekonomik destek hizmetinden yararlandığını da dile getiren Bildirici, “Bir çocuğumuzu eğitim hayatı boyunca destekleyeceğiz. Aileye ise her ay düzenli bir şekilde bizimde yardımımız olacak. Hayırsever insanlardan da aldığımız bilgilere göre bir kiralık ev bulunmuş, inşallah kısa bir süre içerisinde ailemiz oraya taşınacak, daha sağlıklı bir ortama kavuşmuş olacaklar” ifadelerini kullandı.

“Vicdanen rahatsız etti”
Yüksekova’da 8 bin aileye ulaştığını söyleyen M. Akif Bildirici, “Yüksekova merkezde 8 bin 550 aileden 2 bin 13 aileye bugün itibarıyla 2 milyon 690 bin TL ekonomi desteğimiz olmuş. Bunların bir kısmı bir yıl süreli, bir kısmı da 2 yıl süreli ve her ay destekleyeceğiz. Bir kısım aileye de tek seferlik yardım edeceğiz. 2 milyon 690 bin TL yeterli mi? Yeterli değil, ilk geldiğimiz zaman bir kısım ailelerimiz burada değildi. Bugün 2 aileye uğradık, gerçekten zor koşullarda yaşıyorlar. Daha önce kendilerine ulaşamamışız, bu bizi vicdanen rahatsız etti” diye konuştu.

Halka psikodestek hizmeti
Okulu bırakan 357 öğrenciyi tespit ettiklerini söyleyen Bildirici, şunları kaydetti:
“Şu anda psikososyal destek ekibimizle 3 kişilik bir ekip oluşturduk. O aileleri bir bir ziyaret etmek suretiyle niçin öğrencilerimiz okulu terk etti. Maddi, ekonomik sorun ise öğrencilerimizi tekrar okula kazandırmak için çalışma yapıyoruz. Şu anda 35 öğrencimizle gerekli danışmanlık hizmetleri verildi. ‘Okulu terk ettim’ diyen bazı öğrencilerimiz şu an okula devam ettiklerini bize bildirdiler. Bu görüşme forumlarını yaptığımız zaman yasaktan dolayı okula gitmediklerini bize beyan ettiler.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Elite World Van Hotel, İranlı acente temsilcilerini ağırladı Elite World Van Hotel, İran’ın farklı şehirlerinde hizmet veren acente temsilcileri ile tur operatörlerini ağırladı. Elite World Van Hotel, seyahat acenteleri tarafından düzenlenen info çerçevesinde Van’a gelen İranlı acente temsilcilerini ağırladı. İranlı acente temsilcileri ile yemekte bir araya gelen Elite World Van Otel Genel Müdürü Oktay Aksoy ve Satış Direktörü Salih Çiftçi, otel hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Turizmin çok geniş yelpazeye sahip bir sektör olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Bu manada turizmde yapılan her çalışma şehrin bütününe yansıyor. Bizlerde bu bilinçle özelde ilimizin, genelde ise ülkemizin ekonomisine katkı sunmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bu manada düzenlenen bu infoyu çok önemli ve anlamlı buluyoruz. İnşallah bu ve buna benzer infolarla ilimizi turizm alanında hak ettiği yere getireceğiz. Ben bu duygularla bu infonun ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Seyahat acenteleri sahipleri ise ise amaçlarının geçtiğimiz günlerde seçim nedeniyle yaşanan gerginlik sonrası İranlı turistlerin duyduğu kaygıyı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, “Van, seçim sürecinde iki gün istenmeyen olaylarla karşı karşıya kaldı. Çok şükür sona erdi ve şehrimiz yine eski huzur ve güven ortamına kavuştu. Bizlerde bu manada kaygılanan İranlı misafirlerimize bu güven ve huzur ortamını tekrar yaşatmak için bu infoyu düzenledik. İlimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, infoda bize destek sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İranlı acente yetkilileri de, böyle güzel bir organizasyonla Van’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.