GENEL - 14 Haziran 2018 Perşembe 09:52

Vali Toprak’dan jandarma teşkilatı mesajı

A
A
A
Vali Toprak’dan jandarma teşkilatı mesajı

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Jandarma Genel Komutanlığının 179.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Jandarma Genel Komutanlığının 179. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Vali Toprak, yayınladığı mesajında, “Mülki, idari ve askeri görevlerini yüksek bir vazife şuuruyla yerine getiren, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasında ve kamu düzeninin korunmasında etkin rol oynayan Jandarma Genel Komutanlığının 179. kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanını yaşamaktayız. Kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin teveccühünü kazanmış, engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş jandarma teşkilatımız; iyi eğitimli personeli, donanımı, disiplini ve vatan sevgisiyle gurur verici başarılara imza atmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Jandarma, her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı; tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur’ sözü ile jandarma teşkilatımızın yapısını en güzel şekilde ifade etmiştir. Devletimizin en köklü ve en deneyimli kuruluşları arasında yer alan Jandarma Genel Komutanlığımız, ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için halkımızla iç içe görevini yerine getirirken, aynı zamanda verdiği sosyal ve kültürel mesajlarla da halk ve devlet arasında köprü oluşturarak vatandaşlarımızın devletimize olan güveninin artmasına katkı sağlamaktadır. Köklü geçmişi, ülke sathına yayılmış teşkilatı ve kadrosu ile jandarma teşkilatı, günümüzün teknolojik gelişmelerini yakından takip ederek gücünü ve harekât yeteneğini her geçen gün arttırmakta, özverili çalışmalarıyla tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de huzur ve güven ortamının devam etmesinde çok önemli çalışmalar yürütmektedir. Atatürk ilkelerine bağlı, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı görev anlayışıyla kararlı ve fedakâr tutumuyla her türlü takdiri kazanan jandarma teşkilatımız; özellikle son dönemde vatandaşlarımızın güvenliğine, demokrasimize ve ülkemizin gelişmesine göz dikmiş teröristlere karşı diğer güvenlik birimlerimizle birlikte üstün bir mücadele yürütmektedir. Türk milleti tarih boyunca asla esaret altında yaşamamıştır ve bundan sonra da yaşamayacaktır. Bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyorsak, başımızı yastığa koyup huzurla uyuyabiliyorsak, bunu tüm güvenlik güçlerimize, özellikle şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu düşüncelerle Jandarma Genel Komutanlığının 179. kuruluş yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, görevlerini başarıyla ve azimle sürdüren Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarına selam, saygı ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi